Κώστας Νικολακόπουλος

Άλλος ο Κασάμι που ξέραμε κι άλλος ο Κασάμι των τριών τελευταίων ετών!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα γύρω από τον Κασάμι σε σχέση με τις φήμες περί ενδιαφέροντος του Ολυμπιακού.

• Επειδή είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός την προτελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου του Γενάρη πήγε να πάρει πίσω τον Κασάμι και δη με μεταγραφή (400 χιλ. Ευρώ πρόσφερε στη Σιόν, η οποία αρνήθηκε)…Επειδή ο 28χρονος άσος αυτή την στιγμή έχει μείνει ελεύθερος από την ελβετική ομάδα, που κατήγγειλε το μεταξύ τους συμβόλαιο…Επειδή μετά από όλα αυτά λογικά ακούγεται ξανά το όνομα του για τον Ολυμπιακό ενόψει των μεταγραφών του καλοκαιριού…

• Ας έχουμε κάτι υπόψιν μας για τον Ελβετό πρώην διεθνή με τις ρίζες από την Αλβανία: ο Κασάμι που παίζει τρία χρόνια στην Ελβετία, δεν έχει σχέση με τον Κασάμι που «κατά βάση» γνωρίσαμε δύο χρόνια στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό. Τι εννοώ; Τον Κασάμι στον Ολυμπιακό τον ξέραμε ως ένα κεντρικό χαφ, ένα οκτάρι, που μπορούσε να παίξει κι εξάρι, αλλά και πιο μπροστά, είτε λίγο πλάγια στην επίθεση, είτε πίσω από τον σέντερ φορ. Ο Μίτσελ τον είχε βάλει σε διάφορες θέσεις, αλλά κατά βάση, γι΄ αυτό χρησιμοποίησα πιο πάνω αυτή την έκφραση, τον Κασάμι τον γνωρίσαμε σαν οκτάρι, σαν ένα box to box μέσο, με τα καλά του (δυναμισμό, επαφή με το γκολ) και με τα άσχημα του (βλέπε αστάθεια, απειθαρχία).

• Αυτός λοιπόν ο Κασάμι που είχαμε στο μυαλό μας σαν ένα οκτάρι, εδώ και τρία χρόνια που έχει γυρίσει και παίζει στην πατρίδα του, δεν υπάρχει! Στη Σιόν ο υψηλόσωμος άσος δεν έπαιξε ποτέ σαν κεντρικό-αμυντικό χαφ. Και πρόπερσι και πέρσι και φέτος, παίζει στις τρεις θέσεις πίσω από τον σέντερ φορ, δεξιά, αριστερά και πίσω από τον φορ. Ενίοτε έχει παίξει ακόμη και φορ! Τα δε καλά νούμερα του με τη Σιόν (29 γκολ και 14 ασίστ σε 89 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο) δικαιολογούνται κι από την ικανότητα του κι από την στάθμη του ελβετικού πρωταθλήματος, αλλά κι από τις θέσεις στις οποίες παίζει. Πλέον είναι σε καθαρά επιθετικογενείς ρόλους: παίζει για να σκοράρει, κυρίως, αλλά και να δημιουργεί. Γι΄ αυτό και υπάρχει διαφορά του στα νούμερα του με τον Ολυμπιακό, στον οποίο είχε εννιά γκολ κι εννιά ασίστ σε 66 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

• Πού θέλω να καταλήξω: εάν έχουμε στο μυαλό μας τον Κασάμι σαν αντικαταστάτη π.χ. του Μπουχαλάκη η, του Καμαρά, με τον Καμαρά οκτάρι, τότε πρέπει να ξέρουμε ότι ο Κασάμι τέτοιο ρόλο έχει να παίξει από τη σεζόν 2016-17, όταν είχε πάει από τον Ολυμπιακό στη Νότιγχαμ. Και πραγματικά δεν ξέρω αν θα μπορούσε μετά από τρία ολόκληρα χρόνια στα οποία έχει συνηθίσει να παίζει αλλιώς, ως επιθετικογενής παίκτης, επέστρεφε με επιτυχία στον παλιό του ρόλο. Εάν έχουμε στο μυαλό μας τον Κασάμι για να παίζει στα πλάγια της επίθεσης (αλλά όχι σαν κλασικός εξτρέμ, αφού δεν το έχει) η, πίσω από τον φορ (αλλά με διαφορετικά εντελώς χαρακτηριστικά απ΄ ότι οι Βαλμπουενά και Φορτούνης και π.χ. να είναι σε στιλ Καμαρά, που φέτος έπαιξε ένα ρόλο μεσοκυνηγού χωρίς να είναι δεκάρι) αυτό είναι κάτι άλλο.

• Εάν θέλετε την γνώμη μου, ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από ένα οκτάρι που να σκοράρει, γιατί δεν σκοράρουν οι κεντρικοί του μέσοι (και τον Καφού δεν τον έχουμε δει για να τον κρίνουμε). Ο δε Κασάμι ήταν ένα οκτάρι με επαφή με τα δίχτυα. Αλλά δεν μπορώ να είμαι καθόλου βέβαιος για την δυνατότητα του αυτή την στιγμή να παίξει σε αυτή τη θέση μετά από τρία χρόνια στην Ελβετία σε άλλους ρόλους, ξεκάθαρα πιο επιθετικογενείς.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x