Κώστας Νικολακόπουλος

H «παραδειγματική» τιμωρία των διαιτητών, για την οποία είχε μιλήσει ο εκπρόσωπος της UEFA!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr πέντε πράγματα με αφορμή τους ορισμούς των διαιτητών από την ΚΕΔ.

• Ήταν παραμονές Χριστουγέννων όταν ο Χέρμπερτ Χούμπελ, εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA κι UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είχε κάνει την εξής δήλωση, με αφορμή τα διαιτητικά όργια στον αγώνα Βόλος-Ολυμπιακός, δύο ημέρες νωρίτερα, στις 22 Δεκεμβρίου:

«…είναι απογοητευτικό να βλέπει κανείς διαιτητικά λάθη στον αγωνιστικό χώρο, παρά την επένδυση που έχει κάνει η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας στην εκπαίδευση των διαιτητών και παρά την εφαρμογή του VAR, ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια του αγώνα του Βόλου εναντίον του Ολυμπιακού την περασμένη Κυριακή, αγώνα τον οποίο είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω τηλεοπτικά. Το VAR είναι ένα μεγάλο project το οποίο υλοποιήθηκε τόσο με τη στήριξη της ΕΠΟ όσο και της πολιτείας, στόχος του οποίου ήταν να αποφεύγονται ξεκάθαρα και προφανή σφάλματα καθώς και να βοηθούνται οι διαιτητές κατά τη λήψη των αποφάσεών τους. Σε τελική ανάλυση, με τη μείωση των λαθών, μειώνεται και ο κίνδυνος για περιστατικά βίας στο ποδόσφαιρο.

Δυστυχώς, οι αμφισβητούμενες αποφάσεις των διαιτητών στον παραπάνω αγώνα, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και από τους διαιτητές VAR, προξένησαν για μια ακόμα φορά σκεπτικισμό και κριτική όσον αφορά τη λειτουργία της ΚΕΔ, του VAR και της διαιτησίας εν γένει στην Ελλάδα. Πρόκειται για έναν ευαίσθητο τομέα στον οποίο η FIFA και η UEFA έχουν επενδύσει σε μεγάλο βαθμό και για τον οποίο δεν επιτρέπεται καμία αμφισβήτηση.

Αυτού του είδους η διαιτητική απόδοση δεν μπορεί να είναι αποδεκτή σε κανένα κορυφαίο πρωτάθλημα, είμαι δε υπέρ οποιασδήποτε παραδειγματικής τιμωρίας αποφασιστεί από την Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας
».

• Αυτά είχε δηλώσει επί λέξει ο Χούμπελ, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΟ. Είχε μιλήσει για παραδειγματική τιμωρία από την ΚΕΔ του Περέϊρα. Ποια ήταν λοιπόν η…παραδειγματική τιμωρία που επέβαλλε η ΚΕΔ του Μέλο Περέϊρα; Να αφήσει εκτός ορισμών για…δύο αγωνιστικές πρωταθλήματος τόσο τον Φωτιά, πρώτο διαιτητή στο Βόλο-Ολυμπιακός, όσο και τον Ευαγγέλου, VAR στο ίδιο παιχνίδι!!!

• Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να τους ορίσει σήμερα τον μεν Ευαγγέλου πάλι στο παιχνίδι του…Βόλου (στο Περιστέρι), τον δε Φωτιά στο παιχνίδι της Ξάνθης (με τον ΠΑΟ), την Ξάνθη για την οποία ο Ολυμπιακός έχει επίσημα καταγγείλει θέμα πολυϊδιοκτησίας της με τον ΠΑΟΚ κι αύριο εκδικάζεται η υπόθεση ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού-αν δεν υπάρξει και τρίτη αναβολή στην υπόθεση…

• Ο δε Παπαπέτρου, για τον οποίο ο Ολυμπιακός σε επίσημη ανακοίνωση του έχει πει ότι η σύντροφος του δουλεύει στο κανάλι του Σαββίδη, ορίστηκε VAR στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Αστέρα Τρίπολης. Με διαιτητή τον Σκουλά. Επιστροφή στην Τούμπα για τον Θεσσαλό, μετά το πέναλτι που είχε εφεύρει στο 119’ τον Φλεβάρη στο ΠΑΟΚ-Πανιώνιος για την πρόκριση στο Κύπελλο!

• Α, και Ολυμπιακός-Άρης ο Τζοβάρας, όπως ακριβώς και στο Άρης-Ολυμπιακός στον α΄ γύρο (!), με νικητή τον Ολυμπιακό και με τον διαιτητή αναπόφευκτα να νιώθει άλλη πίεση….Και VAR τον Κομίνη, τον διαιτητή με τον οποίο ο Ολυμπιακός έχει τα χειρότερα αποτελέσματα (βλέπε φέτος ΠΑΟ-Ολυμπαικός 1-1 και Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-1 και πέρσι Ολυμπιακός-Λαμία 0-1 και πιο πριν ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1, Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-1, ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-0 και βαριέμαι να γράφω άλλα!)...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x