Κώστας Νικολακόπουλος

Άλλα περίμενες από τον Ναουέλ και (ιδίως) τον Γκιγέρμε μέσα στην Ισπανία…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τους «Ισπανούς» του Ολυμπιακού με αφορμή την εικόνα τους την Πέμπτη τη Σεβίλλη.

• Θα περίμενε κανείς μία διαφορετική εμφάνιση προχθές το βράδυ στη Σεβίλλη από τον Γκιγέρμε και τον Ναουέλ-θα πρόσθετα και τον Γκερέρο, αλλά αυτός προερχόμενος από αποχή ενός μηνός λόγω τραυματισμού έχει σοβαρό ελαφρυντικό.

• Διότι μιλάμε για παίκτες, που έπαιζαν μέχρι το καλοκαίρι στην Ισπανία και μπορούσε κάποιος, εύλογα να σκεφθεί, ότι θα ήθελαν να δείξουν και να αποδείξουν πράγματα. Ιδίως δε ο Ναουέλ, που έπαιζε εναντίον της Μπέτις, ομάδας στην οποία αγωνίζονταν επί 18 μήνες δανεικός, χωρίς τελικά να τον αγοράσει από τη Βιγιαρεάλ, στην οποία ακόμη ανήκει.

• Ατυχώς δεν είδαμε κάτι ιδιαίτερο, ούτε από τον Ναουέλ, ούτε από τον Γκιγέρμε.

• Ο νεαρός Αργεντίνος είχε μία απόδοση παρόμοια κι ίσως και πιο κάτω σε επίπεδο με εκείνη της Κυριακής στο Περιστέρι. Ένα κάπως καλό ξεκίνημα (με συμμετοχή στη δημιουργία στην αρχή της φάσης της κεφαλιάς στον Μπουχαλάκη, με το τσίμπημα της μπάλας στον Τσιμίκα), μία καλή κινητικότητα και δραστηριότητα στο υπόλοιπο α΄ ημίχρονο και ουσιαστικά άφαντος στο β΄ ημίχρονο, σε βαθμό που να απορείς γιατί ο προπονητής τον κράτησε έως το 71’ στο παιχνίδι-ο Βρουσάϊ που τον άλλαξε, πιο δραστήριος μου φάνηκε σε αυτό το διάστημα που έπαιξε.

• Μία φορά πάτησε επικίνδυνα στην αντίπαλη περιοχή ο Ναουέλ κι έδειξε χαρακτηριστική αδυναμία να κάνει κάτι ουσιαστικό. Όταν έπρεπε σε μία άλλη στιγμή να κάνει τη σωστή πάσα, έκανε λάθος. Και σε μία ωραία 30άρα πάσα του Μπουχαλάκη, πήρε την μπάλα και την έχασε υπερβολικά εύκολα. Βγάζει μαχητικότητα το παιχνίδι του, γυρνάει πίσω να βοηθήσει τον μπακ, αλλά δεν βγάζει ποιότητα εκεί που πρέπει, στα τελευταία μέτρα. Εξ ου και στατιστικά έχει «γράψει» (γκολ κι ασίστ) μόνο από το παιχνίδι Κυπέλλου με την Β΄ Εθνικής Παναχαϊκή...

• Και διακρίνεται κι από επιπολαιότητα. Η κίτρινη που δέχθηκε μόλις στο 23’ του αγώνα με την Μπέτις ήταν χωρίς κανένα λόγο. Θυμάμαι δε ένα στιγμιότυπο από το παιχνίδι με τον Ατρόμητο, που μετά από μία φάση στην οποία διαμαρτυρήθηκε ο Ολυμπιακός, αλλά ο διαιτητής δεν έδωσε υπέρ του φάουλ, έχασε ένας αντίπαλος παίκτης την μπάλα. Ο Ναουέλ ήταν δίπλα του κι αντί να την πάρει και να επιτεθεί, πήγε και τη σούταρε στα ύψη (αράουτ) εκδηλώνοντας τον…θυμό του.

