Κώστας Νικολακόπουλος

Έτσι, ο Ολυμπιακός δεν την περνάει την Ξάνθη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr με το δικό του τρόπο την αυριανή ρεβάνς Κυπέλλου του Ολυμπιακού.

• Μετά τις γιορτές έχουν γίνει τρία παιχνίδια για κάθε ομάδα, ένα για το Κύπελλο και δύο για το πρωτάθλημα.

• Χωρίς πολλές περιστροφές, να καταθέσω την γνώμη μου: έτσι όπως έχω δει την Ξάνθη στο παιχνίδι της με τον Ολυμπιακό (0-0) και στους αγώνες πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό (2-2) έξω και τον Ατρόμητο (2-1) μέσα, κι έτσι όπως έχω δει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι του στην Ξάνθη (0-0) και στους εκτός έδρας αγώνες πρωταθλήματος με τον Λεβαδειακό (2-0) και τον ΠΑΣ (2-1), ο Ολυμπιακός-και μακάρι να βγω ψεύτης- δεν την περνάει την Ξάνθη!

• Εννοώ πολύ απλά ότι η Ξάνθη δείχνει σε σταθερά καλή κατάσταση μέσα στο Γενάρη, ενώ ο Ολυμπιακός διακρίνεται για τα σκαμπανεβάσματα του. Κι εν τέλει, πραγματικά το πιστεύω, ότι ο Ολυμπιακός για να περάσει αύριο το βράδυ την Ξάνθη θα πρέπει να παίξει πάρα πολύ καλύτερα απ΄ ότι στα παιχνίδια του στην Θράκη και στα Γιάννινα, αλλά και καλύτερα απ΄ ότι έπαιξε στη Λιβαδειά, πολύ απλά γιατί η Ξάνθη είναι πολύ καλύτερη ομάδα του Λεβαδειακού, όπως άλλωστε αποτυπώνεται στο βαθμολογικό πίνακα, με τις δύο ομάδες να χωρίζουν 14 βαθμούς.

• Να δεχθούμε ότι έπαιξαν ρόλο στην εμφάνιση του Ολυμπιακού στα Πηγάδια η αποχή από την δράση λόγω των γιορτών και στην απόδοση του στα Γιάννινα ο απαράδεκτος αγωνιστικός χώρος-βεβαίως, κι η Ξάνθη είχε αποχή από την δράση λόγω των γιορτών και ο ΠΑΣ έπαιξε στον ίδιο αγωνιστικό χώρο, αλλά ενδεχομένως ως γηπεδούχοι να επηρεάστηκαν λιγότερο. Όμως, τώρα ο Ολυμπιακός θα παίξει μέσα στο σπίτι του και δικαιολογίες δεν μπορεί να υπάρχουν.

• Οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει πραγματικά να ανεβάσουν στροφές για να κερδίσουν την Ξάνθη. Για παράδειγμα, η καρδιά της ομάδας, ο Γκιγέρμε με τον Μπουχαλάκη.

• Ο Μπουχαλάκης στα Γιάννινα έκανε μία εμφάνιση μία αποδεκτή. Αν μπορώ να θυμηθώ κάτι καλό από το παιχνίδι του, ήταν μία καλή επιστροφή που είχε στο 89’ για να καλύψει την άμυνα του, ένα καλό πλασάρισμα στην αντίπαλη περιοχή με τον Ομάρ όμως να μην του βγάζει καλά τη σέντρα και μία καλή προσπάθεια να βρει με μακρινή πάσα τον Φορτούνη. Συγνώμη, αλλά είναι υπερβολικά λίγα πράγματα για τον δεύτερο κεντρικό χαφ του Ολυμπιακού. Χωρίς καλές μπαλιές, με πούλημα της μπάλας, με ολιγωρίες όπως στη φάση του γκολ του ΠΑΣ και με απαράδεκτη εικόνα στις στημένες φάσεις αμυντικά, όπου ο Τζημόπουλος δύο φορές του πήρε κεφαλιές και απείλησε με γκολ την εστία του Σα.

• Ο Γκιγέρμε κατάφερε σε ένα 90λεπτο να κάνει τόσα λάθη και τόσα καλά, που ήταν άξιον απορίας. Ενώ είχε τουλάχιστον οκτώ καλές επεμβάσεις και κλεψίματα, αλλά και μία πάσα για γκολ στον Φορτούνη και καλό έλεγχο της μπάλας στο κέντρο, από την άλλη τον έβλεπες να κάνει αχρείαστο φάουλ και να βάζει τον ΠΑΣ στην εστία του Σα, να κάνει πάσα σε αντίπαλο έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, να διώχνει άσχημα στη φάση του 1-1, να χάνει εύκολο κοντρόλ έξω από την περιοχή του ΠΑΣ, να κάνει τραγικό σουτ…

• Όταν η ραχοκοκαλιά σου παίζει έτσι, αναπόφευκτα θα έχεις πρόβλημα. Κι ειδικά όταν και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί σου (Σισέ, Βούκοβιτς) δεν έχουν στο συγκεκριμένο παιχνίδι την απαιτούμενη σταθερότητα, ενώ ακόμη κι οι ακραίοι σου μπακ όταν πρέπει να «επιστρέψουν» στην άμυνα σε αντεπίθεση του αντίπαλου το κάνουν τόσο καθυστερημένα, όπως το έκαναν ο Κούτρης κι ο Ομάρ στη φάση αμέσως μετά το 1-1, που ο ΠΑΣ βρέθηκε κατάφατσα με το 2-1.

• Ειλικρινά δεν ξέρω πώς η Ξάνθη από εκεί που πριν τις γιορτές σέρνονταν τώρα έχει παίξει τόσο καλά και στα τρία δύσκολα παιχνίδια της μέσα στο Γενάρη, αλλά ξέρω ότι ο Ολυμπιακός για να την νικήσει και να τον αποκλείσει αύριο πρέπει να είναι πραγματικά καλός, τόσο αμυντικά όσο κι επιθετικά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x