Κώστας Νικολακόπουλος

Εγώ κρατάω μικρό καλάθι ακόμη με τον Ολλανδό

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα δεδομένα γύρω από το «νέο ξεκίνημα» της Εθνικής μας ομάδας.

• Να δούμε λίγο ποια είναι τα πραγματικά δεδομένα γύρω από την Εθνική μας ομάδα;

• Επαναλαμβάνω τα πραγματικά. Διότι, εδώ μοιάζει να υπάρχει ως μόνο ένα πραγματικό δεδομένο, οι τρεις σερί νίκες στα τρία τελευταία ματς της προκριματικής φάσης του ΓΙΟΥΡΟ. Αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι.

• Ας τα πάρουμε ένα ένα…

• Πρώτον, προπονητή η Εθνική έχει έναν Ολλανδό παλιό άσο, τον Φαντ Σιπ, του οποίου το βιογραφικό, στα 55 χρόνια του, ως πρώτου προπονητή ομάδας, λέει: ένα ματς προσωρινός τεχνικός στον Άγιαξ πριν δέκα χρόνια, 57 παιχνίδια στη Μελβούρνη Χερτ της Αυστραλίας, 23 ματς στην Τσίβας του Μεξικού όπου έμεινε πέντε μήνες, άλλα 86 παιχνίδια στη Μελβούρνη Χερτ, 57 παιχνίδια στην Τσβόλε, από την οποία απολύθηκε αφήνοντας την ένα πόντο πάνω από την επικίνδυνη ζώνη κι έχοντας φάει 0-5 στο Κύπελλο από την ΑΖ. Και έξι παιχνίδια με την Εθνική Ελλάδας.

• Δεύτερον, στην Εθνική Ελλάδας, στα τρία πρώτα παιχνίδια, για τα προκριματικά του ΓΙΟΥΡΟ, στα οποία και παίχτηκαν οι τελευταίες ελπίδες της ομάδας για πρόκριση, πήρε ένα βαθμό, εντός έδρας με το Λίχτενσταϊν (1-1), ενώ στα άλλα δύο έχασε στη Φινλανδία και την Ιταλία με συνολικό σκορ 0-3.

• Τρίτον, στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια, με την Εθνική να μην έχει πια καμία πιθανότητα πρόκρισης, κέρδισε στο γκολ την Βοσνία και τη Φινλανδία (2-1) εντός έδρας και την Αρμενία 1-0 εκτός έδρας. Η Εθνική έχει παίξει καλό ποδόσφαιρο σε αυτά τα τρία τελευταία παιχνίδια κι έχει δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες.

• Τέταρτον, έχουν τεθεί εκτός Εθνικής οι Μανωλάς και Σωκράτης, ο Σιόβας είναι στον πάγκο και βασικός αριστερός στόπερ παίζει ο αριστερός μπακ Σταφυλίδης, που έχει να παίξει βασικός στην Μπουντεσλίγκα με την Χόφενχαϊμ από τις 15 Σεπτέμβρη. Στο δε πρώτο παιχνίδι του Ολλανδού τεχνικού έπαιξε δεκάρι στην Εθνική «από το πουθενά» ο Βρουσάϊ στο πιο κρίσιμο ματς, στη Φινλανδία και μετά «καπάκι» με το Λίχτενσταϊν-έκτοτε δεν ξανάπαιξε.

• Πέμπτον, έχουν τεθεί εκτός Εθνικής και οι Μήτρογλου, Σάμαρης (δεν το γράφω ως υποχρεωτικά κακό, όπως και για τα άλλα μεγάλα ονόματα, ως δεδομένο το θέτω) και καλούνται παίκτες όπως οι Λαμπρόπουλος, Βασιλειάδης, Δώνης, Μαυρίας, που όμως ουσιαστικά δεν δοκιμάζονται.

• Έκτον, από τη μοναδική ομάδα που μετέχει στα Κύπελλα Ευρώπης και είναι και πρώτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, τον Ολυμπιακό, παίζει βασικός μάξιμουμ ένας παίκτης, ο Μπουχαλάκης, μία φορά στα τέσσερα παιχνίδια κι ο Μασούρας αλλαγή. Ο δε φορμαρισμένος Τσιμίκας έχει μία συμμετοχή στα έξι παιχνίδια.

• Από εκεί και πέρα, μακάρι να πάει καλά ο άνθρωπος και μαζί του κι η Εθνική μας, αλλά εγώ κρατάω μικρό καλάθι ακόμη για τον Ολλανδό.

• Όσον αφορά για τους παίκτες του Ολυμπιακού, εγώ ειλικρινά χαίρομαι που δεν τους βάζει για να μην επιβαρύνονται κι άλλο. Απλά, θα προτιμούσα αφού δεν τους υπολογίζει σαν βασικές επιλογές, όπως είναι δικαίωμα του, να μην τους καλεί καν, και σοβαρολογώ σε αυτό, για να μην ταλαιπωρούνται με τα ταξίδια στις Αρμενίες κλπ, κλπ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x