Κώστας Νικολακόπουλος

Από το σπασμένο πόδι, στα 41 ματς και 8+13 γκολ ο Ποντένσε!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει στο sport-fm.gr μία σούμα για τον Ποντένσε, με αφορμή το τέλος των υποχρεώσεων του στον Ολυμπιακό…

• Τιμωρημένος εκτός του Γκιγέρμε είναι κι ο Ποντένσε στον Ολυμπιακό, ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Λάρισα.

• Η ιδιαιτερότητα θα είναι ότι πρόκειται για το πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα μακριά από το Καραϊσκάκη, στο οποίο δεν θα παίξει ο Ποντένσε! Και στα 14 προηγούμενα ήταν παρών. Όπως και στα έξι εκτός έδρας για το Γιουρόπα Λιγκ!

• Ακόμη κι όταν με κίνδυνο να υποστεί θλάση, ο Ποντένσε είχε ζητήσει να μπει στην αποστολή του αγώνα πρωταθλήματος του Ολυμπιακού στην Ξάνθη και μάλιστα μπήκε αλλαγή μόλις στο 20λεπτο, λόγω τραυματισμού του Ναουέλ, αν θυμάστε! Κι ακόμη και στο παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, όπου ο Πέδρο Μαρτίνς είχε κάνει ροτέϊσον σε ολόκληρη την ενδεκάδα, πάλι τον είχε βάλει τον Ποντένσε, έστω αλλαγή στα τελευταία 25 λεπτά.

• Άρα, ο Πορτογάλος είχε παρουσία φέτος και στα 20 εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη κι απλά θα χάσει το τελευταίο, αυτό στη Λάρισα. Μόνο στο Κύπελλο του έδινε ανάσες ο Μαρτίνς, αφού δεν τον χρησιμοποίησε ποτέ εκτός έδρας-ούτε στα ματς των ομίλων με Παναχαϊκή και Άρη Αβάτου, είτε στα νοκ άουτ με Ξάνθη και Λαμία.

• Κάπως έτσι ο Ποντένσε έφτασε να είναι φέτος ο παίκτης του Ολυμπιακού με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής σε όλες τις διοργανώσεις! Και θα το χάσει το ρεκόρ μόνο αν με τη Λάρισα παίξει 65 λεπτά ο Φορτούνης!

• Η ειρωνεία είναι ότι όταν ο Ολυμπιακός τον απέκτησε το περασμένο καλοκαίρι ως ελεύθερο από την Σπόρτινγκ και βάζαμε κάτω τα δεδομένα του Ποντένσε την περασμένη σεζόν, βλέπαμε…

Πρώτον, τελευταία του συμμετοχή ήταν στις 19 Ιανουαρίου του 2018, καθότι τότε έσπασε το πόδι του και χρειάστηκε πέντε μήνες για να γίνει καλά…

Δεύτερον, είχε κι άλλον ένα τραυματισμό, στις αρχές της σεζόν, Αύγουστο του 2017, με συνέπεια να χάσει άλλα πέντε παιχνίδια τότε.

Τρίτον, είχε μηδέν γκολ στα 20 παιχνίδια του με την Σπόρτινγκ σε όλες τις διοργανώσεις, πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ καπ και Τσάμπιονς Λιγκ.

Τέταρτον, είχε οκτώ ασίστ, εκ των οποίων όμως τις τρεις μαζί σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου, 4-2 με μία ομάδα της πλάκας (Ολέϊρος) και την άλλη μία σε ένα άλλο παιχνίδι της πλάκας, 6-0 για το Λιγκ καπ με την Μαδέϊρα.

• Ουσιαστικά το μόνο που του πίστωνες ήταν τέσσερις ασίστ σε 12 παιχνίδια του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα, κανένα ολόκληρο 90λεπτο και τα πέντε ως αλλαγή…Κι ο Ποντένσε παίζοντας φέτος στον Ολυμπιακό είχε μηδέν τραυματισμούς, 41 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, έβαλε οκτώ γκολ και έφτιαξε 13…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x