Κώστας Νικολακόπουλος

Ε, ρε και να έφερνε ο Ολυμπιακός και τον Φαλκάο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα με αφορμή την μεταγραφή του Φαλκάο στη Γαλατασαράϊ κι όχι στον Ολυμπιακό…

• Ήταν ένα από τα μικρά (η, μεγάλα…) μυστικά του Ολυμπιακού στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, που τελικά όμως διέρρευσε, διαψεύστηκε, αλλά εν τέλει επιβεβαιώθηκε, μέσα κι από τη συνάντηση του ίδιου του Β. Μαρινάκη στο Μονακό με τον διεθνή άσο, στο περιθώριο της κλήρωσης του Τσάμπιονς Λιγκ-ο Ολυμπιακός είχε μιλήσει για να υπογράψει τον Φαλκάο.

• Ε ρε και να είχε φέρει ο Ολυμπιακός και τον Φαλκάο, είχε πει πολύς κόσμος της ομάδας αρχές Σεπτέμβρη, μετά την πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πριν ακόμη ο Ελ Αραμπί αρχίσει να σκοράρει. Ήθελαν να πουν οι φίλοι του Ολυμπιακού, κάτι σαν αυτό, «ποιος θα μας έπιανε φέτος». Τελικά, ως γνωστόν τον έμπειρο Κολομβιανό σέντερ φορ απέκτησε η Γαλατασαράϊ στις 2 Σεπτεμβρίου.

• Τι κάνει τώρα ο Φαλκάο, στα 33 προς 34 χρόνια του; Στα πιτς είναι εδώ και σχεδόν δύο μήνες, από την 1η Οκτωβρίου, με πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα. Και με χρόνο επανόδου, «άγνωστο», για τον Κολομβιανό που πρόβλημα τραυματισμού είχε και στις αρχές της σεζόν, γι΄ αυτό άλλωστε κι ολόκληρο το καλοκαίρι δεν είχε παίξει καθόλου με τη Μονακό, μετά την φτωχή (μηδέν γκολ) παρουσία του στο Κόπα Αμέρκα.

• Κάπως έτσι, ο Φαλκάο έχει παίξει μέχρι αυτή την στιγμή σε πέντε παιχνίδια της Γαλατά, ουσιαστικά σε τέσσερα, αφού σε ένα μπήκε αλλαγή στο 89’. Ο απολογισμός του είναι ένα γκολ (το νικητήριο εντός έδρας με την Κασίμπασα) και μηδέν ασίστ.

Η δε Γαλατασαράϊ έχει ένα βαθμό μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ στο πρωτάθλημα Τουρκίας είναι στην 3η θέση, ισοβαθμώντας με την Τράμπζονσπορ (που απέκλεισε την ΑΕΚ), την Μπασάκσεχιρ (την οποία απέκλεισε ο Ολυμπιακός) και την Αλάνιασπορ (των Σιώπη, Μπακασέτα, Τζαλμά Κάμπος και Τζαβέλλα), δύο πόντους κάτω από την πρώτη Σίβασπορ κι ένα κάτω από την δεύτερη Φενέρμπαχτσε.

• Η περίπτωση του Φαλκάο αποτελεί άλλο ένα παράδειγμα της λάθος νοοτροπίας να ανεβαίνει ο κόσμος στον ουρανό με μία μεταγραφή η, να πέφτει στην γκρίνια σε αποτυχία μίας μεταγραφής. Ο χρόνος και το γήπεδο μόνο λένε την αλήθεια...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x