Κώστας Νικολακόπουλος

Αυτό το καλοκαίρι, τίποτα δεν θα είναι το ίδιο (και) στον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το sport-fm.gr να βάλει σε κάποια λογική σειρά σκέψεις και υποθέσεις που σχετίζονται με τον Ολυμπιακό, φέρνοντας παραδείγματα…

• Το μόνο βέβαιο, αναφορικά με το ποδόσφαιρο τουλάχιστον, σε όλο αυτό το απίστευτο πράγμα που ζούμε, και που είχαμε στο μυαλό μας μόνο από κάποιες ταινίες επιστημονικής φαντασίας (και ούτως η, άλλως δεν μου πολυαρέσουν κιόλας!), είναι ότι αυτό το καλοκαίρι τίποτα δεν θα είναι το ίδιο όπως τα ξέραμε.

• Η πανδημία θα επηρεάσει σε τέτοιο βαθμό και το ποδόσφαιρο, που πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι μέλει γενέσθαι. Και όσα ο καθένας σκέφτονταν, το πιθανότερο είναι να μην ισχύουν πλέον και να μην ισχύσουν ποτέ! Είτε αυτός ο καθένας είναι ένας σύλλογος, είτε ένας προπονητής, είτε ένας ποδοσφαιριστής.

• Είσαι π.χ. Ολυμπιακός. Και σκεφτόσουν, υποθετικά γράφω, ότι έχεις έναν πολύ ταλαντούχο ποδοσφαιριστή σου, τον Τσιμίκα, στο πικ της φόρμας του. Σε σούπερ ηλικία, με σούπερ σεζόν, χωρίς τραυματισμούς, με την ομάδα σχεδόν πρωταθλήτρια, αλλά και να προχωράει στην Ευρώπη. Και σε θέση που δεν βρίσκεις εύκολα πολύ καλούς παίκτες.

Κι έχεις βάλει λοιπόν στο πρόγραμμα να τον πουλήσεις τον Τσιμίκα, τώρα που μοιάζει να φτάνει στο ταβάνι του-για να μην την πατήσεις κιόλας, όπως η Μπενφίκα που το περασμένο καλοκαίρι δεν πούλησε τον δικό της αριστερό μπακ, τον Άλεξ Γκριμάλντο, πάνω στο φόρτε του (εφτά γκολ και 13 ασίστ) και φέτος τον ψάχνει (ένα γκολ κι οκτώ ασίστ).

Κάνεις τον σχεδιασμό σου και βάζεις ένα ποσό στο μυαλό σου. Και είσαι σίγουρος ότι θα το πιάσεις, με βάση τη ζήτηση που είχε ο ίδιος ο παίκτης μόλις δύο μήνες πριν το Γενάρη, στην Ιταλία. Κι έρχεται ο κορονοϊός και διαλύει τα πάντα, ιδίως στην Ιταλία…

• Είσαι π.χ. Πέδρο Μαρτίνς. Και σκέφτεσαι να κεφαλαιοποιήσεις την καλύτερη σεζόν της καριέρα σου, σεζόν στην οποία πραγματικά έκανες σπουδαία πράγματα με την ομάδα σου. Και δεν βιάζεσαι, αλλά περιμένεις, πάντα υποθετικά γράφω, να φτάσει η σεζόν στο τέλος, να μαζέψεις τις προτάσεις που θα έχεις, κι από τον Ολυμπιακό κι από αλλού, και να αποφασίσεις για το επόμενο βήμα σου.

Με την κατάσταση, όμως, τόσο ρευστή, λόγω των εξελίξεων με τον κορονοϊό, πόσο φρόνιμο θα είναι να περιμένεις να τελειώσει η σεζόν για να πάρεις τις αποφάσεις σου, την στιγμή κατά την οποία η σεζόν μπορεί να φτάσει αρχές Ιουλίου κι η επόμενη να ξεκινήσει μέσα Ιουλίου, με συνέπεια όλες οι ομάδες να είναι στον αέρα;

• Είσαι π.χ. Ομάρ. Και ξέροντας ότι το καλοκαίρι λήγει το συμβόλαιο σου κι επιπλέον έχοντας μία πολύ γεμάτη σεζόν από συμμετοχές, δίχως τραυματισμούς, με καλή την ομάδα σε Ελλάδα κι Ευρώπη, συν την προοπτική να παίξεις στο ΓΙΟΥΡΟ με την Εθνική Νορβηγίας (σε μπαράζ με τη Σερβία η πρόκριση), περιμένεις, πάντα υποθετικά γράφω, να έχεις τις καλύτερες οικονομικά προσφορές, αν όχι από τον Ολυμπιακό του ελληνικού πρωταθλήματος, τουλάχιστον από καλές ομάδες σημαντικών και πλούσιων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Τώρα, που το ΓΙΟΥΡΟ πάει ένα χρόνο πίσω, και που όλες οι ομάδες είναι ακόμη κουμπωμένες γιατί δεν ξέρουν την επόμενη ημέρα, τι θα τους ξημερώσει, πώς μπορεί ο Ομάρ να έχει την ίδια βεβαιότητα ότι θα του κυλήσουν τα πράγματα όπως, πολύ λογικά μάλιστα, τα είχε στο μυαλό του;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x