Κώστας Νικολακόπουλος

Η διπλή ανάγνωση της καταγγελίας του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επεξηγεί μέσα από το sport-fm.gr το εύρος της σημασίας της καταγγελίας του Ολυμπιακού προς τους δικαστικούς της Λίγκας και της ΕΠΟ.

***Η «καταγγελία-αίτηση» της ΠΑΕ Ολυμπιακός προς την πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας για τα επεισόδια στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, έχει πολύ ευρύτερη σημασία από αυτή που της έχει δοθεί. Πολύ απλά διότι έχει διπλή ανάγνωση κι ο πολύς κόσμος έχει ασχοληθεί μόνο με τη μία όψη του νομίσματος, δηλαδή την όντως σαφή επιδίωξη του Ολυμπιακού να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από την ΑΕΚ.

***Η μία ανάγνωση ασφαλώς κι είναι αυτή. Μόνο που πρέπει να δούμε και το άλλο κομμάτι της επιστολής του Ολυμπιακού προς τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας, δηλαδή το πρωτοβάθμιο μονομελές πειθαρχικό όργανο της Super League, με κοινοποίηση μάλιστα τόσο προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, όσο και προς τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λίγκας.

***Διότι ο Ολυμπιακός ουσιαστικά «υπενθυμίζει» προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, αλλά και προς τον αθλητικό δικαστή της Λίγκας, δηλαδή τους αρμόδιους να ασκούν δίωξη για αδικήματα, ότι στο πρόσφατο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακού, είχαν γίνει και τότε επεισόδια (πάλι μεταξύ οπαδών της ΑΕΚ και της Αστυνομίας. Και με διακοπή του παιχνιδιού για 20 λεπτά, με το σκορ μάλιστα 0-2, ενώ το τελικό σκορ ήταν 3-2). Και υπενθυμίζει και κάτι άλλο ο Ολυμπιακός, ότι στην ΑΕΚ ποτέ δεν ασκήθηκε δίωξη,ούτε από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα, ούτε από την πειθαρχική επιτροπή, για τα επεισόδια εκείνου του αγώνα, παρότι η έκθεση της Αστυνομίας ήταν αρκούντως επιβαρυντική.

***Καταλαβαίνετε τι έκανε ο Ολυμπιακός με αυτή την επιστολή του προς τους δικαστές της Λίγκας και τους εισαγγελείς της ΕΠΟ; Είναι σαν να τους είπε, «συγνώμη, αλλά αφού δεν ασκείτε εσείς δίωξη για επεισόδια που έγιναν σε ένα παιχνίδι μας με την ΑΕΚ από οπαδούς της ΑΕΚ, κάνουμε κι εμείς καταγγελία για να ασκήσετε δίωξη σε ένα παιχνίδι της ΑΕΚ με τρίτη ομάδα πάλι για επεισόδια οπαδών της ΑΕΚ». Ουσιαστικά ο Ολυμπιακός λέει ότι να κάνει μία καταγγελία, και γιατί οι αρμόδιοι δικαστικοί της Λίγκας και της ΕΠΟ, πάντα κατά την άποψη του, δεν έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν σε ένα δικό του παιχνίδι.

***Κι εδώ ανοίγει ένα άλλο τεράστιο θέμα, επίσης με διπλή ανάγνωση. Να το δώσω με παραδείγματα…

***Στη μία ανάγνωση του: αν ασκούνταν δίωξη από τα αρμόδια όργανα για το κτύπημα του Λιβάγια στον Χαντάκια του Παναιτωλικού, δεν θα έκανε καμία καταγγελία ο Ολυμπιακός…Αν ασκούνταν δίωξη στον Σεμπά για την τρικλοποδιά στον Πατίτο, δεν θα έκανε καμία καταγγελία εις βάρος του η ΑΕΚ κλπ, κλπ…

***Και στην άλλη ανάγνωσή του: αν δεν κατήγγειλε συνεχώς ο ΠΑΟΚ τον Ολυμπιακό την άνοιξη για μία σειρά υποθέσεων, δεν θα έκανε το ίδιο κι ο Ολυμπιακός κλπ, κλπ…

***Πρόκειται δηλαδή για ένα "ευρύτερο" φαύλο κύκλο, τον οποίο κάποιοι άλλοι πάντως ξεκίνησαν κι όχι ο Ολυμπιακός…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x