Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί διαιτητής από το… Κιλκίς κι όχι μέσα από την Τούμπα στον Ολυμπιακό;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr με το δικό του τρόπο το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Λάρισα.

· Έβλεπα τους ορισμούς των διαιτητών της αγωνιστικής. Ολυμπιακός-Λάρισα Σέζος. Από το…μακρινό (από τη Θεσσαλονίκη) Κιλκίς. Κι αναρωτιόμουν, γιατί όχι από την ίδια τη Θεσσαλονίκη ένας ορισμός. Η, από την περιοχή της Τούμπας πιο συγκεκριμένα!

· Ο Σέζος είχε παίξει πέρσι το ΟΦΗ-Ολυμπιακός (1-0), μοναδική ήττα του Ολυμπιακού σε αγώνα που δεν ήταν ντέρμπι. Το μοναδικό γκολ είχε ξεκινήσει από φάουλ υπέρ του Τσιμίκα, που ποτέ δεν το έδωσε. Σε όλο δε το παιχνίδι έπαιζε έδρα, απλά στο α΄ ημίχρονο ήταν 70-30 και στο β΄ 60-40.

· Τον ΠΑΟΚ στην…μακρινή από το Κιλκίς Θεσσαλονίκη, ο Σέζος τον έχει σφυρίξει σε δύο ματς, ΠΑΟΚ-Ξάνθη 2-0 και ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-1. Το δεύτερο παιχνίδι ήταν μάλιστα χωρίς κόσμο. Αλλά με το σκορ 2-1 είχαμε κι αποβολή παίκτη του Πανιώνιου και λίγο μετά και πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ για το τρίτο γκολ. Όλα καλά. Απορώ κιόλας που άργησε τόσο πολύ φέτος ένας ορισμός του σε παιχνίδι του Ολυμπιακού…

· Α, ξέχασα. Στο VAR υπεύθυνος για τα οφσάϊντ θα είναι ο Τζιώτζιος από την Θράκη. Ήταν επόπτης στο Ολυμπιακός-Αστέρας Τρίπολης 1-0 του α΄ γύρου και δεν είχε δει ότι στην επίμαχη φάση του πέναλτι που ζήτησε ο Μπαράλες υπήρχε οφσάϊντ τριών επιθετικών του Αστέρα!!!

· Τέλος πάντων, με αυτά δεν βγάζουμε άκρη. Τα έχουμε συνηθίσει. Σημασία έχει ο Ολυμπιακός να είναι αποφασιστικός και έξυπνος στο παιχνίδι του. Γιατί και χωρίς κόσμο θα γίνει το ματς και η Λάρισα είναι καλή ομάδα και καίγεται σε κάθε ματς για βαθμούς προκειμένου να μπει στα πλέϊ οφς και ο Ολυμπιακός θα έχει σοβαρές απώλειες σε όλες τις γραμμές του (βλέπε Σεμέδο, Γκιγιέρμε και με ερωτηματικό Ποντένσε).

· Να υπενθυμίσω δε ότι στα δύο παιχνίδια που φέτος δεν έπαιξε ο Γκιγέρμε, ο Ολυμπιακός είχε ήττα 1-3 από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι κι ισοπαλία 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη…Κι ότι η Λάρισα αμυντικά είναι πολύ συμπαγής και στα τρία μέχρι στιγμής παιχνίδια της με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ δέχθηκε μόλις δύο γκολ, εκ των οποίων το ένα με πέναλτι…

· Ο Πέδρο Μαρτίνς είναι υποχρεωμένος σήμερα να κάνει ένα αρκετά εκτεταμένο ροτέϊσον (ίσως και τέσσερις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σχέση με το ματς στην Τρίπολη), κάτι που δεν το πολυσυνηθίζει και δεν του πολυβγαίνει άλλωστε…Όμως, και τραυματίες έχει και τιμωρημένους και ο Ομάρ έχει ανάγκη να μείνει λίγο στα πιτς. Παρεμπιπτόντως, κρίμα που έχασε εκείνη την ευκαιρία με τον Αστέρα, όταν βγήκε ο γκολκίπερ Παπαδόπουλος και τον νίκησε στα τετ α τετ. Μπορεί να τον βοηθούσε ψυχολογικά τον Ομάρ, καθώς φέτος είναι στο μηδέν σε γκολ κι ασίστ, ενώ πέρσι είχε συνολικά συμμετοχή σε 11 γκολ…

· Στενοχωρήθηκα στο περασμένο παιχνίδι γι΄ αυτόν, αλλά και για τον Σουντανί, που έχασε δύο καθαρές ευκαιρίες κι έτσι ακόμη δεν έχει σκοράρει μακριά από το Καραϊσκάκη, όπως και για τον Γκερέρο, που είχε κι αυτός δύο φάσεις, έστω όχι κλασικές για γκολ, χωρίς να τις εκμεταλλευθεί, με συνέπεια να έχει να σκοράρει πλέον ακριβώς τρεις μήνες!

· Χάρηκα, βέβαια, για την εικόνα του Μασούρα, ο οποίος όχι μόνο έβαλε δύο γκολ, αλλά και διακρίθηκε για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι για τις έξοχες πάσες που έδωσε για γκολ. Απλά ήταν άτυχος που τα έχασαν ο Ομάρ κι ο Ποντένσε κι ο Ραντζέλοβιτς κι έτσι δεν του μέτρησαν σαν ασίστ. Ο Έλληνας διεθνής σαν να πήρε τα πάνω του μετά την εμφάνιση του στο Αγρίνιο μία εβδομάδα νωρίτερα και έκανε στην Τρίπολη πολλά ωραία πράγματα, με αποκορύφωμα θα έλεγα μία άλλη πάσα για γκολ, με τακουνάκι στον Ελ Αραμπί μόλις στα πρώτα 25 δευτερόλεπτα, εκεί που ο Αραμπί νικήθηκε από τον γκολκίπερ, σε φάση που κακώς είχε υποδειχθεί οφσάϊντ ο πρώην άσος του Πανιώνιου.

· Επιτέλους σε αυτό το ματς ο Μασούρας αξιοποίησε την μεγάλη του ευχέρεια να παίζει σαν κρυφός κυνηγός κι έδειξε πάλι ότι δεν είναι μόνο για να τελειώνει φάσεις, αλλά και να δημιουργεί. Κάποια κλικ του χρειάζεται να διορθώσει, όπως π.χ. εκεί που βγήκε έξοχα σε αντεπίθεση και καθυστέρησε τόσο, όσο την στιγμή της πάσας του να βγει οφσάϊντ ο Ραντζέλοβιτς, σε μία φάση ίσως την καλύτερη του Μασούρα σε όλο το 90λεπτο! Η, εκεί που πέρασε και τον γκολκίπερ, αλλά αντί να πλασάρει με τη μία βγήκε πλάγια και δεν σούταρε ποτέ τελικά.

· Παρεμπιπτόντως, ο Μασούρας, για τον οποίο ενόψει του σημερινού αγώνα με τη Λάρισα πρέπει να καταγράψω ότι είναι η ομάδα εναντίον της οποίας έχει πετύχει τα περισσότερα γκολ (τέσσερα), και στα εφτά παιχνίδια του στα οποία έχει σκοράρει με τον Ολυμπιακό, έχει ανοίξει το σκορ, βάζοντας δηλαδή το πρώτο κι άρα κρίσιμο γκολ. Και στα εφτά ο Ολυμπιακός έχει νικήσει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x