Κώστας Νικολακόπουλος

Νικολακόπουλος: «FIFA και UEFA δικαιώνουν τον Ολυμπιακό για τη διαιτησία»

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις εξελίξεις στο θέμα της διαιτησίας με την παρέμβαση των διεθνών ομοσπονδιών.

• Διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ, πριν από λίγο…

•«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία της Επιτροπής Παρακολούθησης της FIFA (Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα) και του εκπροσώπου της UEFA κ. Άντζελο Ρηγόπουλου. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης κ. Χέρμπερτ Χούμπελ, με τη συμπλήρωση 6 μηνών παρουσίας της Monitoring Committee στην Ελλάδα, παρέδωσε εκ μέρους της στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Γραμμένο και την Ε.Ε. υπόμνημα που περιλαμβάνει τα συμπεράσματα της Επιτροπής Παρακολούθησης για τη λειτουργία του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα, καθώς και σειρά προτάσεων με στόχο την βελτίωση των διαδικασιών στα πρότυπα της FIFA και της UEFA. Στο υπόμνημα της Επιτροπής περιλαμβάνεται και πρόταση για άμεση προσθήκη στην ΚΕΔ δύο ακόμα μελών από το εξωτερικό, ως συνεργάτες του κ. Περέιρα».

• Όπερ σημαίνει, τι; Η FIFA και η UEFA θέλουν στην ΚΕΔ άλλους δύο ξένους (προφανώς, επίσης πρώην διαιτητές) συνεργάτες του Μέλο Περέιρα, που ως, γνωστόν, αυτήν τη στιγμή έχει άμεσους συνεργάτες τους Τριτσώνη και Κουκουλάκη.

Άρα, οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν είναι ευχαριστημένες από την εικόνα της διαιτησίας στο ελληνικό πρωτάθλημα και Κύπελλο. Αυτό, δηλαδή, που φωνάζει ο Ολυμπιακός, όπως και άλλες ομάδες, από την πρώτη στιγμή. Γιατί αν ήταν ευχαριστημένες οι διεθνείς ομοσπονδίες δεν θα πρότειναν, «άμεσα» κιόλας, και μεσούσης της σεζόν, την προσθήκη δύο ακόμη μελών από το εξωτερικό… Είναι φως φανάρι…

• Η ουσία είναι ότι επιτέλους η FIFA και η UEFA αναγνωρίζουν το πρόβλημα με τη διαιτησία στην Ελλάδα. Και δικαιώνουν ουσιαστικά τον Ολυμπιακό και τις άλλες «φωνές» που αναδείκνυαν τόσο καιρό το πρόβλημα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x