Κώστας Νικολακόπουλος

Δηλαδή, για να κερδίζει ο Ολυμπιακός, πρέπει το σκορ να είναι 3-0 στο 80’;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα με αφορμή το θρίλερ του Ολυμπιακού στην πλατεία.

• Πραγματικά είναι κρίμα για τον Ολυμπιακό να γίνεται θρίλερ ένα παιχνίδι σαν το χθεσινό, να κινδυνεύει σε τρομακτικό βαθμό να χάσει τη νίκη και να βρίσκουν πατήματα οι δήθεν εξυγιαντές του ελληνικού ποδοσφαίρου.

• Είναι κρίμα να έχεις βάλει σε μία τόσο καλή ομάδα τρία γκολ, να έχεις δοκάρι κι άλλες…αναρίθμητες ευκαιρίες και προϋποθέσεις ευκαιριών, μέσα από πολύ όμορφο παιχνίδι δουλεμένων επιθέσεων κι αντεπιθέσεων, να φτάνεις τέλος πάντων το ματς στο 80’ με το σκορ στο 3-1, ενώ έπρεπε να είναι, ξέρω ‘γω, 5-2 και να «πουλάς» το τρίποντο, δεχόμενος δύο γκολ μέσα σε δύο λεπτά!

• Δηλαδή, φέτος με τον Ολυμπιακό για να μην παθαίνει η υγεία μας, πρέπει το υπέρ του σκορ να είναι 3-0 στο 80’;…

• Και το θέμα δεν είναι μόνο αντοχών. Σωστά το είπε από χθες ο Λεμονής. Υπάρχει και τέτοιο πρόβλημα, δυστυχώς. Αλλά εδώ βλέπεις τα ατομικά λάθη και τις τοποθετήσεις των παικτών αμυντικά και τρελαίνεσαι. Έβλεπες χθες τον (συνήθως ήρεμο) Τάκη να κτυπάει με τα χέρια του τον πάγκο και καταλάβαινες πολλά…

• Με τον Φιγκέιρας να κάνει τρεις φορές κινήσεις-καταστροφή… Με τον Οτζίτζα να κοιμάται ύπνο βαθύ στη φάση της κεφαλιάς του Οικονόμου, που έβγαλε στην γραμμή ο Σισέ… Με τον Νικολάου να χάνει εντελώς τη φάση στο 3-3 του Ντουρμισάι… Με τον Σισέ, αλλά νομίζω και τον Ταχτσίδη, να μαρκάρουν τραγικά στη φάση του 2-3…Με τον Κούτρη και τον Νικολάου να μπερδεύονται στην ευκαιρία του Λάμπρου, που έδωσε κουράγια στον Πανιώνιο με το σκορ 1-3…

• Πραγματικά δεν είναι σοβαρή εικόνα αυτή.

• Με τον Ταχτσίδη να μπαίνει μέσα στο 63’ και να πουλάει την μπάλα τέσσερις φορές!!! Την πρώτη μόλις στο 64’ κι εξαιτίας του να χρεώνεται με κίτρινη ο Ρομαό και τη δεύτερη στο 68’ και να παίρνει κίτρινη κι ο ίδιος ο Ταχτσίδης!!! Με συνέπεια κι οι δύο κόφτες του Ολυμπιακού να παίζουν με κάρτες και να φοβούνται ως το τέλος να κάνουν ένα φάουλ, αφού μπορεί να έπαιρναν κόκκινη κι ακολουθεί το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ…

• Και κάποια στιγμή πρέπει να βρεθεί και μία λύση σε αυτό που γίνεται σε κάθε παιχνίδι, όταν ο αντίπαλος προπονητής περνάει ως αλλαγή και δεύτερο κυνηγό, ρισκάροντας και παίζοντας φουλ επίθεση.

• Μπήκε αλλαγή στο 2-0 ο Λιβάγια στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός κι έφαγε τρία γκολ ο Ολυμπιακός, με το τρίτο δική του δημιουργία!

• Μπήκε αλλαγή στο 0-0 ο Ιγκουαΐν στο Γιουβέντους-Ολυμπιακός κι έφαγε δύο γκολ ο Ολυμπιακός, το ένα από τον ίδιο και το άλλο από δική του ασίστ!

• Και χθες φτάσαμε στο σημείο να μπει κι ο Ντουρμισάι στο 3-1 στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός κι έφαγε πάλι δύο γκολ ο Ολυμπιακός, το ένα από τον ίδιο και το άλλο με αυτόν να ξεκινάει την προσπάθεια!

• Έχει δεχθεί εφτά γκολ η ομάδα από τρεις αλλαγές κυνηγών του αντίπαλου!!! Συγνώμη, αλλά πρέπει κάτι να γίνει. Να μπαίνει αλλαγή τρίτος στόπερ (όπως έγινε χθες με τον Μποτία, αλλά μετά το 4-3), να γυρίζει ο Ρομαό πίσω σαν τρίτος αμυντικός, δεν ξέρω τι, αλλά κάποια άλλη αντίδραση πρέπει να υπάρξει.

• Αυτό το πράγμα δεν έχει νόημα. Δηλαδή, όποια ομάδα χάνει από τον Ολυμπιακό, θα κάνει αλλαγή ένα φορ, θα παίζει με δύο μπροστά και θα γυρίζει το ματς από 2-0 σε 2-3 κι από 1-3 σε 3-3;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x