Κώστας Νικολακόπουλος

Γκιγέρμε και Σα «συνεχίζουν», αλλά Ομάρ και (ιδίως) Ποντένσε πρέπει να «ανοίξουν»…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr την εικόνα των πιο κομβικών παικτών του Ολυμπιακού, ενόψει των αγώνων με την Πλζεν.

• Κατά κοινή ομολογία, οι τέσσερις από τους πέντε-έξι (μαζί με τον Φορτούνη κι ίσως τον Μαντί Καμαρά) καλύτερους παίκτες του Ολυμπιακού την περασμένη σεζόν ήταν οι Γκιγέρμε, Ποντένσε, Σα κι Ομάρ.

• Οπότε είναι εύκολο να κατανοήσει ο καθένας πόσο κομβικό είναι για τον Ολυμπιακό να μπουν αυτοί οι παίκτες στη νέα σεζόν συνεχίζοντας όπως πέρσι. Για την ακρίβεια, ο σοβαρός τραυματισμός του Φορτούνη καθιστά ακόμη πιο κομβική μία τέτοια εξέλιξη.

• Η αλήθεια είναι ότι ο Γκιγέρμε χωρίς να έχει ακόμη φορτσάρει εντυπωσιακά, δείχνει να συνεχίζει από πέρσι, όπως το είδαμε στο φιλικό με τη Νότιγχαμ, κι όχι μόνο σε αυτό. Κόντρα στη Φόρεστ ο Βραζιλιάνος έκανε καλές άμυνες, ενεργούσε με γρήγορη σκέψη και κάποιες στιγμές τον θαυμάσαμε τόσο για τις 30άρες πάσες του με τις οποίες άλλαζε το παιχνίδι, όσο και για την εκπληκτική τεχνική του, που του επέτρεπε είτε να απαλλάσσεται από τους αντιπάλους του μέσα σε ελάχιστα τετραγωνικά, είτε να κόβει μπάλες με μαεστρία δεκαριού κι όχι κόφτη!

• Στο ίδιο παιχνίδι είδαμε πόσο μεγάλη σημασία είναι να έχεις κάτω από τα δοκάρια σου έναν πραγματικά καλό τερματοφύλακα. Ο Σα στις δύο φορές που χρειάστηκε να κρατήσει το μηδέν, το έκανε με σωτήριες επεμβάσεις, τόσο σε κοντινή κεφαλιά, όσο και σε σουτ-φαρμάκι από τα 20 μέτρα. Και θα μιλάγαμε για μία άριστη εμφάνιση, εάν ο Πορτογάλος δεν πάσαρε την μπάλα δύο φορές με ρίσκο, κάτι που δεν κάνει για πρώτη φορά στα φιλικά-όπερ σημαίνει ότι χρειάζεται να δουλέψει ακόμη περισσότερο με τα πόδια.

• Ο Ομάρ κι ο Ποντένσε κακοί δεν ήταν σε αυτό το τελευταίο φιλικό, επιστρέφοντας μετά από απουσία δύο παιχνιδιών, λόγω κόπωσης.

• Ο Ομάρ είχε μερικές καλές κούρσες, αλλά όταν έπρεπε να κάνει την καλή σέντρα δεν την έκανε-αντίθετα είχε ένα πολύ καλό σουτ ελάχιστα άουτ. Αμυντικά, να σταθούμε σε μία πραγματικά καλή επέμβαση, με την οποία κάλυψε τον Σεμέδο, όταν ο Πορτογάλος είχε βγει εκτός φάσης από ένα έξυπνο τακουνάκι του αντίπαλου σέντερ φορ, ενώ γενικά από την πλευρά του δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτεροι κίνδυνοι.

• Ο Ποντένσε είχε μία καλή δραστηριότητα στο παιχνίδι, έκανε συνεργασίες, κύρια με τον Ομάρ και τον Βαλμπουενά, επιχείρησε ένα σουτ με τους αντίπαλους να τον κοντράρουν, έδειξε διάθεση να βοηθήσει και πίσω (νομίζω ότι σε μία φάση είδαμε την καλύτερη του, αμυντικά, ενέργεια με τη φανέλα του Ολυμπιακού!), όμως του έλειψε πολύ η καλή τελική ενέργεια, έστω σε επίπεδο μίας καλής πάσας η, σέντρας. Κάπου στο τέλος τα χάλαγε.

• Γενικά, όμως, νομίζω ότι κι ο Ποντένσε κι ο Ομάρ πρέπει γρήγορα να ανεβάσουν τις στροφές τους. Να «ανοίξουν» στο παιχνίδι τους, ιδίως ο Πορτογάλος, τον οποίο έχει μεγάλη ανάγκη ο Ολυμπιακός, ιδίως τώρα που έχει βγει νοκ άουτ ο Φορτούνης και που ο Σουντανί ακόμη δεν είναι σε θέση να βοηθήσει άμεσα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x