Κώστας Νικολακόπουλος

5 φωτό με νόημα από το Ολυμπιακός-Μπέτις…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος «δείχνει» στο sport-fm.gr μέσα από πέντε φωτογραφίες τι έλειψε από τον Ολυμπιακό για το κάτι παραπάνω στη μονομαχία του με την Μπέτις.

• Είναι αλήθεια ότι από τον Ολυμπιακό περιμέναμε να απειλήσει περισσότερο την Μπέτις μέσα στο Καραϊσκάκη. Γιατί όντως οι δύο ευκαιρίες των Ποντένσε+Χασάν και Φετφατζίδη ήταν χρυσές για γκολ και η σουτάρα του Καμαρά ήταν φαρμακερή, όμως οι Ισπανοί έγιναν πολύ περισσότερες φορές επικίνδυνοι, έστω κι αν οι ευκαιρίες τους δεν ήταν το ίδιο καθαρές φάσεις για γκολ.

• Ένα πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν ότι κέρδισε ελάχιστες στατικές φάσεις (π.χ. ένα κόρνερ), με συνέπεια να χάσει ένα καλό όπλο του, σε αντίθεση με την Μπέτις, που πήρε έξι κόρνερ, αλλά και φάουλ γύρω γύρω από την περιοχή του Γιαννιώτη-η διαφορά έγκειται στην κατοχή της μπάλας, αφού την είχαν συνεχώς στα πόδια τους οι Ισπανοί (31-69, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία της ΟΥΕΦΑ) και βέβαια στημένα παίρνει όποιος έχει την μπάλα. Ο δε Ολυμπιακός ήταν τυχερός που στο φάουλ της αποβολής του Τσιμίκα αστόχησε από πολύ κοντά με την κεφαλιά του ο Λορέν, πηδώντας πολύ καλύτερα ανάμεσα στον Μεριά και τον Λάζαρο. Θα ήταν ένα διπλό κτύπημα η αποβολή και το 0-1, 22 λεπτά πριν τη λήξη.

• Όμως, ακόμη κι έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» αν είχαν καθαρό μυαλό σε αρκετές καλές επιθέσεις κι αντεπιθέσεις τους θα μπορούσαν να απειλήσουν πολύ περισσότερο τον Ρόμπλες. Δείτε πέντε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα.

• Ένα. Στο 17’ ο Φορτούνης σουτάρει με το αριστερό, κι όχι με το καλό του, το δεξί, χωρίς καμία τύχη, πάνω στην αγκαλιά του γκολκίπερ. Προσέξτε, σε τι καλή θέση βρίσκεται ο Φετφατζίδης, ο οποίος και του είχε δώσει την μπάλα. Κι αντί να συνεχίσει τον συνδυασμό ο Φόρτου, σούταρε τόσο βεβιασμένα.
inner

• Δύο. Στο 23’ ο Φετφατζίδης έκλεψε την μπάλα (από τις ελάχιστες φορές που η πίεση ψηλά έπιασε τόπο) κι έφυγε προς την αντίπαλη περιοχή, έχοντας ένα παίκτη δίπλα του και δύο αριστερά του. Αντί να κάνει μία πάσα αριστερά του, επιχείρησε να ντριμπλάρει, κόπηκε εύκολα και χάθηκε μία εξαιρετική ευκαιρία κόντρα επίθεσης.
inner

• Τρία. Στο 33’ ο Ομάρ σούταρε κι αυτός από πολύ μακριά, από παρόμοια θέση με εκείνη του Φορτούνη, με τον ίδιο προορισμό, την αγκαλιά του τερματοφύλακα. Προσέξτε, σε πόσο πλεονεκτική θέση θα μπορούσε να βγάλει τον Ποντένσε με μία κάθετη πάσα.
inner

• Τέσσερα. Στο 36’ ο Καμαρά έχει τη δυνατότητα πάσας σε τρεις συμπαίκτες του, σε ανάπτυξη πολύ καλής επίθεσης του Ολυμπιακού. Και προτιμάει να σουτάρει, εντελώς ακίνδυνα, από απόσταση πιο μακρινή κι από τα 34 μέτρα που έβαλε το γκολ με τον Αστέρα.
inner

• Πέντε. Στο 57΄ ο Φετφατζίδης φεύγει πάλι πολύ ωραία σε αντεπίθεση και τον ακολουθούν τέσσερις συμπαίκτες του. Η εύκολη και ορθή επιλογή είναι να ανοίξει αριστερά του στον αμαρκάριστο Τσιμίκα. Διαλέγει τον Φορτούνη, που έχει μπροστά δύο αντίπαλους. Ο συνδυασμός τους κόπηκε.
inner

• Μιλάμε για πέντε στιγμές στις οποίες με λίγο καθαρό μυαλό οι παίκτες του Ολυμπιακού και δη οι πιο έμπειροι (Φορτούνης, Φετφατζίδης, Ομάρ) θα μπορούσαν να είχαν δημιουργήσει προϋποθέσεις ευκαιριών για την ομάδα τους, σε ένα ματς το οποίο ήταν ποιος θα κάνει όχι το ένα-μηδέν, αλλά το…μισό-μηδέν!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x