Κώστας Νικολακόπουλος

Εργαλείο από τα λίγα ο Καμαρά, με… «δεκάρικα» και με… «πρέπει»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Καμαρά με αφορμή το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λαμία.

· Επειδή δεν έχει νόημα να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας, ο Ολυμπιακός στη Λαμία έκανε κακό παιχνίδι. Μπορεί να νίκησε, αλλά καλή μπάλα δεν έπαιξε, ελάχιστες καλές φάσεις έφτιαξε και ουκ ολίγες καλές φάσεις έφαγε.

· Και θα ήταν και δύσκολο να κάνει καλό παιχνίδι ο Ολυμπιακός, έχοντας…ενάμιση διακριθέντα! Γιατί πραγματικά διακριθείς ήταν μόνο ο Μαντί Καμαρά, ενώ μία αρκετά καλή παρουσία είχε κι ο Μεριά.

· Βέβαια, όταν κερδίζεις εκτός έδρας μία πραγματικά καλή ομάδα, όπως η Λαμία (απ΄ όπου ο ΠΑΟΚ πέρασε με το…χέρι του Βιεϊρίνια), έχοντας…ενάμιση διακριθέντα, αυτό σημαίνει ότι πρώτον έχεις μαζί σου τις συγκυρίες (τρία γκολ σε πέντε τελικές!) και δεύτερον ότι έχεις μία ομάδα, που βγάζει πλέον μία άλλη δυναμική.

· Έχει πάρει αυτό που λέμε «το κολλάει» ο Ολυμπιακός, με τις 15 νίκες στις 16 τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και πλέον κερδίζει ακόμη κι όταν δεν παίζει τόσο καλά. Και μάλιστα κερδίζει και με αρκετά έως πολλά γκολ. Π.χ. δεν παίζει καλά με τον Άρη και του βάζει τέσσερα. Παίζει καλά με την Ξάνθη και βάζει και σε αυτήν τέσσερα. Παίζει καλά στο Αγρίνιο, βάζει πέντε, δεν παίζει καλά στη Λαμία βάζει τρία.

· Αυτό είναι το ευχάριστο για τον Ολυμπιακό. Το δυσάρεστο ήταν η πραγματικά κακή απόδοση της συντριπτικής πλειοψηφίας των ποδοσφαιριστών του. Εδώ το βαρύ πυροβολικό της ομάδας, ο Φορτούνης κι ο Ποντένσε, έκαναν από μία καλή ενέργεια ο καθένας! Ούτε δεύτερη καν δεν είχαν, αφού άλλωστε με το που έπαιρναν την μπάλα την έχαναν, όταν έφταναν πρώτοι σε αυτήν, αφού συνήθως τους προλάβαιναν οι αμυντικοί της Λαμίας…Όμως, η καλή ενέργεια του Φορτούνη ήταν το γκολ του με απευθείας εκτέλεση φάουλ (πρώτο τέτοιο γκολ από τον περασμένο Αύγουστο!) και η καλή ενέργεια του Ποντένσε ήταν η ασίστ στον Καμαρά…

· Παρεμπιπτόντως, ο Καμαρά έκανε την Κυριακή πραγματικά μία πολύ «γεμάτη» εμφάνιση, υπενθυμίζοντας μας ίσως και γιατί το Γενάρη είχε φτάσει προσφορά από την Αγγλία ύψους 8 εκ. Ευρώ και γιατί ενόψει καλοκαιριού ήδη στριφογυρίζουν τα «δεκάρικα» (εκατομμύρια Ευρώ) πάνω από τα γραφεία της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

· Είχε μείνει πολύ καιρό έξω, λόγω αρχικά του τραυματισμού του και στη συνέχεια λόγω της καλής απόδοσης του Μπουχαλάκη, αλλά τώρα που γύρισε κάνει την παρουσία του αισθητή και με το παραπάνω!

Στο Αγρίνιο μπήκε αλλαγή στο 66’ και στο 70΄σκόραρε!

Με την Ξάνθη από δική του βολίδα στο δοκάρι σκόραρε ο Ομάρ.

Με τη Λαμία ο ίδιος άνοιξε το σκορ, κέρδισε το φάουλ από το οποίο σκόραρε ο Φορτούνης κι είχε την κάθετη από την οποία ξεκίνησε το γκολ του Χασάν!

· Ο Καμαρά μπορεί να μην έχει την ευχέρεια του Μπουχαλάκη στην πάσα και να υστερεί λίγο στο κοντρόλ της μπάλας, αλλά καλύπτει πολλούς χώρους, βγάζει ένταση κι ενέργεια στο παιχνίδι του, κόβει και κλέβει, προσπαθεί να παίξει κάθετο ποδόσφαιρο (αρκετές φορές με επιτυχία, όπως στην πάσα στον Νάτχο στο 3-1 του Χασάν, όπως και σε μία άλλη φάση στον Ανδρούτσο), αλλά και απειλεί την αντίπαλη εστία.

· Τελειώνει τη σεζόν έχοντας βάλει πέντε γκολ-και τι γκολ τα τέσσερα από αυτά, τα οποία τα έβαλε όταν ξεκίνησε στην αρχική ενδεκάδα: με αυτά ο Ολυμπιακός ισοφάρισε την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, με αυτά ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Αστέρα στο Καραϊσκακη και με τη Λαμία εκτός έδρας. Τέσσερα δηλαδή γκολ, όταν ο Ολυμπιακός ήταν στο μηδέν…

· Παρεμπιπτόντως, με πέντε γκολ τέλειωσε τη σεζόν, κι αυτός σε όλες τις διοργανώσεις, κι ο πολύς Μαουρίτσιο στον ΠΑΟΚ. Με τη διαφορά ότι ο Βραζιλιάνος έμπειρος μέσος του ΠΑΟΚ δημιούργησε τρία γκολ κι ο νεαρός μέσος του Ολυμπιακού πέντε.

· Αν θέλετε την άποψη μου, ο Καμαρά πρέπει να μείνει στον Ολυμπιακό και τη νέα σεζόν. Είναι από τα καλύτερα εργαλεία, μπρος και πίσω και θα είναι κρίμα να φύγει μόλις στον χρόνο από τότε που ήρθε. Άσε που κι από οικονομικής πλευράς θεωρώ ότι κερδισμένος θα βγει ο Ολυμπιακός, αφού σε ένα χρόνο θα έχει ανέβει ακόμη περισσότερο η τιμή του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x