Κώστας Νικολακόπουλος

Βρε μακάρι να έπαιζε ο Ολυμπιακός με την Τσέλσι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εκφράζει μέσα από το sport-fm.gr την άποψη του για τον Ολυμπιακό μετά το Ντινάμο Κιέβου-Τσέλσι 0-5…

· Αποκλείστηκε λοιπόν…θεαματικά η Ντινάμο Κιέβου από την Τσέλσι: οκτώ γκολ (!) έφαγε στα δύο μεταξύ τους παιχνίδια, μετά και το χθεσινό 0-5 μέσα στην Ουκρανία.

· Με την Ντινάμο, παρεμπιπτόντως, να παίζει χωρίς τον σέντερ φορ της, τον Σολ, που είχε βάλει το γκολ επί του Ολυμπιακού στο Κίεβο, χωρίς τον καλύτερο της μέσο, τον Μπουγιάλσκι, που είχε ισοφαρίσει 1-1 στο Καραϊσκάκη και χωρίς τον έξω αριστερά Βέρμπιτς, που είχε κάνει το 2-2 στο 89’ στο Καραϊσκάκη…Έξω και οι τρεις δηλαδή που την είχαν στείλει με τα γκολ τους στους "16"...

· Κι άρχισαν πολλοί και λένε, «πω πω τι γλίτωσε ο Ολυμπιακός, καλύτερα που έμεινε έξω από την Ντινάμο και δεν έπαιξε με τους Άγγλους γιατί θα ξεφτιλιζόταν» κλπ, κλπ.

· Μπορεί να είναι κι έτσι! Προσωπικά, πάντως, διαφωνώ. Και λέω: μακάρι να έπαιζε ο Ολυμπιακός με την Τσέλσι! Μακάρι δηλαδή να περνούσε την Ντινάμο και ας κληρώνονταν κι ο Ολυμπιακός με την Τσέλσι.

· Στο ποδόσφαιρο όλα αυτά τα… «συνεπάγεται», ότι δηλαδή αφού η Ντινάμο που απέκλεισε τον Ολυμπιακό έφαγε οκτώ από την Τσέλσι, τι θα πάθαινε ο Ολυμπιακός από την Τσέλσι, πολύ απλά δεν υπάρχουν. Θεωρίες είναι.

· Η πραγματικότητα, ποια είναι; Ότι έπαιξαν η Σλάβια Πράγας με τη Σεβίλλη και πέρασαν οι Τσέχοι! Η Σεβίλλη, μία ισπανική ομάδα, με τεράστια επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο Γιουρόπα Λιγκ και που μόλις στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει την Λάτσιο, έμεινε τώρα έξω από μία ομάδα της Τσεχίας, που είχε νωρίτερα αποκλείσει «απλά» μία βέλγικη ομάδα, την Γκενκ, έχοντας δηλαδή τη βοήθεια της κληρωτίδας. Ποιος το περίμενε, ότι η Σλάβια Πράγας θα πέταγε έξω ολόκληρη Σεβίλλη;…Να θυμίσω δε ότι η Σλάβια το καλοκαίρι είχε αποκλειστεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ από την…Ντινάμο Κιέβου…

· Η πραγματικότητα, ποια είναι; Ότι έπαιξαν η Μπενφίκα με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ και οι Κροάτες ζόρισαν αφάνταστα τους Πορτογάλους, που πέρασαν τελικά στην παράταση. Ποιος το περίμενε, ότι η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, που έφτασε στους «16» λόγω της καλής κλήρωσης που είχε στους «32» (με την Βικτόρια Πλίζεν), θα έφτανε μία ανάσα από το να αποκλείσει ολόκληρη Μπενφίκα, που στον προηγούμενο γύρο είχε αφήσει έξω τη Γαλατασαράϊ…

· Θέλετε κι άλλα; Ποιος περίμενε ότι η Βαλένθια θα χρειάζονταν ένα γκολ στο 93’ για να περάσει την Κράσνονταρ; Η, ότι η Ρεν θα κέρδιζε 2-0 στο πρώτο παιχνίδι την Άρσεναλ, άσχετα αν τελικά αποκλείστηκε.

· Ο Ολυμπιακός εάν περνούσε την Ντινάμο, τώρα θα ήταν αλλιώς. Κι όχι όπως είναι αυτή την στιγμή. Θα είχε άλλη ψυχολογία και άλλο κίνητρο η ομάδα. Και ουδείς θα ασχολούνταν με το Κύπελλο και τη Λαμία.

· Εγώ δεν λέω ότι θα περνούσε την Τσέλσι. Ασφαλώς και η Τσέλσι θα ήταν πολύ μεγάλο φαβορί. Λέω, όμως, μακάρι να έπαιζε ο Ολυμπιακός με την Τσέλσι, για να μετρούσε τις δυνάμεις του. Και να προσπαθούσε να εξαντλήσει τις πιθανότητες του. Κέρδος θα είχε…

· Και κάτι τελευταίο: οι δύο βαριές ήττες της Ντινάμο από την Τσέλσι, αυτό που κατέδειξαν δεν ήταν μόνο ότι ο Ολυμπιακός τζάμπα και βερεσέ αποκλείστηκε από τους Ουκρανούς. Αλλά και ότι έμεινε έξω επειδή ήταν πολύ άτυχος. Γιατί ο Ολυμπιακός απέδειξε μέσα στο γήπεδο και στα δύο παιχνίδια ότι ήταν καλύτερος από την Ντινάμο, τόσο στον Πειραιά, όσο και στο Κίεβο, όπως είχαν παραδεχθεί κι ο πρόεδρος και οι παίκτες της Ντινάμο.

· Αλλά όταν όλες οι συγκυρίες (βλέπε την έκβαση των ευκαιριών, όπου ο μεν τις πολλές δικές του τις έχανε, ο δε τις ελάχιστες δικές του τις έκανε γκολ) είναι εις βάρος σου και υπέρ του άλλου, δυστυχώς κάπως έτσι καταλήγει στο τέλος.

Ενισχυμένες αποδόσεις σε Μακέντα και Φορτούνη για να σκοράρουν οποιαδήποτε στιγμή. Νέο Pamestoixima.gr! Όροι και προϋποθέσεις.

Advertisement

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x