Κώστας Νικολακόπουλος

Επιτέλους και πάλι «κεραυνοί» για τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το sport-fm.gr σε μία διαφαινόμενη αλλαγή που δείχνει ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα της σεζόν.

· Ολόκληρη την περσινή σεζόν είχα βαρεθεί να γράφω-ρωτάω «γιατί οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν σουτάρουν από τα 20-25 μέτρα και πρέπει να φτάσουν στα 10-15 μέτρα για να επιχειρήσουν την τελική προσπάθεια». Ο Ολυμπιακός ήταν η ομάδα με τις λιγότερες τελικές εκτός περιοχής (!!!), κάτι πραγματικά αδιανόητο.

· Δεν ξέρω αν είναι συμπτωματικό, αλλά στα δύο πρώτα φιλικά βλέπω με μεγάλη μου χαρά…κεραυνούς από τους παίκτες του Ολυμπιακού! Επιτέλους σουτάρουν ξανά από μακριά! Θέλω να πιστεύω ότι το ζητάει ο προπονητής και δεν είναι συγκυριακό, αλλά καταγράφω δύο γκολ του Φορτούνη με σουτ εκτός περιοχής, ένα γκολ του Βρουσάι με σουτ εκτός περιοχής, δύο φαρμακερά σουτ ελάχιστα άουτ από τον Πάρντο και τον Καμαρά εκτός περιοχής και ένα γκολ του Καμαρά με το που πάτησε την γραμμή της αντίπαλης μεγάλης περιοχής!

· Ο απολογισμός είναι εντυπωσιακός (και ασφαλώς δεν περιλαμβάνω τις εκτελέσεις φάουλ, όπως το γκολ του Γκερέρο κλπ) και μακάρι να συνεχιστεί, γιατί δεν είναι δυνατόν μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός να…αποφεύγει να σουτάρει όπως συνέβη πέρσι, που εκτός περιοχής είχε όλα κι όλα τα δύο γκολ του Μάριν με ΠΑΣ κι Ατρόμητο κι εκείνο του Κούτρη με το Λεβαδειακό!!!

· Με την ευκαιρία θα ήθελα να κάνω και δύο-τρεις ακόμη παρατηρήσεις από τα πρώτα φιλικά του Ολυμπιακού:

· Από τον μόνο ακραίο μπακ που βγήκαν φάσεις ήταν από τον Τσιμίκα-και δη τέσσερις (και με τρεις διαφορετικούς τρόπους και όχι απλά σέντρα…). Κανείς άλλος μπακ δεν παρήγαγε ευκαιρία…

· Σε δύο κόρνερ των Ρουμάνων σε ένα ημίχρονο, ο Ολυμπιακός έχασε και τις δύο κεφαλιές και μόνο χάρη στην επέμβαση-καμικάζι του Ομάρ γλίτωσε το γκολ. Ο Ομάρ, παρεμπιπτόντως, μου άρεσε αμυντικά και σε μία ακόμη στιγμή, όταν πήγε με αποφασιστικότητα πάνω στην μπάλα και στον αντίπαλο σε τάκλιν που έκανε σε μία σέντρα από την αντίθετη πλευρά, την αριστερή. Ό,τι ακριβώς δεν είχε κάνει στη φάση με τον Μάνταλο και το νικητήριο γκολ της ΑΕΚ στο 90’, στο 3-2 στο ΟΑΚΑ…

· Ο Μπουχαλάκης βρίσκει ωραία τους συμπαίκτες του και δη τον Φορτούνη παίζοντας με κάθετες πάσες από τον άξονα. Και πρέπει να το κάνει και με μεγαλύτερη συχνότητα. Ο δε άλλος κεντρικός χαφ, ο Καμαρά, έχει κι αυτός ωραίες κινήσεις, κινούμενος λίγα τετραγωνικά πιο μπροστά από τον Μπούχα, πλησιάζοντας την αντίπαλη περιοχή και βγάζοντας συνεργασίες με τον Φορτούνη η, τον σέντερ φορ η, και παίρνοντας προσωπικές ενέργειες.

· Ο Ανδρούτσος είναι που πρέπει να έχει μεγαλύτερη συμμετοχή στο παιχνίδι με στιγμές ποιότητας. Όπως π.χ. έκανε με την προσποίηση και την πάσα του στο ξεκίνημα του δεύτερου γκολ του Γκερέρο στο φιλικό με τους Αυστριακούς.

· Και κάτι άσχετο: για ολόκληρο τον Ιούνιο με ρωτούσαν παραγωγοί του ραδιοφώνου για τον Καρνέζη και τον Ολυμπιακό, επειδή λέγονταν πολλά και διάφορα. Κι απαντούσα ότι δεν υπάρχει τίποτα. Και με ξαναρωτούσαν και ξανά εγώ ότι δεν υπάρχει τίποτα, πολύ απλά γιατί ήταν ξεκάθαρο ότι δεν υπήρχε τίποτα-ο Καρνέζης όπως ξέρουμε όλοι προχθές υπέγραψε στη Νάπολι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x