Κώστας Νικολακόπουλος

Από Τσόρι σε Φουστέρ, μέσω Ντουρμάζ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις «εναλλακτικές» επιλογές του Ολυμπιακού ενόψει του ντέρμπι.

• Ασφαλώς και θα είναι καλό για τον Ολυμπιακό, να έχει ο Ολυμπιακός έστω στην 18άδα του τον Τσόρι για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τσόρι είναι αυτός! Μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμη και δέκα λεπτά να παίξει.

• Αν, όμως, δεν προλάβει ο Αργεντίνος-που μοιάζει δύσκολο να προλάβει; Θα μείνει ο Ολυμπιακός με τον Φορτούνη για τη θέση του μεσοκυνηγού; Δεν θα έχει εναλλακτική; Ασφαλώς κι έχει. Και μάλιστα δύο!

• Η μία είναι ο Φουστέρ, που πλέον προπονείται κανονικά και είναι στη διάθεση του Μάρκο Σίλβα εδώ κι αρκετές εβδομάδες. Σίγουρα έχει μείνει πίσω από την τελευταία θλάση του, αλλά είναι έμπειρος παίκτης και με μία κίνηση μπορεί να αλλάξει ένα ματς.

• Κι η δεύτερη εναλλακτική είναι ο Ντουρμάζ! Και νομίζω πως αυτός θα προτιμηθεί, αν χρειαστεί αντιΦορτούνης κατά τη διάρκεια του αγώνα! Ο Σουηδός δεν έχει πρόβλημα να παίξει σαν δεκάρι. Το έκανε και στην εθνική ομάδα της χώρας του, αλλά και στην προηγούμενη ομάδα του στην Τουρκία, ενώ τις προάλλες κι ο Μάρκο Σίλβα είχε τελειώσει ένα παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Τζίμι σε θέση Νο 10.

• Ο Ντουρμάζ έχει κάθετη πάσα, έχει μακρινή μπαλιά, έχει αρκετά καλά στημένα και μπορεί κι ο ίδιος να σκοράρει. Η τεχνική του κατάρτιση τον βοηθάει να παίζει κι από τον άξονα, κάτι που άλλωστε του αρέσει κιόλας, αν προσέξουμε και πόσες φορές κατά τη διάρκεια των παιχνιδιών φεύγει από τα άκρα και μετακινείται προς πιο κεντρικούς χώρους.

• Κι είναι και παίκτης που του αρέσει να συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του, ειδικά με τον Φορτούνη και τον Ιντέγε. Δεν είναι δηλαδή ο τύπος του επιθετικογενή, που πάει πολύ συχνά σε καθαρά προσωπικές ενέργειες. Θα παίξει το 1-2, θα ψάξει την πάσα και το συνδυασμό.

• Φορτούνης δεν είναι για Νο 10, όπως δεν είναι κι ο Φορτούνης Ντουρμάζ για το Νο 11, αλλά μπορεί να την κάνει καλά τη δουλειά ο Τζίμι!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x