• Όμως, από αυτόν που πραγματικά περίμενα πράγματα στη Σεβίλλη είναι ο Γκιγέρμε. Ο Ναουέλ είναι άπειρος, δεν θεωρείται βασικός στον Ολυμπιακό, είναι δανεικός και τέλος πάντων δεν μας έχει δείξει ακόμη τίποτα σπουδαίο-περισσότερο αναμένουμε κι ελπίζουμε μήπως αυτό το «κάτι» που κάποιες στιγμές έχουμε δει, μπορεί να εξελιχθεί σε μια πραγματικά ενδιαφέρουσα επιθετική μονάδα. Απλά προσδοκία υπάρχει.

• Ο Γκιγέρμε, όμως, είναι έμπειρος παίκτης, βασικός επί μία τριετία σε Ιταλία κι Ισπανία. Και χρυσοπληρώθηκε από τον Ολυμπιακό-2,5 εκ. Ευρώ τον αγόρασε από την Κορούνια, λεφτά που στο ελληνικό ποδόσφαιρο για αμυντικό μέσο αποτελούν πολυτέλεια (τόσα, και λιγότερα, είχε κοστίσει η αγορά του Μιλιβόγεβιτς από την Άντερλεχτ).

• Πλέον είναι πάνω από τρεις μήνες στην ομάδα, ο προπονητής του έχει δώσει φανέλα βασικού και από αυτόν περιμένεις να σου κάνει τη διαφορά-με την Μπέτις μόνο αυτό δεν έκανε. Το να περνάς κάποιες καλές πάσες, συχνά με τη μία, είναι σίγουρα πολύ καλό. Αλλά σαφώς και δεν είναι αρκετό για το εξάρι του Ολυμπιακού.

• Κατ΄ αρχάς μιλάμε για ένα παιχνίδι στο οποίο οι επεμβάσεις του ήταν ελάχιστες. Ο κόφτης είναι και για να κόβει. Ο Γκιγέρμε κάλυπτε αρκετά καλά τους χώρους, αλλά μέχρι εκεί. Κι ούτε βγήκε μπροστά για να κάνει κάποια ενδιαφέρουσα φάση η, να σουτάρει απειλώντας κι όχι απλά για να κάνει ένα σουτ, ούτε απέφυγε τα λάθη. Το αντίθετο: Από μία κακή πάσα του έβγαλε αντεπίθεση η Μπέτις. Από ένα λάθος διώξιμο του η μπάλα έμεινε επικίνδυνα στην περιοχή του Σα. Και ποδιά έφαγε από ένα αντίπαλο του και δεν βοήθησε, ενώ έπρεπε, στη φάση του δοκαριού του Σανάμπρια, ενώ λίγο νωρίτερα όχι απλά δεν βοήθησε, αλλά έκανε λάθος και βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει ο Λο Σέλσο. Δεν έβγαζε αποφασιστικότητα στο παιχνίδι του.

• Ο Βραζιλιάνος στα πρώτα παιχνίδια του ήταν καλύτερος από αυτόν που βλέπουμε στα τελευταία. Γιατί και στο Περιστέρι έκανε σοβαρά λάθη, από τα οποία θα μπορούσαν να προκύψουν κίνδυνοι για την εστία του Ολυμπιακού. Τουλάχιστον με τον Ατρόμητο έπαιξε κάποιες φορές καλά το ρόλο του κόφτη-τρίτου στόπερ κι έκανε δύο-τρεις φορές καλή άμυνα κι είχε μία-δύο ενδιαφέρουσες κινήσεις δημιουργικά κι εκτελεστικά. Αλλά ακόμη κι έτσι δεν ήταν στο επίπεδο που περιμένεις από ένα παίκτη που σου έρχεται στα 27 του όντας βασικός στο ισπανικό πρωτάθλημα

• Ο Γκιγέρμε πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Δεν τον έφερε ο Ολυμπιακός γι΄ αυτά που δίνει, αλλά για πολύ περισσότερα. Φαίνεται να μπορεί να τα δώσει, αλλά για κάποιο λόγο ακόμη δεν τα δίνει, τουλάχιστον σε μία καλή διάρκεια. Αν δεν μπορεί, θα είναι θέμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x