Κώστας Νικολακόπουλος

Δύο ιδέες, για άλλο τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στο sport-fm.gr δύο ιδέες διαφορετικού τρόπου παιχνιδιού, που έχουν βάση το ρόστερ που έχει αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός.

• Βλέπω τι γκολ έχουν κάνει οι εξτρέμ του Ολυμπιακού φέτος, με εξαίρεση τον Μάριν, που δεν είναι και κλασικός ακραίος: Σεμπά (με 12 ματς βασικός) μηδέν γκολ, Μιραλάς (με εφτά παιχνίδια βασικός) μηδέν γκολ, Καρσελά (με 14 παιχνίδια βασικός) ένα γκολ, κι εκείνο αυτογκόλ γκολκίπερ…, Πάρντο (με 17 παιχνίδια βασικός) γκολ σε δύο παιχνίδια, στο…5-1 με τον Πλατανιά και στο 2-3 με την Σπόρτινγκ, όταν το ματς είχε τελειώσει.

• Βλέπω κι ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα σωρό κεντρικά χαφ: Ρομάο, Ταχτσίδης, Ζιλέ, Ανδρούτσος, Μαρτίνς, Οτζίτζα, Φορτούνης, Μάριν. Δεν θα ήταν μία ιδέα να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού η ομάδα και να παίξει 4-4-2 με ρόμβο; Εξάρι μπορεί να παίξουν κι ο Ταχτσίδης κι ο Ρομαό. Εσωτερικά χαφ μπορεί να παίξουν οι Ζιλέ, Ρομαό, Ανδρούτσος, Μαρτίνς. Και δεκάρι μπορεί να παίξουν οι Μάριν, Οτζίτζα, Φορτούνης. Για τις δύο θέσεις των φορ υπάρχουν Ανσαριφάρντ, Τζούρτζεβιτς, Μιραλάς, Βέργος.

• Και βλέπω κι ότι ο Ολυμπιακός έχει ένα σωρό στόπερ: Σισέ, Ένγκελς, Μποτία, Νικολάου, για να μην πω και Ρομάο. Δεν θα ήταν μία άλλη ιδέα να αλλάξει τρόπο παιχνιδιού η ομάδα και να παίξει 3-5-2; Στα άκρα υπάρχουν δεξιά οι Ομάρ, Ιγκόρ κι αριστερά οι Κούτρης, Χατζισαφί, με τον Ανδρούτσο εναλλακτικά.

• Συγνώμη κιόλας, αλλά ο Γκαρθία έκανε πειράματα και δοκιμές εκεί που δεν έπρεπε, στα πιο κρίσιμα παιχνίδια πρωταθλήματος (4-4-2 στην Τρίπολη και 4-3-3 χωρίς δεκάρι με την ΑΕΚ), με τα αποτελέσματα που όλοι είδαμε…

• Τώρα που ο Ολυμπιακός έχει μείνει εννιά κι εφτά πόντους πίσω, αν μη τι άλλο σε παίρνει πιο εύκολα να δοκιμάσεις κάποια καινούργια πράγματα. Να δεις μήπως βάσει του ρόστερ σου, ταιριάζουν άλλα πράγματα για την ομάδα σου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x