Κώστας Νικολακόπουλος

Ένα το νόμιμο συμβόλαιο, μία η «μεταγραφή του καλοκαιριού»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στον sport-fm.gr πέντε κουβέντες για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο.

• Για τον Λάζαρο δύο είναι τα δεδομένα αυτή την στιγμή.

• Το πρώτο ότι υπογεγραμμένο νόμιμο (πλέον και με δικαστική απόφαση) συμβόλαιο μαζί του έχει μόνο ο Ολυμπιακός. Κατατεθειμένο έγκαιρα και με όλους τους τύπους. Εξ ου και δελτίο του έχει μόνο ο Ολυμπιακός. Εξ ου κι η απόλυτη δικαίωση του συλλόγου και του διεθνή άσου από την επιτροπή της ΕΠΟ, κάτι που άλλωστε αναμένονταν και συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δηλαδή να δικαιωθεί ο παίκτης.

• Το δεύτερο ότι μέχρι στιγμής και σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, αποτελεί την καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού!

• Δεν ξέρουμε τι θα γίνει μέχρι το τέλος της σεζόν. Μπορούμε όμως να κρίνουμε από όσα έχουμε δει έως τώρα. Από τα προκριματικά δηλαδή των ευρωπαϊκών διοργανώσεων κι από την αρχή του πρωταθλήματος. Εγώ δεν λέω ότι το δείγμα είναι αρκετό. Όμως, μπορούμε να κρίνουμε μόνο απ΄ όσα έχουμε ήδη παρακολουθήσει.

• Κι ο Λάζαρος είναι όχι απλά η καλύτερη μεταγραφή του καλοκαιριού, αλλά είναι εύκολα η καλύτερη!

• Ο παίκτης όχι μόνο προσαρμόστηκε αμέσως στον Ολυμπιακό κι έγινε βασική μονάδα, αλλά και κάνει τη διαφορά με το καλημέρα. Στα τρία από τα πέντε παιχνίδια στα οποία έχει παίξει βασικός, είναι ο ίδιος ο καθοριστικός παίκτης των αγώνων, σκοράροντας στα δύο τέσσερα συνολικά γκολ (επί της Λουκέρνης), όπως και το μοναδικό γκολ στο 1-0 επί του Λεβαδειακού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Έχει βάλει δύο γκολ με κεφαλιές, δύο με αριστερά σουτ και ένα με απευθείας φάουλ!

• Το πόσο πολύτιμη μονάδα είναι ωστόσο, δεν φαίνεται μόνο από τα γκολ που βάζει-στα γκολ άλλωστε υπάρχει πάντοτε ο παράγοντας τύχη, συγκυρία κλπ. Φαίνεται κι από το πόσο «μέσα» είναι σε κάθε παιχνίδι, πόσες πρωτοβουλίες παίρνει, πόσο πολύ μάχεται μπρος και πίσω και πόσο βάζει μπροστά την ομάδα κι όχι τον εαυτό του.

• Εδώ μπήκε ως αλλαγή (καθότι είχε βγάλει κούραση τρεις ημέρες πριν στην ευρωπαϊκή ρεβάνς) στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ στο 70’, με το σκορ ήδη 3-0 και με την είσοδο του παρέσυρε όλο τον Ολυμπιακό στο τελευταίο τέταρτο κι από εκεί που η ομάδα είχε για ένα 20λεπτο «καθίσει», επηρεασμένη από την προσπάθεια του αγώνα με την Μπέρνλι και το ταξίδι στην Αγγλία, ο Λάζαρος το πήρε πάνω του και άναψε πάλι την φλόγα!

• Πήρε την μπάλα και κέρδισε ένα φάουλ σε καλή θέση (ο ίδιος το εκτέλεσε κι αστόχησε), έκανε άλλη προσπάθεια και υποχρέωσε σε φάουλ και κάρτα αντίπαλο του, μέχρι που στο 92’ ξαναπήρε την μπάλα και σούταρε, τον κόντραραν οι αμυντικοί σε κόρνερ και εκτελώντας το με κομπίνα στον Ομάρ έγινε το 5-0 από τον Μεριά.

• Ποια άλλη μεταγραφή του καλοκαιριού έχει κάνει ήδη τέτοια διαφορά όπως ο Λάζαρος; Καμία. Ούτε στον Ολυμπιακό, ούτε σε καμία άλλη ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x