Κώστας Νικολακόπουλος

Από τη λίστα των καλύτερων, μόνο ο Ολυμπιακός δεν πήρε φέτος πρωτάθλημα…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος με αφορμή το φινάλε των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων καταγράφει στο sport-fm.gr μία λίστα με τις κορυφαίες ομάδες φέτος σε άμυνα κι επίθεση.

• Τέλειωσαν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και μεταξύ άλλων μπορεί κάποιος να προσέξει τις ομάδες που είχαν την καλύτερη διαφορά τερμάτων!

• Βλέπουμε απίστευτα νούμερα, με π.χ. τον Άγιαξ να έχει +87 διαφορά γκολ (119-32)!!! Και βλέπουμε και τον Ολυμπιακό μέσα στην άτυπη λίστα των ομάδων που φέτος είχαν την καλύτερη διαφορά γκολ (άμυνα-επίθεση). Όπως και τον ΠΑΟΚ λίγο πιο κάτω.

• Αναλυτικά:

+87 Άγιαξ
+77 Ερυθρός Αστέρας
+72 Μάντσεστερ Σίτι, Μπενφίκα κι Άϊντχοβεν
+70 Παρί Σεν Ζερμέν
+67 Λίβερπουλ
+63 Γιάνγκ Μπόϊς
+60 Μακάμπι Τελαβίβ
+59 Σαχτάρ
+57 Σέλτικ
+56 Μπάγερν
+55 Ρέϊντζερς
+54 Μπαρτσελόνα, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Ντινάμο Κιέβου και Πόρτο
+53 Σλάβια Πράγας
+52 Σάλτσμπουργκ, ΠΑΟΚ
+51 Σλόβαν Μπρατισλάβας, Σκεντία Σκοπίων
+50 Λίνφιλντ Β. Ιρλανδίας

• Μπορεί κάποιος να παρατηρήσει σε αυτή τη λίστα ότι όλες οι ομάδες που είχαν στα πρωταθλήματα τους την καλύτερη διαφορά τερμάτων, αναδείχθηκαν και πρωταθλήτριες. Στην Ελλάδα μόνο ο Ολυμπιακός έχοντας την καλύτερη διαφορά τερμάτων, έστω οριακά από τον ΠΑΟΚ, όχι πρωταθλητής δεν βγήκε, αλλά ήταν και πέντε βαθμούς πίσω, ουσιαστικά εφτά, καθότι ο ΠΑΟΚ είχε και μείον δύο βαθμούς.

• Ακόμη και να βγάλεις ίδια τη διαφορά τερμάτων, μετρώντας ως 0-1 κι όχι ως 0-3 του ΠΑΟ-Ολυμπιακός, πάλι δεν αλλάζει κάτι. Αντί να είναι οι δύο ομάδες στη μάχη για τίτλο στήθος με στήθος, ο ΠΑΟΚ ήταν εφτά βαθμούς μπροστά.

• Ελλάδα της εξυγίανσης!..

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x