Κώστας Νικολακόπουλος

Φορτούνης με Ποντένσε, 29 κάρτες υπέρ! Αποβολές; Μόνο μία!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr άλλη μία ομορφιά του φετινού πρωταθλήματος σε σχέση με τους δύο πιο χαρισματικούς παίκτες που παίζουν σε αυτό…

• Είχα σκεφθεί να το γράψω κάποια στιγμή και το θυμήθηκα τώρα, μετά τη δήλωση του Πέδρο Μαρτίνς, ότι κατά την άποψη του κορυφαίος παίκτης όχι μόνο του Ολυμπιακού, αλλά γενικά του ελληνικού πρωταθλήματος φέτος είναι ο Φορτούνης.

• Ξέρετε λοιπόν πόσες κίτρινες κάρτες δέχθηκαν στο φετινό πρωτάθλημα αντίπαλοι του Φορτούνη για αντιαθλητικά μαρκαρίσματα που έκαναν πάνω του; Μετρημένες 18!!! Κανένας άλλος παίκτης δεν κέρδισε τόσες κάρτες όσες ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Πολύ λογικά, μπορεί κάποιος να πει, καθώς αυτός είναι ο μακράν καλύτερος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος, σύμφωνα με όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

• Από τον Ολυμπιακό ο δεύτερος παίκτης που κέρδισε τις περισσότερες κίτρινες είναι ο Ποντένσε: 11. Κατ΄ αρχάς, το πρώτο σχόλιο που μπορεί κάποιος να κάνει είναι ότι πρόκειται για πολύ μικρό αριθμό, σε σχέση με την ικανότητα του Πορτογάλου στο μπάσιμο και στις ντρίμπλες. Έως και τις διπλάσιες θα έπρεπε να είχαν πάρει οι αντίπαλοι του για τα φάουλ που του έκαναν, αλλά τέλος πάντων ας το ξεπεράσουμε αυτό.

• Κι ας πάμε στο επόμενο…βήμα: Συνολικά 29 κίτρινες δέχθηκαν αντίπαλοι παίκτες για άσχημα μαρκαρίσματα πάνω στον Φορτούνη και στον Ποντένσε, στους δύο κατά κοινή ομολογία πιο χαρισματικούς παίκτες του ελληνικού πρωταθλήματος, ως προς το να παίρνουν προσωπικές ενέργειες και να ντριμπλάρουν.

• Προσέξτε τώρα, δύο πράγματα.

Πρώτον, ότι οι δύο αυτοί πιο θεαματικοί παίκτες της ελληνικής Λίγκας δέχθηκαν οι ίδιοι από τους διαιτητές εννιά κίτρινες κάρτες!!! Πέντε ο Φορτούνης και τέσσερις ο Ποντένσε. Ο δε Ποντένσε αποβλήθηκε κιόλας με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Από δε τις εννιά+μία κόκκινη που πήραν, ούτε οι μισές δεν ήταν για φάουλ που έκαναν. Κατά κύριο λόγο ήταν για διαμαρτυρίες, ακριβώς επειδή δεν δίνοντας οι υπέρ τους κάρτες που έπρεπε...

Δεύτερον, κι ακόμη πιο σημαντικό: από τις 29 κίτρινες κάρτες των αντίπαλων παικτών του Ολυμπιακού για τα σκληρά φάουλ πάνω σε Φορτούνη και Ποντένσε, ξέρετε πόσες έγιναν αποβολές; Μόλις μία!!! Του Μπουσουλάτζιτς η δεύτερη κίτρινη στο Περιστέρι σε μία περίπτωση φάουλ που ήταν τόσο εξόφθαλμο, ώστε θα συνιστούσε διαιτητικό έγκλημα αν δεν έβγαινε.

• Επαναλαμβάνω από τις 29 κάρτες που έχουν κερδίσει οι Φορτούνης, Ποντένσε, μόνο μία σήμαινε αποβολή, στο φετινό αθάνατο ελληνικό πρωτάθλημα του Μέλο Περέϊρα και των διαιτητών της ΕΠΟ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x