Κώστας Νικολακόπουλος

Γιατί ο Καρσελά παίζει μόνο εκεί;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τον «θόρυβο» που γίνεται στο Βέλγιο για τον Μεχντί Καρσελά…

· Από την στιγμή που πήγε στην Σταντάρ Λιέγης, τέλη Γενάρη, ο Μεχντί Καρσελά έχει παίξει σε οκτώ παιχνίδια στο Βέλγιο, έξι στο πρωτάθλημα και δύο στο Κύπελλο. Κι έχει προλάβει να βάλει δύο γκολ και να δώσει τέσσερις ασίστ!Τελευταία ασίστ, αυτή που έφερε το γκολ στο 1-0 επί της Γκενκ στον τελικό του Κυπέλλου.

· Επί εφτά μήνες στον Ολυμπιακό ο Μαροκινός με τις ρίζες από το Βέλγιο έκανε ένα γκολ και δημιούργησε άλλα τρία, εκ των οποίων τα δύο σε ένα ματσάκι Κυπελλου με τον Αχαρναϊκό. Γιατί αυτή η τεράστια διαφορά; Σίγουρα παίζει ρόλο το ότι ο φετινός Ολυμπιακός δεν ήταν μία ομάδα «εύκολη» στο να «υποδεχθεί» ένα παίκτη και να τον κάνει να φτάσει στο μάξιμουμ. Αλλά για τον Καρσελά δεν ισχύει μόνο αυτό.

· Μία ματιά στο βιογραφικό του μας λέει ότι ο αέρινος αυτός εξτρέμ, πήγε και στη Ρωσία, στην Ανζί, και στην Πορτογαλία, στην Μπενφίκα, και στην Ισπανία, στην Γρανάδα, αλλά δεν στέριωσε πουθενά. Αντίθετα, τις δύο φορές που έπαιξε στην Σταντάρ-αυτή είναι η τρίτη!-πάντα ήταν πολύ καλός! Τουλάχιστον πολύ καλύτερος απ΄ όσα έδειχνε εκτός Βελγίου.

· Η διαφορά είναι τόσο μεγάλη, που έχει γίνει θέμα και στο Βέλγιο, με πολλά ρεπορτάζ τον τελευταίο καιρό, αφού ο Καρσελά έχει απογειώσει την Σταντάρ, που για να τον κρατήσει πρέπει να πληρώσει 2,5 εκ. Ευρώ το καλοκαίρι στην Γρανάδα.

· Όλα καταλήγουν στον ίδιο παρονομαστή: ο Καρσελά για κάποιο λόγο βγάζει το μάξιμουμ των δυνατοτήτων του μόνο σε αυτή τη συγκεκριμένη ομάδα! Λες και πουθενά αλλού δεν μπορεί να παίξει το ίδιο καλά!

· Πάντως, ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της Γρανάδα, ο Χαβιέ Τοράλδο, έδωσε μία άλλη διάσταση στο περιβόητο ερώτημα γύρω από τον Καρσελά, δίνοντας τη δική του εξήγηση στο «Sport / Voetbalmagazine».

· Τι είπε; «Ο Καρσελά έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά δεν ξέρει πώς να της βγάλει παίζοντας στο εξωτερικό. Με λίγη παραπάνω δύναμη θέλησης, θα ήταν τώρα σε κορυφαίο κλαμπ στην Ισπανία. Έχω την αίσθηση ότι γι΄ αυτόν το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι γι΄ αυτόν. Ίσως το ατύχημα που παλιότερα είχε, να επηρέασε τον χαρακτήρα του και να μην του επέτρεψε να φτάσει στην κορυφή».

· Να θυμίσω ότι στα νιάτα του ο 29χρονος πλέον Καρσελά είχε πέσει θύμα ενός πολύ βίαιου μαρκαρίσματος σε παιχνίδι του στο Βέλγιο και κινδύνευσε να χάσει ακόμη και την ίδια του την ζωή…Ήταν Μάης του 2011 και μάλιστα λίγο μετά έφυγε από το Βέλγιο, κάνοντας την πρώτη του μεταγραφή, για τη ρώσικη Ανζί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x