Κώστας Νικολακόπουλος

Απόψε χρειάζεται άλλο focus από τον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μέσα από τον sport-fm.gr μία δική του προσέγγιση για τον πρώτο προημιτελικό του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

· Πώς τα έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια και μέσα στο Καραϊσκάκη έχει τέτοια αποτελέσματα στο Κύπελλο τα τελευταία χρόνια!

· Και δεν αναφέρομαι μόνο στα δύο ντέρμπι του με την ΑΕΚ, το περσινό 1-2 και το προ τριετίας 1-1 (με ένα αποκλεισμό και μία πρόκριση του). Να θυμίσω ότι έπαιξε δύο φορές με τον Ατρόμητο κι έφερε ισάριθμα 0-0 (αλλά τον απέκλεισε στις ρεβάνς στο Περιστέρι). Και με τον ΠΑΟΚ το 2011 είχε φέρει 1-1 (κι αποκλείστηκε). Ακόμη κι όταν προηγήθηκε 2-0 στο 10’ (!!!) με τον ΠΑΟΚ το 2014 κι έμεινε ο ΠΑΟΚ με 10 παίκτες από το 33’, αμέσως μετά τη μείωση του σκορ σε 2-1, έμεινε αυτό το 2-1 ως το τέλος (κι ήρθε στη ρεβάνς ο αποκλεισμός).

· Τα μόνα «σοβαρά» παιχνίδια Κυπέλλου που καθάρισε ο Ολυμπιακός στο Καραϊσκάκη ήταν τα δύο με τον Αστέρα Τρίπολης, 4-0 και 5-0! Ίσως γιατί και στα δύο προηγήθηκε 1-0 στο πρώτο 15λεπτο κι έτσι τα έφερε στα μέτρα του. Όπως είχε κάνει και προηγούμενος 2-0 με τον ΠΑΟΚ. Μήπως λοιπόν είναι αυτός ο δρόμος; Ένα πραγματικά δυνατό ξεκίνημα έδρας και στη συνέχεια ένα παιχνίδι ελέγχου; Κι αν δεν σου κάτσει το γκολ; Παιχνίδι υπομονής, όπως ένα 1-0 στον ημιτελικό με τον ΟΦΗ το 2012 κι ας έρθει το γκολ στο 81’.

· Τέλος πάντων, κάθε αγώνας έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία. Μόνο που αν ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει φέτος και το Κύπελλο, θα πρέπει απόψε να παρουσιάσει μία ομάδα με πολύ μεγαλύτερο focus σε αυτό το παιχνιδι σε σχέση με τα τελευταία του πρωταθλήματος, κι ας ήταν νικηφόρα.

· Π.χ. την Κυριακή με την Ξάνθη ξεκίνησε το ματς και στα πρώτα λεπτά το ένα λάθος παίκτη του Ολυμπιακού διαδέχονταν το άλλο-χωρίς να μπορούμε να καταλάβουμε γιατί αυτή η έλλειψη ηρεμίας. Και την ίδια στιγμή έβλεπες εκπληκτικές επιθέσεις που χάλαγαν για ένα κλικ!

· Στα 25 μόλις δευτερόλεπτα ο Κούτρης έβγαλε έξοχα τον Πάρντο σε θέση για καλή σέντρα από δεξιά. Η περιοχή είχε γεμίσει από Φορτούνη, Ανσαριφάρντ και Μιραλάς. Χρειάζονταν μία καλή επιλογή από πλευράς Πάρντο-η σέντρα δεν ήταν η καλύτερη…Μόλις στο 2ο λεπτό, χάθηκε η μπάλα σε συνεργασία Ανσαριφάρντ-Φορτούνη-Ανσαριφάρντ. Ο Καρίμ έβγαλε τον Μιραλάς σε πλεονεκτική θέση στην περιοχή. Χρειάζονταν μία καλή κίνηση από τον Κέβιν, μία ντρίμπλα η, ένα σουτ-κόπηκε υπερβολικά εύκολα όμως από τον αντίπαλο του…

· Πάω σε «λεπτομέρειες», αλλά όταν παίξεις με την ΑΕΚ κι όχι με την Ξάνθη, οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά. Στο 81’ ο Μιραλάς έκανε την καλύτερη του ενέργεια στο παιχνίδι και πέρασε την μπάλα στον Πάρντο, σε θέση μέσα δεξιά. Ο Πάρντο είχε δύο επιλογές στην πάσα: η, στον Ανσαριφαρντ που ήταν σε ξεκάθαρη θέση οφσάϊντ η, σε έναν από τους τρεις «ερυθρόλευκους» που έρχονταν από πίσω. Πάσαρε στον Καρίμ…

· Τι με προβλημάτισε, αμυντικά, ενόψει ΑΕΚ; Ότι τόσο ο Ένγκελς, όσο κι ο Σισέ δυσκολεύονταν να ελέγξουν τον Γέντρισεκ και τους γρήγορους εξτρέμ της Ξάνθης στις μακρινές πάσες των αμυντικών της. Τους ξέφευγαν. Και η ΑΕΚ μπορεί να παίξει με τον ίδιο τρόπο έχοντας Αραούχο και Λιβάγια…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x