Κώστας Νικολακόπουλος

Από τη μία «μολότοφ, μάρμαρα και φωτοβολίδες», από την άλλη «μικροαντικείμενα»…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναδεικνύει μέσα από το sport-fm.gr τη διαφορά των υποθέσεων του Ολυμπιακού στην Πάτρα και της ΑΕΚ που είχε τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών.

· Διαβάζω ότι βάσει της έκθεσης της Αστυνομίας στην Πάτρα ο Ολυμπιακός πρέπει να τιμωρηθεί με αφαίρεση τριών βαθμών, γιατί «έτσι είχε γίνει και με την ΑΕΚ».

· Τι λέτε ρε παιδιά; Τι σχέση έχει η μία υπόθεση με την άλλη; Έχετε διαβάσει την έκθεση της Αστυνομίας για τα επεισόδια στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, εξαιτίας των οποίων είχε φάει η ΑΕΚ τους μείον τρεις βαθμούς;

· «Περί ώρα 21.15 με τη λήξη του ημιχρόνου, τριακόσιοι περίπου φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ εξήλθαν από τις Θύρες 1 και 35 και επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες, μάρμαρα, μπουκάλια, φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ κ.α. αντικείμενα. Οι διμοιρίες προέβησαν στην αναγκαία χρήση δακρυγόνων μέσω και κατάφεραν να απωθήσουν τους επιτιθέμενους φιλάθλους προς τις κερκίδες και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Περί ώρα 22.05 πέντε περίπου φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ επιτέθηκαν στις διμοιρίες που βρίσκονταν στον περιβάλλοντα χώρο του σταδίου, εκτοξεύοντας εναντίον τους πέτρες και μάρμαρα, ένας εκ των οποίων συνελήφθη (παράγραφος 2, περίπτωση γ).γ. Προ και καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, άγνωστοι φίλαθλοι της ομάδας της ΑΕΚ από διάφορες θύρες του Σταδίου, έκαναν χρήση συνολικά: 30 καπνογόνων, 250 φωτοβολίδων χειρός (πυρσοί) και 10 κροτίδων». Επιπλέον υπήρξαν τρεις συλλήψεις και 19 προσαγωγές εκείνο το βράδυ στο ΟΑΚΑ.

· Τι σχέση έχουν όλα εκείνα που έγιναν στο ΟΑΚΑ, με τις μολότοφ, τις φωτοβολίδες, τα μάρμαρα και τις πέτρες, με όσα γράφει η Αστυνομία για το Παναχαϊκή-Ολυμπιακός;

«Αστυνομικές δυνάμεις που επενέβησαν, δέχτηκαν ρίψεις αντικειμένων (πέτρες, μεταλλικά, μικροαντικείμενα κλπ), ενώ εκ μέρους των αστυνομικών προκειμένου να τους αντιμετωπίσουν έγινε περιορισμένων χρήση χημικών, για την απώθηση και την αποκατάσταση της τάξης, ο δε ποδοσφαιρικός αγώνας διακόπηκε προσωρινά. Τα εν λόγω άτομα προκάλεσαν φθορές σε καθίσματα του Σταδίου και σε βοηθητικούς χώρους, ενώ μετά την επέμβαση των αστυνομικών, αποκαταστάθηκε η τάξη, οι φίλαθλοι επέστρεψαν στις θέσεις τους και ο ποδοσφαιρικός αγώνας συνεχίστηκε κανονικά. Κατά τη διάρκεια των προαναφερόμενων επεισοδίων δεν διαπιστώθηκε ούτε καταγγέλθηκε τραυματισμός αστυνομικών και φιλάθλων και ο αγώνας διεκόπη περίπου για δεκαπέντε (15) λεπτά».

· Υπάρχει καμία σχέση στη βαρύτητα των επεισοδίων στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός, με εκείνα στο Παναχαϊκή-Ολυμπιακός; Καμία. Με την ΑΕΚ μάλιστα να ήταν γηπεδούχος, άρα υπεύθυνη για τη διοργάνωση του αγώνα, ενώ ο Ολυμπιακός ήταν φιλοξενούμενος, με απαγόρευση μετακίνησης οπαδών.

· Η κοινή λογική λέει ότι ο Ολυμπιακός θα τιμωρηθεί με ποινή έδρας. Όσο υπάρχει ακόμη κοινή λογική στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x