Κώστας Νικολακόπουλος

Αυτό δεν συνιστά αλλοίωση του πρωταθλήματος εις βάρος του Ολυμπιακού;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό η σημερινή απόφαση της Λίγκας.

· Εδώ και αρκετές ημέρες είχε εξηγήσει στο ραδιόφωνο τι θα σήμαινε για τον Ολυμπιακό μία αλλαγή του προγράμματος του β΄ γύρου του πρωταθλήματος: ξεκάθαρα θα ήταν εις βάρος του και παράλληλα υπέρ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ.

· Και το ερώτημα που προκύπτει σήμερα, με την εξέλιξη που είχαμε στη Λίγκα (με όλο το σεβασμό μου προς τη Λίγκα και όλα τα μέλη της), είναι ένα: δεν υπάρχει πλέον αλλοίωση του πρωταθλήματος σε επίπεδο μάχης κορυφής;

· Κατ΄αρχάς υπάρχει μία απόφαση που αντίκειται στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου, βάσει του οποίου η αναβληθείσα αγωνιστική έπρεπε να διεξαχθεί εμβόλιμα, όπως αναφέρουν εδώ και ημέρες όλα τα σχετικά ρεπορτάζ του θεωρούμενου ως αντικειμενικού Τύπου. Παράλληλα, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού-και δεν έχει διαψευστεί, άρα ισχύει-η νομική υπηρεσία της Λίγκας γνωμοδότησε ότι πράγματι η αγωνιστική έπρεπε να διεξαχθεί εμβόλιμα.

· Ο Ολυμπιακός λοιπόν είχε το δίκιο με το μέρος του. Και το γράμμα του νόμου, όπως λέμε, ήταν με το μέρος του, αλλά υπήρχε και ένα άλλο πολύ σοβαρό θέμα στο τραπέζι: είναι η μοναδική ομάδα της ελληνικής λίγκας που συνεχίζει στην Ευρώπη κι αν μη τι άλλο θα έπρεπε οι υπόλοιποι σύλλογοι να λάμβαναν υπόψιν τους κι αυτή την παράμετρο.

· Εδώ λοιπόν αντί να ακολουθηθεί το νορμάλ, δηλαδή το πρωτάθλημα να γίνει βάσει του καθορισμένου προγράμματος, λήφθηκε μία απόφαση που και κόντρα στον ΚΑΠ είναι, αλλά και δυσκολεύει την προσπάθεια της μοναδικής ελληνικής ομάδας που συνεχίζει στην Ευρώπη.

· Προπάντων, όμως, πρόκειται για απόφαση που σύμφωνα τουλάχιστον με την ποδοσφαιρική λογική αλλοιώνει τις συνθήκες της διεξαγωγής του πρωταθλήματος και της μάχης ειδικά σε επίπεδο κορυφής. Διότι αν το πρωτάθλημα συνεχίζονταν κανονικά ο Ολυμπιακός θα πήγαινε να παίξει με τον ΠΑΟΚ πέντε ημέρες ΠΡΙΝ τον πρώτο του αγώνα με την Ντινάμο Κιέβου, ενώ τώρα θα πάει να παίξει στην Τούμπα ΕΝΔΙΑΜΕΣΑ των αγώνων του με τους Ουκρανούς (Πέμπτη με Ντινάμο-Κυριακή στον ΠΑΟΚ-Πέμπτη στην Ντινάμο)!

· Κι όχι μόνο αυτό: ο Ολυμπιακός θα υποχρεωθεί τώρα να υποδεχθεί την ΑΕΚ προερχόμενος από το ταξίδι του στο μακρινό Κίεβο, ενώ με το «κανονικό» πρόγραμμα θα έπαιζε μαζί της μετά το πρώτο παιχνίδι του με τους Ουκρανούς, στο Καραϊσκάκη, άρα δεν θα είχε την επιβάρυνση του ταξιδιού.

· Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι πρόκειται για μία εξέλιξη και λίγο… τιμητική για τον Ολυμπιακό: κάποιοι τον φοβούνται ακόμη ενώ είναι οκτώ ολόκληρους βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση…Ωστόσο, υπάρχει και άλλο σημαντικό πέραν της μάχης για την πρώτη θέση: η μάχη για τη δεύτερη θέση που μπορεί να οδηγήσει στο Τσάμπιονς Λιγκ…Κι ο Ολυμπιακός μετά τη σημερινή απόφαση της Λίγκας, θα έχει ένα σοβαρό ντεζαβαντάζ και σε αυτό το κομμάτι…

· Στο τέλος της ημέρας, θα μπορούσε να κάποιος να αναρωτηθεί: υπάρχει στην πραγματικότητα κι επί της ουσίας ΚΑΠ και πώς αυτός εφαρμόζεται; Κατά το δοκούν;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x