Κώστας Νικολακόπουλος

Βρήκε τη φόρμουλα ο Ολυμπιακός!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr πώς ο Ολυμπιακός έχει πάρει με τον ίδιο τρόπο και τις πέντε τελευταίες νίκες του σε πρωτάθλημα και Κύπελλο!

• Τελικά, και στην Τρίπολη ο Φορτούνης ήταν εκεί, για να θυμηθούμε τι έγραφα λίγες ώρες πριν το παιχνίδι του Ολυμπιακού.

• Ο διεθνής άσος είναι αρχηγός όχι μόνο στο περιβραχιόνιο, αλλά και μέσα στο γήπεδο κι οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μία ακόμη πολύτιμη νίκη, με το γκολ και την ασίστ στον Λάζαρο, δικαιώνοντας όσους το καλοκαίρι είχαμε πιστέψει ότι οι δυό τους μπορεί να κάνουν πολλά ωραία πράγματα.

• Κατά τα άλλα, με λίγη προσοχή, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι ο Ολυμπιακός τον τελευταίο καιρό έχει βρει μία φόρμουλα και καθαρίζει «όμορφα κι ωραία» τα ματσάκια του! Απλή φόρμουλα, αλλά αποτελεσματική.

• Κι έχει δύο μέρη.

• Πρώτον, η ομάδα μπαίνει πολύ δυνατά στα παιχνίδια, επιβάλλεται και ψάχνει επίμονα το λεγόμενο γρήγορο γκολ. Η, έστω να προηγηθεί στο ημίχρονο και να πάει προηγούμενη στην ανάπαυλα. Με τη Λαμία (3-0) το 1-0 έγινε στο 32’. Στη Λιβαδειά (2-0) το 1-0 έγινε στο 7’. Στα Γιάννινα (2-1) το 1-0 έγινε στο 8’. Με την Ξάνθη (3-0) το 1-0 έγινε στο 29’. Και με τον Αστέρα (2-0) το 1-0 έγινε στο 28’! Βλέπουμε, δηλαδή, ότι ο Ολυμπιακός κυνηγάει να ανοίξει το σκορ στα πρώτα δέκα λεπτά κι αν δεν το καταφέρνει, μετά κτυπάει πάλι δυνατά στο πεντάλεπτο εκεί γύρω στο 28’ με 32’!

• Δεύτερον, η ομάδα μπαίνει εξίσου δυνατά και στα πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου, στοχεύοντας να κλειδώσει από τότε τα παιχνίδια της, ώστε να μην τρέχει και να μην φτάνει στο τέλος! Έτσι, με τη Λαμία (3-0) σκόραρε στο 46’ και στο 51’! Με το Λεβαδειακό (2-0) στο 50’. Με την Ξάνθη (3-0) στο 52’. Και με τον Αστέρα (2-0) στο 50’. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι ο Ολυμπιακός πάει στο φουλ από τα αποδυτήρια στα β΄ ημίχρονα και εκεί «κατοχυρώνει» τις νίκες του.

• Η φόρμουλα που έχει βρει ο Πέδρο Μαρτίνς κι οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αποδίδει και τα αποτελέσματα έρχονται το ένα μετά το άλλο. Σε πέντε παιχνίδια, ο Ολυμπιακός έχει πέντε νίκες, με έξι γκολ στο α΄ ημίχρονο και άλλα πέντε στα εφτά πρώτα λεπτά του β΄ ημιχρόνου!

• Με το πρώτο «κτύπημα» ο Ολυμπιακός φέρνει το παιχνίδι στα μέτρα του, παίρνει την ψυχολογία και γίνεται το φαβορί για τη νίκη. Και με το δεύτερο «κτύπημα», με το που ξεκινάει το β΄ ημίχρονο, ουσιαστικά τελειώνει τα παιχνίδια του!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x