Κώστας Νικολακόπουλος

Έχει γίνει γραφικό ο Ολυμπιακός να κάνει ντέρμπι όλα τα ματς με τον Πανιώνιο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr με το δικό του τρόπο το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Πανιώνιο.

· Το πράγμα είναι ξεκάθαρο. Αν ο Ολυμπιακός θέλει να πάει πρώτος στην Τούμπα την άλλη Κυριακή πρέπει να κερδίσει απόψε τον Πανιώνιο. Το ιδανικό γι΄ αυτόν θα ήταν νωρίτερα, το απόγευμα, ο ΠΑΟΚ να στραβοπατήσει στη Λάρισα, αλλά η ΑΕΛ, που πάντα τον δυσκολεύει, μέσα-έξω, είναι υποχρεωμένη να παίξει χωρίς σχεδόν μία ενδεκάδα παικτών!...

· Και το θέμα για τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο είναι ένα. Ότι έχει γίνει πια γραφικό να κάνει ο Ολυμπιακός όλα τα παιχνίδια του με τον Πανιώνιο ντέρμπι! Ακόμη κι αυτά μέσα στο Καραϊσκάκη. Δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να καθαρίσει ‘νορμάλ’ ένα ματς με τον Πανιώνιο! Χρόνια τώρα η ίδια ιστορία. Με αποκορύφωμα το φετινό 1-1 του α΄ γύρου στη Νέα Σμύρνη, με το γκολ στο 88’. Αποκορύφωμα γιατί ο Πανιώνιος φέτος είναι μονίμως στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

· Αλλά και πέρσι, τι είχε γίνει; Στη Νέα Σμύρνη Πανιώνιος-Ολυμπιακός 0-1 με γκολ στο 93’ και στο Καραϊσκάκη ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-0 μέχρι το 70ο λεπτό! Και πρόπερσι, Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4 με το γκολ της νίκης στο 87’ κι Ολυμπιακός-Πανιώνιος 1-0. Και τον αμέσως προηγούμενο χρόνο, Ολυμπιακός-Πανιώνιος 0-1.

· Συγνώμη, δεν είναι γραφικό όλο αυτό που βλέπουμε επί έξι συνεχόμενα παιχνίδια; Κι αυτό διότι ο Ολυμπιακός κόντρα στον Πανιώνιο μπαίνει χωρίς συγκέντρωση, χαλαρά και παίζει επιπόλαια, ασόβαρα. Επηρεάζεται από μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα επειδή οι διοικήσεις των δύο συλλόγων έχουν καλές σχέσεις κι αυτό που κάνουν είναι να παίζουν οι ίδιοι λες και παίζουν φιλικό, ο δε Πανιώνιος παίζει όχι απλά σαν κανονικό παιχνίδι, αλλά κάτι παραπάνω, ακριβώς για να αποδείξει ότι δεν είναι και καλά ομάδα του Ολυμπιακού. Λες κι έχει ομάδες ο Ολυμπιακός και δεν το ξέρουμε.

· Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίξει σήμερα εναντίον του Πανιώνιου, όπως έπαιξε εναντίον της Ξάνθης στο προηγούμενο παιχνίδι του στο Καραϊσκάκη για το πρωτάθλημα. Δηλαδή, να μπει αποφασιστικά, δυνατά, σοβαρά στο παιχνίδι και να το καθαρίσει από το α΄ ημίχρονο. όχι όπως με τη Λαμία, που ο Χασάν στα πρώτα λεπτά πέταξε στα σκουπίδια εκείνη την ευκαιρία, με άδεια από γκολκίπερ εστία.

· Θα είναι τραγικό αν ο Ολυμπιακός υποτιμήσει τον Πανιώνιο. Ο πανιώνιος έχει «φανέλα», όπως κι αν έχει, σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεται, θα είναι Πανιώνιος, δηλαδή μία ομάδα με τη δική της θέση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αξίζει σεβασμό. Κι όταν σέβεσαι τον αντίπαλο, τότε τον κερδίζεις και πιο εύκολα.

· Ο Ολυμπιακός έχει να παίξει την Πέμπτη με την Άρσεναλ. Ένας σοβαρός και καλός και σωστός Ολυμπιακός πρέπει να το έχει τελειώσει το αποψινό παιχνίδι το αργότερο από το 60’ και μετά να ξεκουράσει τον Βαλμπουενά και τον Ελ Αραμπί ενόψει των μεγάλων αγώνων με Άρσεναλ και ΠΑΟΚ. Όλα τα άλλα, θα είναι απλά λάθος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x