Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί είχε δίκιο ο Προτό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από τον sport-fm.gr την ορθότητα της άποψης του Προτό περί διαιτησίας, Ολυμπιακού και πρωταθλήματος.

· Θέλω να εξηγήσω την άποψη μου για το δίκιο που είχε ο Προτό, υποστηρίζοντας στις δηλώσεις του στο Βέλγιο ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε πάρει το πρωτάθλημα και με ευκολία, αν δεν υπήρχαν οι εις βάρος του διαιτητικές αποφάσεις.

· Γιατί μπορεί να φαίνεται τραβηγμένη η άποψη, όταν βλέπεις τη βαθμολογία και ο Ολυμπιακός είναι 13 πόντους πίσω από την AEK, όμως ας σκεφθούμε πολύ απλά ότι ο Ολυμπιακός κατέρρευσε στο τέλος της σεζόν όταν πια έχασε το πρωτάθλημα. Αν ο Ολυμπιακός διεκδικούσε το πρωτάθλημα, πιστεύει κανείς ότι θα έχανε οκτώ πόντους στη Λιβαδειά, τη Ριζούπολη και τα Γιάννινα, δηλαδή στα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του; Άρα, η διαφορά από την πρώτη θέση είναι πλασματική.

· Το κλειδί είναι ένα: όταν βλέπει μία ομάδα, οι ποδοσφαιριστές μίας ομάδας ότι από την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος (στην Ξάνθη συγκεκριμένα) την πάνε «που σε πονεί και που σε σφάζει» και αυτό δεν σταματάει ως το τέλος, είναι δύσκολο να αντέξει, πόσο δε μάλλον όταν μιλάμε για μία ομάδα που φέτος δεν ήταν ομάδα. Γιατί ο Ολυμπιακός δεν είχε κακούς παίκτες-κακή ομάδα έφτιαξε, με αποτέλεσμα τώρα να φαίνονται και κακοί όλοι οι παίκτες.

· Όταν λοιπόν φτάνει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι τίτλου με την ΑΕΚ και μέσα στο ίδιο του το σπίτι, το Καραϊσκάκη, τον αντιμετωπίζει έτσι η διαιτησία, από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό, μετά δεν είναι εύκολο να σηκώσει κεφάλι η ομάδα. Γιατί αρχίζει και την βαρύνει κι η αρνητική ψυχολογία. Οι παίκτες τα βρίσκουν όλα πιο δύσκολα, χάνουν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, γίνονται όλο και πιο ευάλωτοι.

· Ακόμη κι όταν τους έκατσε η συγκυρία και πήραν στα χαρτιά το παιχνίδι της Τούμπας, έρχεται αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και χάνουν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους με ένα σφύριγμα στο 87’. Κι εκεί τελειώνεις, αδειάζεις, βλέπεις ότι δεν έχεις καμία ελπίδα να παίξεις έστω το τελευταίο σου χαρτί. Κι όλα αυτά, τα νιώθει στο πετσί του ο κάθε παίκτης, που καταλαβαίνει περισσότερο από τον καθένα τι παίζεται. Ειδικά όταν βλέπει ότι οι άλλες δύο ομάδες έχουν την ακριβώς αντίθετη μεταχείριση από τη διαιτησία.

· Και μπορεί να φαίνονται όλα αυτά ιστορίες και θεωρίες, αλλά όσοι έχουν ζήσει μία ομάδα ξέρουν πολύ καλά ότι είναι μία πραγματικότητα. Κάπως έτσι έχασε ο Ολυμπιακός το πρωτάθλημα. Ναι, έστησε λάθος την ομάδα του το καλοκαίρι. Ναι, έκανε λάθος στην αλλαγή προπονητή το Γενάρη. Αλλά η μόνη σταθερά σε ολόκληρη τη σεζόν ήταν ότι τον πήγαινε «καροτσάκι» η διαιτησία, ιδίως σε σχέση με τους δύο άλλους αντιπάλους του.

· Παρεμπιπτόντως, ο Ορό, σέντερ φορ της Γιάνγκ Μπόϊς, νέας πρωταθλήτριας Ελβετίας (τον θυμάστε ίσως από το γκολ του πέρσι στο Καραϊσκάκη στο ματς για το Γιουρόπα Λιγκ), έδωσε μία συνέντευξη στην πατρίδα του και δήλωσε μεταξύ άλλων ότι «το καλοκαίρι στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ μπορεί να παίξουμε με τη Σάλτσμπουργκ, την Κλουζ, τον Ολυμπιακό, θα δούμε τι θα κάνουμε»! Έχασε δηλαδή φέτος το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός και στην Ευρώπη δεν τον έχουν πιστέψει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x