Κώστας Νικολακόπουλος

Η εξυγίανση μας στέρησε φέτος το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα εδώ και χρόνια

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr το πώς και γιατί έχουμε στερηθεί φέτος από το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα των τελευταίων τουλάχιστον δέκα ετών…

• Βλέπουμε τι μεγάλες μάχες γίνονται φέτος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα…

Στην Ολλανδία είναι ισόβαθμοι ο Άγιαξ και η Άϊντχοβεν!

Στην Πορτογαλία επίσης ισοβαθμούν στην πρώτη θέση η Πόρτο κι η Μπενφίκα!

Στην Αγγλία η Λίβερπουλ είναι δύο πόντους μπροστά από τη Μάντσεστερ Σίτι, που όμως έχει ένα παιχνίδι λιγότερο!

Στη Γερμανία η Μπάγερν έχει ένα πόντο διαφορά από την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

• Κατά την γνώμη μου, φέτος και στην Ελλάδα ένα τέτοιο πρωτάθλημα έπρεπε να είχαμε! Εννοώ τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό να είναι τώρα ισόβαθμοι η, να έχουν ένα-δύο πόντους διαφορά ο ένας από τον άλλο και το πρωτάθλημα να κριθεί τελευταία αγωνιστική, όπως θα συμβεί στη Γερμανία, στην Αγγλία, στην Πορτογαλία και στην Ολλανδία.

• Διότι υπάρχει μία ομάδα, ο ΠΑΟΚ, που ερχόταν με φόρα από πέρσι και είχε μία πολύ σταθερή εικόνα σε όλη τη σεζόν και υπάρχει και μία ομάδα, ο Ολυμπιακός, που έχει τις καλύτερες μονάδες και παίζει και το καλύτερο ποδόσφαιρο. Κάπως έτσι, άλλωστε, ο ΠΑΟΚ έχει απώλειες σε μόνο τέσσερα παιχνίδια του (ισοπαλίες) κι ο Ολυμπιακός μόνο σε έξι, έχοντας 14 νίκες στις 15 τελευταίες αγωνιστικές, με γκολ 44-5 (!!!) σε αυτές τις 14 νίκες του.

• Αυτές οι δύο ομάδες, οι με διαφορά καλύτερες στο φετινό πρωτάθλημα, έπρεπε να μονομαχούν στήθος με στήθος έως την τελευταία αγωνιστική για τον τίτλο. Και θα είχαμε στην Ελλάδα το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια.

• Όπως τότε που υπήρχαν πραγματικά δύο, ενίοτε και τρεις πολύ δυνατές και σχεδόν ισάξιες ομάδες και τα πρωταθλήματα παίζονταν έως το φινάλε: το 2008 (Ολυμπιακός δύο πόντους διαφορά από την ΑΕΚ), το 2005 (Ολυμπιακός ένα πόντο διαφορά από τον Παναθηναίκό και τρεις από την ΑΕΚ), το 2004 (Παναθηναϊκός δύο πόντους διαφορά από τον Ολυμπιακό), το 2003 (Ολυμπιακός-ΠΑΟ στην ισοβαθμία), το 2002 (Ολυμπιακός-ΑΕΚ στην ισοβαθμία)

• Και βεβαίως μπορεί να το έπαιρνε ο ΠΑΟΚ φέτος. Όπως μπορεί να το έπαιρνε κι ο Ολυμπιακός. Αλλά πραγματικά θα βλέπαμε μία φοβερή μονομαχία μεταξύ δύο ομάδων με μεγάλες δυνατότητες και χωρίς μεγάλες διαφορές, όπως αυτό αποτυπώθηκε και στα μεταξύ τους παιχνίδια, όπου στο μεν στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ άξια κέρδισε κατά κράτος 3-1 τον Ολυμπιακό, στο δε Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός έπρεπε με τη σειρά του κι αυτός να έβαζε τρία γκολ στον ΠΑΟΚ.

• Όπως κι αν έχει, χάσαμε την ευκαιρία για μία τεράστια μονομαχία, την οποία μας την στέρησε η…εξυγίανση, με το έτσι θέλω.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x