Κώστας Νικολακόπουλος

Η αποφυγή του πατατράκ, η μόνη νίκη επί του Ολυμπιακού και η κλήρωση καρμπόν!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την προηγούμενη και την επόμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος, την κλήρωση του Κυπέλλου κι όχι μόνο!

· Να λοιπόν που για πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα κέρδισαν και οι τρεις βασικοί διεκδικητές του τίτλου! Έστω τώρα, που τελειώνει ο α΄ γύρος, στην 13η αγωνιστική!

· Βλέπετε, αρχίζουν και ζορίζουν πια τα πράγματα. Δεν βλέπετε που στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, και οι τρεις έκαναν τα πρώτα τους διπλά στην επαρχία; Κατά σειρά, ο Ολυμπιακός στην Κέρκυρα, ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη κι η ΑΕΚ στη Λιβαδειά.

· Πλέον το καυτό σημείο είναι ποιος θα αποφύγει την γκέλα. Και όπως αποδεικνύεται κάθε αγωνιστική κρύβει παγίδες. Δείτε π.χ. την τελευταία. Ο Ολυμπιακός περίμενε πώς και πώς να την εκμεταλλευθεί, καθότι αυτός έπαιζε στο Καραϊσκάκη με τον Απόλλωνα, ενώ η ΑΕΚ στη Λιβαδειά κι ο ΠΑΟΚ στην Ξάνθη. Και τελικά είναι να κάνει τον σταυρό του που απέφυγε το κάζο! Διότι πατατράκ θα ήταν. Ο ίδιος ήταν στο 1-1 μέχρι το 80ο λεπτό, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε καθαρίσει το ματς από το ημίχρονο κι η ΑΕΚ από το 65’…

· Τώρα, την επόμενη αγωνιστική, αντιστρέφονται τα πράγματα, αφού πάει ο Ολυμπιακός να παίξει εκτός έδρας, και δη στον φορμαρισμένο Παναιτωλικό, ενώ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ παίζουν εντός έδρας, με την Κέρκυρα και τον Παναθηναϊκό. Και ναι μεν ο Παναθηναϊκός είναι πάντα Παναθηναϊκός, αλλά όπως φάνηκε και χθες τα προβλήματα αρχίζουν και τον λυγίζουν.

· Κι εδώ υπάρχει η εξής ειρωνεία: στις έξι τελευταίες αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός έχει κερδίσει μόνο ένα ματς, τον Ολυμπιακό! Έχει χάσει από τον Πανιώνιο και τον Αστέρα, έχει φέρει ισοπαλίες με τη Λαμία, την ΑΕΚ και τον Ατρόμητο κι έχει νικήσει μόνο τον Ολυμπιακό…Για την ακρίβεια δεν κέρδισε ούτε καν την Παναχαϊκή στο Κύπελλο, αλλά τέλος πάντων…

· Κατά τα άλλα, έγινε η κλήρωση των πρώτων αγώνων νοκ άουτ του Κυπέλλου κι ήταν ίδια με πέρσι!

· Πέρσι ήταν Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ, φέτος είναι Παναιτωλικός-ΑΕΚ. Πέρσι ήταν Λεβαδειακός-ΑΕΚ, φέτος είναι Πλατανιάς-Ολυμπιακός. Πέρσι ήταν Άρης-Ολυμπιακός φέτος είναι Τρίκαλα-ΠΑΟΚ (δηλαδή ομάδες από τη Β΄ Εθνική). Η διαφορά; Πέρσι ηταν Κισσαμικός-Παναθηναϊκός , φέτος είναι Λαμία-Παναθηναϊκός, αφού τώρα δεν υπήρχε άλλη ομάδα Β’ Εθνικής στους «16».

· Θα μπορούσε να ήταν αλλιώς η κλήρωση; Ασφαλώς, από την στιγμή που υποψήφιοι αντίπαλοι των μεγάλων ήταν κι ο Πανιώνιος με τον Αστέρα Τρίπολης, παραδοσιακά δυνατές ομάδες στο θεσμό. Αλλά προέκυψε…κάτι σαν καρμπόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x