Κώστας Νικολακόπουλος

Εμείς πέσαμε και τον φάγαμε τον Φετφατζίδη…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στον sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Φετφατζίδη και τον Ιντέγε ενόψει του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη.

• Ένας από τους καλύτερους παίκτες του φετινού πρωταθλήματος είναι ο Φετφατζίδης. Ίσως ο καλύτερος δημιουργικά κατά την γνώμη μου.

• Κι αν θέλετε, νομίζω ότι τέτοιο παίκτη δεν έχει ο Ολυμπιακός. Επιθετικογενή αριστεροπόδαρο, που να κάνει τις κινήσεις του Φέτφα από δεξιά, να πλαγιοκοπεί, να παράγει ευκαιρίες και να εκτελεί. Όλοι δεξιοπόδαροι είναι οι κυνηγοί του Ολυμπιακού (Ελ Αραμπί, Ποντένσε, Βαλμπουενά, Μασούρας, Λάζαρος, Φορτούνης, Λοβέρα, Ραντζέλοβιτς, Γκερέρο, Μπρούνο), με μοναδική εξαίρεση τον Σουντανί, που όμως είναι εντελώς διαφορετικό στιλ, περισσότερο περιφερειακός επιθετικός, δεύτερος φορ.

• Αυτόν λοιπόν τον παίκτη, τον Φετφατζίδη, ο Ολυμπιακός ακριβώς πριν ένα χρόνο τον άφησε με χαρακτηριστική ευκολία ελεύθερο, και να πάει στον Άρη, όπου έχει αναδειχθεί σε φυσιογνωμία του φετινού πρωταθλήματος. Οπότε θεωρώ ότι έχει ένα νόημα να κάνουμε όλοι λίγο την αυτοκριτική μας. Γιατί όλοι, με τον τρόπο του ο καθένας, οδηγήσαμε τον Φέτφα εκτός Ολυμπιακού.

• Έκανε το έγκλημα να χάσει εκείνο το γκολ με την ΑΕΚ, στο τελευταίο λεπτό στο ΟΑΚΑ και πέσαμε όλοι να τον σταυρώσουμε. Ήταν όντως ένα ποδοσφαιρικό έγκλημα, αλλά πόσα τέτοια έχουν γίνει; Και τι αντιμετώπιση έχουν; Την ίδια;…

• Κοιτάξτε, δεν έπαιξε καλά ο Φετφατζίδης στον Ολυμπιακό. Κι ασφαλώς έχει ευθύνη κι ο ίδιος, πρώτα γιατί δεν ήρθε έτοιμος πέρσι, δεν φρόντισε να δουλέψει ατομικά το καλοκαίρι και ήταν χάλια στην προετοιμασία. Όμως, ένας παίκτης που έπαιζε στην Αραβία κι ήταν εκτός αγώνων κάποιους μήνες, προφανώς χρειάζονταν τον χρόνο του. Και πάνω απ΄ όλα χρειάζονταν στήριξη στα δύσκολα. Στον Ολυμπιακό, όμως, μου φαίνεται ότι μόνο ο προπονητής τον στήριξε, βάζοντας τον αρκετά συχνά και μετά από εκείνο το 1-1 με την ΑΕΚ.

• Ξέρω ότι όλοι θα πείτε, ότι αυτό που αποδεικνύεται με την παρουσία του στον Άρη είναι ότι πρόκειται για θέμα φανέλας. Ότι του Ολυμπιακού είναι πιο βαριά και δεν την αντέχει ο Φετφατζίδης, ενώ με τον Άρη που δεν τον βαραίνει η ίδια πίεση κάνει παπάδες. Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω καμία βεβαιότητα περί τούτου. Διότι ο Φέτφα έπαιξε βασικός στα 20 χρόνια του στον Ολυμπιακό, με προπονητή απαιτήσεων όπως ο Βαλβέρδε-και πήγε καλά. Και στα 23 του έπαιξε βασικός στο Καμπιονάτο, στην Τζένοα-και πήγε καλά…

• Απλά κάθε ποδοσφαιριστής είναι διαφορετικός. Θέλει την δική του αντιμετώπιση. Εμείς πέσαμε και τον φάγαμε τον Φέτφα και ο Ολυμπιακός έχασε ένα παίκτη 29 ετών με ξεχωριστές αρετές, ένα παιδί που ήταν από τα σπλάχνα του. Σήμερα, αν έβλεπε κανείς τον Φετφατζίδη με τη φανέλα του Άρη και δεν ήταν ο Φετφατζίδης, αλλά κάποιος άλλος παίκτης, ποιος δεν θα έλεγε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να πάει να τον αγοράσει;…

• Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι αύριο ο Φετφατζίδης, όπως κι ένας άλλος πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, ο Ιντέγε, θα είναι οι μεγαλύτερες απειλές για την εστία του Σα. Ο Νιγηριανός μπορεί να χάνει ευκαιρίες, αλλά μπαίνει με χαρακτηριστική ευκολία στις φάσεις, σκοράρει στα ντέρμπι (βλέπε με ΠΑΟΚ και ΠΑΟ) κι ο απολογισμός του μέχρι στιγμής δεν είναι μικρός: οκτώ γκολ, τρία κερδισμένα πέναλτι και μία ασίστ.

• Στο πρώτο παιχνίδι, στο Χαριλάου, ο Ολυμπιακός τα είχε πάει καλά στην εξουδετέρωση των δύο μεγάλων όπλων του Άρη, σε αντίθεση με το περσινό ματς στο Καραϊσκάκη, όπου ο Φέτφα στο α΄ ημίχρονο, πότε κι είχε δυνάμεις, είχε δώσει σόου κι είχε δημιουργήσει απίστευτα προβλήματα στην «ερυθρόλευκη» άμυνα. Μόνο που στο Χαριλάου, στον α΄ γύρο φέτος ήταν στην ενδεκάδα ο Αβραάμ και είχε κάνει τέτοια εμφάνιση που ήταν όλη η άμυνα του Ολυμπιακού.

• Κι ενώ ο Ολυμπιακός είχε φανεί μέσα στον Οκτώβριο ότι είχε βρει την υγειά του αμυντικά με τον Αβραάμ σε εκπληκτική κατάσταση, τώρα, εδώ και δύο μήνες, ο έμπειρος αμυντικός προσπαθεί να συνέλθει από ένα τραυματισμό, που κανονικά θα έπρεπε να είχε ξεπεραστεί σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα. Αντίθετα, ταλαιπωρήθηκε υπερβολικά πολύ και νομίζω ότι η απουσία του είναι αισθητή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x