Κώστας Νικολακόπουλος

Η βροχή πέναλτι και αποβολών και ο Ούγγρος με τον οποίο κερδίζουν οι Άγγλοι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό και τις άλλες ομάδες μας στην Ευρώπη.

· Αν ένα πράγμα μου έχει κάνει εντύπωση από τα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη μέσα στο καλοκαίρι είναι η βροχή από πέναλτι και κόκκινες κάρτες που βγάζουν οι διαιτητές της UEFA. Μιλάμε για άλλο πράγμα.

· Χθες στην Τούμπα στο ΠΑΟΚ-Μπενφίκα είχαμε αποβολή Μάτος και δύο πέναλτι κατά του ΠΑΟΚ! Προχθές στο ΟΑΚΑ στο ΑΕΚ-Βίντι είχαμε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ και δύο αποβολές των Λόπεζ και Λιβάγια! Στο Καραϊσκάκη, στο Ολυμπιακός-Μπέρνλεϊ είχαμε δύο πέναλτι, ένθεν κι ένθεν και αποβολή Άγγλου!

· Πάμε και πιο πίσω; Στο Βίντι-ΑΕΚ είχαμε δύο αποβολές, ένθεν κι ένθεν! Στο δε Μπενφίκα-ΠΑΟΚ πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ, πάλι. Πιο πίσω; Στο Σπαρτάκ-ΠΑΟΚ αποβολή του παίκτη της ομάδας της Μόσχας. Στο ΠΑΟΚ-Σπαρτάκ δύο πέναλτι, ένθεν κι ένθεν! Και στο Σέλτικ-ΑΕΚ αποβολή του Γαλανόπουλου!

· Σε οκτώ παιχνίδια, οκτώ πέναλτι (τρία υπέρ) κι οκτώ αποβολές (τρεις υπέρ)!!! Κι αποβολές, σχεδόν όλες, καθοριστικές για τα παιχνίδια, στο 33, στο 23’, στο 53’ κι όχι στο 83’! Δεν ξέρω αν υπάρχει σχετική εντολή της UEFA στους διαιτητές να είναι φέτος πιο αυστηροί στις κάρτες και στα πέναλτι, ξέρω τι βλέπουν τα μάτια μου να γίνεται με τις ελληνικές ομάδες. Με περισσότερες αποβολές και πέναλτι (από πέντε) να είναι εις βάρος τους. Μέχρι κι ο Μανιάς του Αστέρα είχε αποβληθεί εναντίον της Χερτς!

· Και θεωρώ ότι στον Ολυμπιακό απόψε πρέπει να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί κι έξυπνοι στο παιχνίδι τους, για να μην δώσουν αφορμές στον Κασάϊ. Όπου Κασάϊ σε αγγλικές ομάδες σημαίνει ξεκάθαρα, ένα πράγμα, νίκες τους! Τα τελευταία παιχνίδια τους που έχει σφυρίξει; Μάριμπορ-Λίβερπουλ 0-7, Παρί-Άρσεναλ 1-1, Σίτι-Μπαρτσελόνα 3-1, Γιουνάϊτεντ-Βόλφσμπουργκ 2-1, Άρσεναλ-Ντινάμο Ζάγκρεμπ 3-0, Λίβερπουλ-Βιγιαρεάλ 3-0, Άρσεναλ-Ντόρτμουντ 2-0, Σάλκε-Τσέλσι 0-3. Φτάνει; Σε οκτώ ματς, εφτά νίκες των Άγγλων και μία ισοπαλία στο Παρίσι…Ξέρετε πότε έχασε τελευταία φορά αγγλική ομάδα με τον Ούγγρο διαιτητή; Στο Μπερναμπέου 0-1 η Λίβερπουλ το 2014…

· Προφανώς έτσι εξηγείται κι η «καλή» προβολή που έτυχε από τον αγγλικό Τύπο η είδηση του ορισμού του Κασάϊ από την φίλη μας την UEFA στη ρεβάνς Μπέρνλεϊ-Ολυμπιακός.

· Τέλος πάντων, με τα κοράκια και την UEFA ποτέ δεν βρίσκεις άκρη. Ο προπονητής κι οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να επικεντρωθούν στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και να κοιτάξουν να εκμεταλλευθούν το μομέντουμ, αφού η Μπέρνλεϊ σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν ακόμη δεν έχει κερδίσει ούτε ένα από τα εννιά παιχνίδια της σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, σε διάρκεια 90λεπτου. Στην Πρέμιερ Λιγκ έχει μία ισοπαλία και δύο ήττες και στο Γιουρόπα Λιγκ έχει τέσσερις ισοπαλίες και την ήττα στον Πειραιά.

· Βεβαίως, λογικό είναι να θέλει κάποια στιγμή η Μπέρνλεϊ να κάνει κι αυτή το δικό της ξέσπασμα. Κι ίσως έτσι εξηγείται ότι τα ρεπορτάζ του αγγλικού Τύπου λένε ότι θα παίξει απόψε με εφτά βασικούς και μόνο τέσσερις αναπληρωματικούς (το αντίστροφο είχε γίνει στο πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό, αλλά και στη ρεβάνς πρόκριση με την Μπασάκσεχιρ). Όμως, αυτή την στιγμή τα δεδομένα είναι έτσι. Και την Άμπερντιν και την Μπασάκσεχιρ στην παράταση τις πέρασε, με 1-1 και 0-0 στο 90λεπτο.

· Η διαφορά είναι ότι τότε είχε υπέρ της το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα, 1-1 και 0-0 αντίστοιχα, και πήγε στις ρεβάνς με πρώτο στόχο να μην φάει γκολ, ενώ τώρα πρέπει να ρισκάρει περισσότερο. Η Μπέρνλεί δεν είναι ομάδα που γενικά θα ρισκάρει στο παιχνίδι της, αλλά σήμερα κάποια διαστήματα θα το κάνει. Ο Ολυμπιακός πρέπει με τη σειρά του να δει πώς θα τα αντέξει και πώς θα εκμεταλλευθεί τους χώρους που θα βρει, γιατί μέχρι στιγμής ενώ το παιχνίδι του έχει καλές αντεπιθέσεις σπάνια τις έχει αξιοποιήσει.

· Κι ας έχει κάτι υπόψιν του, γιατί πολλές φορές στο ποδόσφαιρο ένα γκολ δεν αρκεί: η Μπέρνλεϊ είναι ομάδα που όταν φάει ένα γκολ, τα δίνει όλα για να αντιδράσει, αλλά πολύ συχνά εκτίθεται και τρώει κι άλλο: με την Γουότφορντ έφαγε γκολ και στο 48’ και στο 51’, με τον Ολυμπιακό και στο 48’ και στο 60’ και με την Φούλαμ και στο 36’ και στο 38’…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x