Κώστας Νικολακόπουλος

Η δικαιοσύνη Μαρτίνς, ο πληθωρικός Σεμέδο, το «φαρμάκι» Βαλμπουενά και τα ασταμάτητα «δώρα»!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τον Ολυμπιακό στο χθεσινό φιλικό του με την Ντινάμο Κιέβου.

• Τι κρατάμε, μεταξύ άλλων, από το χθεσινό, ίσως πιο δυνατό, φιλικό του Ολυμπιακού;

• Πρώτον, ότι ο Μαρτίνς αφενός μεν απένειμε δικαιοσύνη, βάζοντας βασικούς όσους βοήθησαν να γίνει το προηγούμενο εντυπωσιακό 5-0 επί της Γιγκελόνια (Γκερέρο, Βαλμπουενά, Μασούρα, Κούτρη, Μπα, Τοροσίδη), αφετέρου δε πέρασε τα μηνύματα του, αφήνοντας στον πάγκο (Ποντένσε, Ομάρ) η, βάζοντας απλά σαν αλλαγή (Φορτούνη), όσους είχε δει χαλαρούς στο προηγούμενο παιχνίδι, κι ίσως όχι μόνο-είμαι βέβαιος ότι σε αυτούς ήταν κι ο Γκιγέρμε, αλλά δεν ξέρω αν είχε άλλη επιλογή στην περίπτωση του…

• Δεύτερον, ότι με τον Βαλμπουενά ο Ολυμπιακός βρήκε έναν εξαιρετικό εκτελεστή στις στημένες φάσεις. Τα κτυπήματα του είναι φαρμάκι! Χθες από δύο τέτοια κόρνερ έβγαλε μεγάλες ευκαιρίες για γκολ σε Τοροσίδη και Σεμέδο και από μία τέτοια σέντρα σε κομπίνα από κόρνερ έβγαλε και άλλη σπουδαία ευκαιρία στον Τοροσίδη (έπρεπε να πασάρει με το κεφάλι στον Σεμέδο κι όχι να πάει να σκοράρει από τόσο πλάγια).

• Τρίτον, ότι ο Σα έχει πια «ζεσταθεί» και δίνει ασφάλεια στην ομάδα με τις επεμβάσεις του (έστω κι αν την πάτησε σε μία έξοδο του) και βοήθειες κι επιθετικά με τα βολέ του προς τον σέντερ φορ.

• Τέταρτον, ότι η παρουσία του Σεμέδο είναι πραγματικά πληθωρική. Έκανε δύο λάθος πάσες, αλλά γενικά έκανε τη διαφορά, και δη με στιλ σε πολλές επεμβάσεις του. Και αρχοντικά και με τάκλιν και με καλές τοποθετήσεις και με σωστά μαρκαρίσματα όταν ο φορ βγαίνει στο πρώτο δοκάρι. Προς στιγμήν λείπει ο συγχρονισμός με τον Μπα και τα μπακ για το οφσάϊντ.

• Πέμπτον, ο Μπα συνεχίζει να δείχνει καλά σημάδια στο παιχνίδι του (aggressive, καλές επεμβάσεις, καλές καλύψεις και τοποθετήσεις), αλλά και να κάνει λάθη που στοιχίζουν, όπως το εντελώς αχρείαστο πέναλτι (θυμίζοντας τον Σισέ στα περσινά φιλικά) και κάποια, ουκ ολίγα, ατσούμπαλα διωξίματα του.

• Έκτον, ο Γκερέρο έχει πολύ ουσιαστική παρουσία. Χθες είχε την ασίστ στο γκολ, στο προηγούμενο φιλικό έκανε χατ τρικ κι είχε δοκάρι, στο αμέσως προηγούμενο είχε ισοφαρίσει στο 92’ και στο ακόμη πιο πριν είχε συμμετοχή στην ισοφάριση επίσης στο 92’! Κακώς, όμως, χθες δεν πάσαρε στον Ραντζέλοβιτς και τέλειωσε (πολύ μέτρια) μόνος του τη φάση, βγαίνοντας μπροστά στην πάσα του…Σα.

• Έβδομον, ο Μασούρας αλλάζει πολύ ωραία πλέον το παιχνίδι και κάπως έτσι ξεκίνησε και το χθεσινό γκολ. Ο δε Ραντζέλοβιτς σίγουρα «κάτι» έχει. Και γυρίζει με συνέπεια πίσω να βοηθήσει, αλλά και όταν του δοθεί η ευκαιρία θα κάνει την καλή σέντρα και το καλό σουτ-χθες καθαρά από ατυχία δεν σκόραρε, αφού η μπάλα βρήκε την πλάτη του Αβραάμ και δεν κατέληξε στα δίχτυα στο πολύ επικίνδυνο σουτ που έκανε το Σερβάκι.

• Η γεύση στο τέλος του αγώνα; Ο Ολυμπιακός συνεχίζει και παίζει καλά, αλλά συνεχίζει και δίνει γκολ-δώρα. Τη μία πέναλτι, την άλλη πάσες του γκολκίπερ (Σιαμπάνη), την παράλλη κακές τοποθετήσεις των στόπερ (Βούκοβιτς, Μπα) και πουλήματα της μπάλας από τα χαφ (Σουρλή), την πρώτη αδυναμία του στόπερ (Αβραάμ) να καθαρίσει μία σέντρα. Έτσι, άκρη δεν θα βγει όμως...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x