Κώστας Νικολακόπουλος

Η αδικία στον Ανσαριφάρντ έναντι του Λιβάγια

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει στον sport-fm.gr την γνώμη του για την ψηφοφορία αναφορικά με τον καλύτερο φορ του α΄γύρου του πρωταθλήματος.

•Βλέπω με ενδιαφέρον την ψηφοφορία στον sport-fm.για την ανάδειξη της καλύτερης ενδεκάδας του πρώτου μισού του πρωταθλήματος. Π.χ. σήμερα είχε τον Λιβάγια με ποσοστό 60% να ψηφίζεται ως ο καλύτερος σέντερ φορ, έναντι 24% του Ανσαριφάρντ.

•Έχω τις ενστάσεις μου. Κατ΄ αρχάς, ο μεν Καρίμ παίζει σέντερ φορ στον Ολυμπιακό, ο δε Λιβάγια παίζει περιφερειακός φορ στην ΑΕΚ. Ο Αραούχο έχει παίξει σέντερ φορ στα 10 από τα 15 παιχνίδια της ομάδας του. Αλλά τέλος πάντων, ας το ξεπεράσουμε αυτό.

•Νομίζω ότι ο Ιρανός διεθνής αδικείται από την ψηφοφορία. Κι αυτό χωρίς να υποτιμάω την προσφορά του Λιβάγια στην ΑΕΚ, ομάδα που άλλωστε είναι μόλις στον πόντο από τον Ολυμπιακό. Να αναλύσω, όμως, το σκεπτικό μου.

•Ο μεν Λιβάγια έχει βάλει 5 γκολ (χωρίς πέναλτι) σε 14 αγωνιστικές (τις 10 βασικός). Ο δε Ανσαριφάρντ έχει βάλει 7 γκολ (ένα με πέναλτι) σε λιγότερες συμμετοχές, 11 (τις 8 βασικός). Κι είναι πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, μαζί με τον Κόντε. Άρα, εδώ υπερτερεί ο φορ του Ολυμπιακού

•Ο Λιβάγια έχει φανεί καθοριστικός σε έξι παιχνίδια της ομάδας του: σκόρερ στο 1-0 με τον ΠΑΟΚ, σκόρερ στο 1-1 με την ΑΕΚ, σκόρερ δύο γκολ στο 3-0 με τον Πλατανιά, σκόρερ του πρώτου γκολ στο 2-0 στη Λιβαδειά, ασίστ του νικητήριου γκολ με τον Ολυμπιακό και κερδισμένο πέναλτι στο 1-0 με τη Λαμία.

•Ο Καρίμ έχει φανεί καθοριστικός σε πέντε παιχνίδια της δικής του ομάδας: σκόρερ δύο γκολ στο 4-3 με τον Πανιώνιο, σκόρερ άλλων δύο γκολ στο 3-1 με τον Απόλλωνα, γκολ κι ασίστ στο 4-1 με τον Παναιτωλικό, γκολ κι ασίστ στο 4-1 με τη Λάρισα, γκολ κι ασίστ και στο 5-1 με τον Πλατανιά. Άρα, εδώ υπερτερεί ο κυνηγός της ΑΕΚ, γιατί ήταν καθοριστικός σε ένα παιχνίδι παραπάνω, αλλά και στα τρία ντέρμπι.

•Μία άτυπη μονομαχία που κρίθηκε στη Λεωφόρο, από τα παιχνίδια της μπάλας: Η ατυχία του Ανσαριφάρντ είναι ότι στο Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0, στη δική του κεφαλιά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι στο 80’ και η τύχη του Λιβάγια είναι ότι στο Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 1-1, στο δικό του σουτ η μπάλα βρήκε το πόδι του Χουλτ, πήρε φάλτσα κι έγινε γκολ στο 95’…

•Να προσέξουμε ότι ο Ανσαριφάρντ θα έπρεπε αυτή την στιγμή να είναι μόνος στην πρώτη θέση των σκόρερ, με 8 γκολ, τρία παραπάνω από τον Κροάτη της ΑΕΚ, αφού την τελευταία αγωνιστική του ακυρώθηκε ένα κανονικό γκολ με την μπάλα να περνάει την γραμμή της εστίας. Ο Λιβάγια ήταν άτυχος με το δοκάρι του στο ΠΑΣ-ΑΕΚ 0-0.

•Γενικά νομίζω ότι οι δυο αυτοί επιθετικοί θα έπρεπε να είναι κι οι δύο στην ιδανική ενδεκάδα του α΄ γύρου, σε σχηματισμό 4-4-2. Η, τέλος πάντων να μοιράζονταν τη θέση του φορ σε σχηματισμό 4-3-3.

•Κι ας λάβουμε υπόψιν μας ότι αναφερόμαστε αποκλειστικά στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος κι όχι γενικά στο α΄ μισό της σεζόν, όπου η συζήτηση είναι διαφορετική, καθώς ο Κροάτης έπαιξε με την ΑΕΚ στην Ευρώπη, σε αντίθεση με τον Ιρανό που ήταν εκτός λίστας του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x