Κώστας Νικολακόπουλος

Κουτρισέου και όχι Ελισέου στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στον sport-fm.gr πώς έχει το θέμα αριστερού μπακ-κι όχι μόνο-στον Ολυμπιακό.

• Έως τη Δευτέρα μπορεί να κάνει άμεσα κάποια μεταγραφική κίνηση ο Ολυμπιακός. Προκειμένου να πάρει παίκτη που θα μπορεί να παίξει στη ρεβάνς με την Παρτίζαν, αφού για το πρώτο ματς είναι πολύ δύσκολο να προλάβει.

• Ποιες είναι οι πιθανότητες για μία τέτοια μεταγραφή; Λιγοστές. Ξεκάθαρα το πιθανότερο είναι να πάει η ομάδα ως έχει στα δύο παιχνίδια με τους Σέρβους. Αν κι είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός ψάχνεται για ένα αριστερό μπακ. Δεν ψάχνεται…μανιωδώς, αλλά κοιτάζει την αγορά.

• Γιατί δεν έχει πάρει ακόμη αριστερό μπακ; Οι λόγοι είναι δύο. Ο ένας…εσωτερικός κι ο άλλος…εξωτερικός!

• Ας πάμε στον δεύτερο: δεν έχει βρεθεί ο παίκτης που θα ενθουσιάσει τον Χάσι και θα τον κάνει να πει, «φέρτε τον». Παρά τα όσα λέγονται στο Βέλγιο, δεν ισχύουν τα περί Ομπράντοβιτς της Άντερλεχτ. Ο δε 30άρης Πορτογάλος Αντούνες της Ντινάμο Κιέβου δεν…τρελαίνει τον προπονητή. Ο Ελισέου; Ο Χάσι δεν τον απορρίπτει βέβαια, αλλά θα ήθελε κάτι καλύτερο από ένα καλό μεν, 33άρη δε αριστερό μπακ. Υπάρχει ένας άλλος αριστερός μπακ, που έχει προταθεί, αλλά οι πιθανότητες δεν είναι πολλές. Υπαρκτές, αλλά όχι πολλές. Θα δούμε.

• Ας πάμε, όμως, στον άλλο λόγο: ο Λεονάρντο Κούτρης πάει καλά! Αρέσει και στον Χάσι, αλλά και στον Μάριο Ουσίγιος, ο οποίος όταν τον πρωτοείδε είπε ότι του θυμίζει τον Αντούνες στα καλά του!

• Ο βραζιλιάνικης καταγωγής αριστερός μπακ από παιχνίδι σε παιχνίδι βγάζει μία καλύτερη αμυντική αξιοπιστία, μαρκάροντας και κλείνοντας πιεστικά και καλά τον αντίπαλο, ενώ όταν χρειαστεί θα κάνει και το φάουλ, π.χ. για να κόψει μία αντεπίθεση-και παρότι κοντόσωμος, δείχνει αρκετά αλτικός και παίρνει και κάποιες κεφαλιές.

• Στο δε επιθετικό κομμάτι, μπορεί ακόμη να μην έχει «λυθεί», αλλά όσο παίζει βλέπουμε π.χ. να βγάζει σέντρα-μισό γκολ στον Μπεν στο 2-0 με την ΑΖ Αλκμααρ η, να περνάει σέντρα για κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 0-0 με τη Λόκερεν και γενικά να μας δείχνει κάποι από τα στοιχεία για τα οποία είχε ξεχωρίσει στον ΠΑΣ, όπου σαν μπακ χαφ στο 3-5-2 έπαιζε όλη την γραμμή κι είχε τη δυνατότητα να κάνει πιο πολλές κούρσες.

• Και μην ξεχνάμε και τον Φιγκέϊρας, που μπορεί να είναι δεξιοπόδαρος, αλλά και ποιότητα έχει και τη δυνατότητα να παίξει κι αριστερά, όπως έγινε π.χ. στο τελευταίο ημίωρο του τελευταίου φιλικού στο Βέλγιο, όταν και πρόλαβε μέσα σε τόσο μικρό διάστημα και βγήκε μπροστά πολλές φορες κάνοντας τον εξτρέμ, κάτι στο οποίο διακρίνεται άλλωστε.

• Άρα; Άρα …Κουτρισέου κι όχι Ελισέου και επίσης επιλογή «και Ομάρ (δεξιά) και Φιγκέϊρας (αριστερά)».

• Αν υπάρχει περίπτωση άλλης μεταγραφής, άμεσα, πλην ενός αριστερού μπακ; Κι εδώ οι πιθανότητες είναι μικρές. Θα πρέπει να βρεθεί κάτι εξαιρετικό στην πορεία, σε στιλ π.χ. Βάϊς η, Κάμπελ, δηλαδή κάποιου παίκτη που τον ξέρει ο Ολυμπιακός καλά. Εάν κι εφόσον…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x