Κώστας Νικολακόπουλος

Βρήκε έναν αντι-Φορτούνη, τώρα πρέπει να βρει και δεύτερο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα στον Ολυμπιακό για το κενό που έχει αφήσει ο Φορτούνης.

• Το είχαμε αντιληφθεί κι από τα προηγούμενα φιλικά, το κατανοήσαμε ακόμη καλύτερα στο τελευταίο με τη Νότιγχαμ. Ότι ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Βαλμπουενά μπορεί να βρει έναν αντιΦορτούνη. Βεβαίως, με διαφορετικά χαρακτηριστικά, διαφορετική…ηλικία, αλλά με φοβερή ποιότητα, εμπειρία, παραστάσεις, όπως όμως και διάθεση, που σου θυμίζει… Ιμπαγάσα!

• Ο Γάλλος στο φιλικό με τη Φόρεστ ενίοτε ήταν έως και απολαυστικός! Προπάντων, όμως, ουσιαστικός. Δεν είναι σε θέση να παίρνει την μπάλα και να την τρέχει σαν ελάφι όπως έκανε ο Φόρτου (παρεμπιπτόντως, «σιδερένιος» να είναι), αλλά τον είδαμε να κάνει πολλά ωραία και σημαντικά πράγματα. Ξεκίνησε η, συμμετείχε στις καλύτερες επιθέσεις κι αντεπιθέσεις, πέρασε κάθετες πάσες, σέντραρε, σούταρε, είχε καλές συνεργασίες, άλλαξε το παιχνίδι με 30άρες πάσες και οι εκτελέσεις του σε κόρνερ και φάουλ ήταν όπως ακριβώς τις είχα χαρακτηρίσει από την πρώτη στιγμή σε τούτη τη γωνία: φαρμάκι!

• Με αυτή την εικόνα του Βαλμπουενά, ο Ολυμπιακός φαίνεται ότι βρίσκει τον παίκτη που θα καλύψει το κενό του Φορτούνη-όντας σε άλλα καλύτερος και σε άλλα να υπολείπεται, αλλά με κλάση και όρεξη. Μόνο που θα πρέπει να βρει και δεύτερο αντιΦορτούνη!

• Διότι, πρώτον ο Βαλμπουενά λογικά δεν θα είναι σε θέση να βγάλει ολόκληρο 90λεπτο στον ίδιο ρυθμό-μεταξύ μας δεν το έκανε καν ο Φορτούνης, οκτώ χρόνια μικρότερος…Άρα, θα πρέπει να υπάρχει κάποιος να του δίνει ανάσες, τόσο στη διάρκεια ενός αγώνα, όσο και σε κάποια παιχνίδια.

• Και δεύτερον, όταν ένας παίκτης οδεύει στα 35, όσο και καλά προπονημένος να είναι, όσο και να προσέχει τη ζωή του και τη διατροφή του, να είναι δηλαδή καλός επαγγελματίας, μπορεί να βγάλει (κτύπα ξύλο, αλλά μπορεί) κάποιους τραυματισμούς. Για παράδειγμα ο ίδιος ο Βαλμπουενά είχε την περασμένη σεζόν στην Φενέρμπαχτσε τρεις τραυματισμούς. Όχι σοβαρούς, αλλά αρκετούς να τον θέσουν νοκ άουτ καμιά δεκαριά παιχνίδια.

• Ποιος λοιπόν μπορεί να είναι ο δεύτερος αντιΦορτούνης; Ο ίδιος ο Μαρτίνς έχει βάλει τον Μπρούνο σε κάποια μικρά διαστήματα φιλικών σε θέση πίσω από τον σέντερ φορ, όπως και τον Ποντένσε σε κάποια ακόμη μικρότερα, ενώ έχει πει ότι στις προπονήσεις έχει δοκιμάσει και τον Μασούρα.

• Για τον Μπρούνο και τον Μασούρα μπορεί να προκύψει ένα ερώτημα αναφορικά με την ετοιμότητα τους, ίσως όχι την αγωνιστική, αλλά την πνευματική. Αν δηλαδή έχουν την προσωπικότητα αυτή τη στιγμή να το κάνουν, με τον ένα να είναι ένα μήνα στην ομάδα και τον άλλο εφτά μήνες. Για να είμαι, πάντως, ειλικρινής, τον Μασούρα τον έχω δει σε ρόλο Φορτούνη, δηλαδή μεσοκυνηγού στον Πανιώνιο, και μου άρεσε. Ίσως και περισσότερο από εξτρέμ!

• Ο δε Ποντένσε έχει την εμπειρία της Σπόρτινγκ, όπου συχνά έπαιζε πίσω από τον ψηλό φορ Ντοστ, αλλά νομίζω ότι ο Πορτογάλος προτιμάει να παίζει εξτρέμ και δεν είναι η καλύτερη του σε ρόλο άξονα.

• Θεωρητικά η πιο σίγουρη επιλογή θα ήταν ο Σουντανί, όταν όμως είναι έτοιμος να ανταποκριθεί-και φαίνεται ότι θέλει ακόμη τον χρόνο του.

• Όπως κι αν έχει, ο Ολυμπιακός προφανώς αρχικά μέσα από εσωτερικές λύσεις πρέπει να βρει και δεύτερο Φορτούνη. Κι από εκεί και πέρα, μέχρι το τέλος του καλοκαιριού αν δει ότι δεν τις βρίσκει από τη δική του δεξαμενή, θα χρειαστεί μεταγραφή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x