Κώστας Νικολακόπουλος

Επόπτης στο Ξάνθη-Ολυμπιακός, ο AVAR στο ΠΑΟ-Ξάνθη…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον ορισμό του διεθνή επόπτη Νικολακάκη στο κρίσιμο παιχνίδι Ξάνθης-Ολυμπιακού.

• Ποιος ορίστηκε πρώτος επόπτης στο Ξάνθη-Ολυμπιακός; Ο Νικολακάκης από το Ηράκλειο (από τον ίδιο Σύνδεσμο δηλαδή με του Κουκουλάκη).

• Κι επειδή ίσως να μην σας θυμίζει κάτι αυτό το όνομα, να υπενθυμίσω εγώ ότι πρόκειται για τον επόπτη που ήταν AVAR στο πολύ πρόσφατο Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-2 στη Ριζούπολη. Όπου AVAR, για όσους δεν το ξέρουν, είναι ο διαιτητής του VAR, που έχει τον κυρίαρχο ρόλο στις περιπτώσεις οφσάϊντ.

• Κοινώς πρόκειται για τον AVAR, που στο Παναθηναϊκός-Ξάνθη ουσιαστικά αποφάσισε υπέρ της Ξάνθης, κάνοντας λάθη και στις δύο απόλυτα κρίσιμες φάσεις του αγώνα, δηλαδή τόσο ακυρώνοντας το κανονικό γκολ του Ζαχίντ, όσο και κατακυρώνοντας το νικητήριο γκολ οφσάϊντ της Ξάνθης στο 93’!!! Γιατί μπορεί να σφύριζε ο Κομίνης και να ήταν VAR ο Σκουλάς, αλλά στα οφσάϊντ η βαρύνουσα γνώμη, σε τέτοιες περιπτώσεις, ανήκει στον AVAR κι όχι στον AVAR.

• Μπορεί, βέβαια, κάποιος να πει ότι το έργο του AVAR είναι δύσκολο, γιατί δεν βλέπει τις γραμμές που βλέπουμε εμείς από τη μετάδοση του συνδρομητικού καναλιού. Όμως, στην περίπτωση του Νικολακάκη είδαμε ότι και τις δύο όντως δύσκολες φάσεις τις υπέδειξε υπέρ της Ξάνθης! Κοινώς, τα έκανε όλα λάθος, αλλά υπέρ της μίας ομάδας.

• Και ο Μέλο Περέϊρα, επέλεξε να ορίσει τον ίδιο επόπτη στο Ξάνθη-Ολυμπιακός, λιγότερο ένα μήνα μετά το Παναθηναϊκός-Ξάνθη (5 Οκτώβρη), για το οποίο είχε ξεσηκωθεί θύελλα αντιδράσεων και κατά κοινή ομολογία ήταν ένα παιχνίδι που το πήρε η Ξάνθη χάρη στις διαιτητικές αποφάσεις, όπως έγραψε σύσσωμος ο αθλητικός Τύπος, κάτι που σπάνια όπως ξέρουμε συμβαίνει στην Ελλάδα…

• Πότε άλλοτε έπαιξε Ολυμπιακό τελευταία φορά ο Νικολακάκης, που σημειωτέον έγινε πρόσφατα διεθνής από την διοίκηση Γραμμένου; Ήταν AVAR πάλι, στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή! Εδώ στη φωτογραφία, ο γκολκίπερ της ΑΕΚ πιάνει την μπάλα εκτός περιοχής. Είναι φάουλ κι αποβολή. Σαν VAR ο Φωτιάς κι AVAR ο Νικολακάκης έπρεπε να καλέσουν τον διαιτητή και να του υποδείξουν την παράβαση, αφού δεν την είδε.


• Πότε έπαιξε προτελευταία φορά Ολυμπιακό ο Νικολακάκης; Πέρσι, πάλι σε αγώνα Ολυμπιακού και Ξάνθης, αλλά στο Καραϊσκάκη. Δείτε λοιπόν εδώ τη φωτογραφία


• Μία φάση, ας την πούμε δύσκολη, του έκατσε κι η υπόδειξη του ήταν εις βάρος του Ολυμπιακού, λανθασμένα εντελώς, καθώς ο Τσιμίκας όχι μόνο δεν ήταν οφσάϊντ, αλλά καλύπτονταν από δύο αμυντικούς της Ξάνθης στην πάσα του Φορτούνη κι έφευγε τρένο από πίσω σε θέση αριστερού εξτρέμ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x