Κώστας Νικολακόπουλος

Από τον Μασούρα έως τον Μπουχαλάκη, μέσω…Τσιμίκα και Φορτούνη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για κάποιους άσους του Ολυμπιακού…

· Σκόρπιες σκέψεις, ας τις πούμε έτσι…

· Έβλεπα την (άστοχη) εκτέλεση ενός φάουλ του Μασούρα στο παιχνίδι Ολυμπιακού-Λάρισας. Και μου ήρθε στο μυαλό ότι έχουμε να δούμε γκολ με απευθείας φάουλ από πέρσι, του Φορτούνη.

· Άξιζε ένα γκολ ο Σουντανί την Τετάρτη. Βλέπετε, πριν σκοράρει είχε φτιάξει τέσσερα μέσα σε ένα 90λεπτο και ένα τέταρτο! Τρία στην Τρίπολη και ένα με τη Λάρισα. Το δε πιο εντυπωσιακό είναι ότι από τις τέσσερις ασίστ, οι τρεις ήταν σε γκολ του Μασούρα!

· Για τον Μασούρα αυτό το γκολ με την ΑΕΛ ήταν το πρώτο του φέτος μέσα στο Καραϊσκάκη! Τα τέσσερα προηγούμενα ήταν μακριά από το σπίτι, στην Τουρκία, στο Χαριλάου και στην Τρίπολη. Γενικά είχε να σκοράρει μέσα στον Πειραιά από τις 10 του περασμένου Μάρτη, αλλά την Τετάρτη θα μπορούσε εύκολα να κάνει χατ τρικ από το πρώτο κιόλας 15λεπτο!!! Αρκεί να τσιμπούσε καλύτερα την μπάλα σε εκείνη την ωραία πάσα του Μπουχαλάκη.

· Αυτό που πρέπει να προσέξει ο διεθνής κυνηγός είναι κάποιες αντιδράσεις του στα αμυντικά στημένα του Ολυμπιακού, γιατί δεν καθαρίζει τις φάσεις διώχνοντας καθαρά την μπάλα και δίνει έτσι δυνατότητα στον αντίπαλο του Ολυμπιακού να βγάλει ευκαιρίες παίρνοντας εύκολα το ριμπάουντ. Ήταν δε τεράστια η επιπολαιότητα του να μπει τόσο…εξόφθαλμα στην περιοχή της ΑΕΛ πριν εκτελέσει το πέναλτι ο Ελ Αραμπί, με συνέπεια ο διαιτητής να δώσει επανάληψη.

· Απαράδεκτη η αμυντική συμπεριφορά των παικτών του Ολυμπιακού σε ουκ ολίγες φάσεις. Σε μία από αυτές κινδύνευσαν να φάνε γκολ από…αράουτ της Λάρισας! Προφανέστατα και δεν τους έγινε μάθημα, το κρίσιμο γκολ, το 2-2, που είχαν φάει από αράουτ στο παιχνίδι με την Τότεναμ στο Λονδίνο, στην ήττα τους 2-4, από 2-0 υπέρ τους.

· Η βελτίωση της εικόνας της Λάρισας στο β΄ ημίχρονο, παρεμπιπτόντως, ήρθε από την εσωτερική αλλαγή του Γρηγορίου, που άλλαξε θέση στον Γουάρντα. Από δεύτερο επιθετικό τον πέρασε δεκάρι και πήρε τη μάχη του κέντρου, μαζί με τον Σεσέροβιτς και τον Κάτσε (από το 59’ τον Μπάλλα), καθώς ήταν τρεις οι κεντρικοί χαφ της ΑΕΛ και δύο (Καμαρά, Μπουχαλάκης) του Ολυμπιακού. Εξ ου κι ο Μαρτίνς βλέποντας το κενό πέρασε στα 20 τελευταία λεπτά τον Μπενζιά σαν τρίτο κεντρικό χαφ, βγάζοντας έναν φορ, τον Σουντανί.

· Έσπασε κι η γκίνια του Τσιμίκα! Με τη σέντρα που έβγαλε στον Μασούρα και το γκολ του διεθνή κυνηγού με την ωραία προβολή στο πρώτο δοκάρι για το 1-0. Βλέπετε, στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του Ολυμπιακού, με τον Ερυθρό Αστέρα και τον Αστέρα Τρίπολης, ο διεθνής αριστερός μπακ είχε φτιάξει εφτά με οκτώ φάσεις για γκολ κι όλα τα είχαν χάσει οι συμπαίκτες του!!! Είχαν πάει στράφι οκτώ ενέργειες του για γκολ! Αυτό που δεν έχει βελτιώσει καθόλου ακόμη είναι τα τελειώματα των φάσεων, γι΄ αυτό άλλωστε και δεν έχει σκοράρει. Την Τετάρτη πάλι βρέθηκε μία φορά σε θέση βολής και βρήκε αντίπαλο.

· Ο Μπουχαλάκης προσπαθεί να βελτιώσει κάποια κομμάτια του παιχνιδιού του. Για παράδειγμα, αρχίζει και βγάζει αρκετά καλές σέντρες από θέση μέσα αριστερά, είτε προς τον Ελ Αραμπί, είτε προς άλλους συμπαίκτες του που έρχονται από πίσω (π.χ. στον Ομάρ). Και αρχίζει και βρίσκει με καλές πάσες στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Μασούρα. Όπως κοιτάζει να εκμεταλλευθεί και το καλό του αριστερό πόδι με μακρινά σουτ. Με τη διαφορά ότι όσο σουτάρει από τα 30 μέτρα, δύσκολα θα έχει τύχη. Πρέπει να επιδιώκει να κάνει το σουτ από τα 22-25 μέτρα. Από εκεί έρχονται τα γκολ.

· Παρεμπιπτόντως, ήταν ωραία η κομπίνα που είδαμε σε μία εκτέλεση κόρνερ, με τον Μασούρα να βρίσκει με ακρίβεια τον Μπουχαλάκη κι αυτόν να σουτάρει με δύναμη λίγο έξω από την περιοχή, ακριβώς εκεί, από τα 22 μέτρα. Απλά ήταν άτυχος κι η μπάλα έφυγε λίγο άουτ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x