Κώστας Νικολακόπουλος

Η ΕΠΟ το έκανε κι αυτό με το Κύπελλο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr πώς η ΕΠΟ δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα στο καλεντάρι της σεζόν με τους ορισμούς της στο Κύπελλο.

• Έχετε καταλάβει τι έχει γίνει; Αμφιβάλλω…

• Λοιπόν, στις 23 Δεκέμβρη, οι διαιτητές ανακοίνωσαν αποχή από τα παιχνίδια πρωταθλήματος και Κυπέλλου. Και μόνο αυτή η εξέλιξη, δημιουργεί αυτόματα θέμα συμπίεσης των αγωνιστικών, ώστε να τελειώσει σε μία νορμάλ ημερομηνία το πρωτάθλημα.

• Βλέπει λοιπόν κάποιος το καλεντάρι της σεζόν και διαπιστώνει ότι η μόνη κενή ημερομηνία στο δίμηνο Γενάρης-Φλεβάρης είναι η 29η Γενάρη. Άρα, εκεί μπορεί να μπει μία εμβόλιμη αγωνιστική. Αμ δε!

• Η ΕΠΟ φρόντισε και «ακύρωσε» τη δυνατότητα εμβόλιμης αγωνιστικής, ορίζοντας για τις 29 του μήνα τη ρεβάνς Κυπέλλου ΠΑΟ-ΠΑΣ! Την στιγμή που όλα τα άλλα παιχνίδια της συγκεκριμένης φάσης θα γίνουν στο τριήμερο από τις 14 έως τις 16 Γενάρη!

• Και πότε ανακοίνωσε η ΕΠΟ τους ορισμούς για τις ρεβάνς του Κυπέλλου; Στις 25 Δεκέμβρη, ενώ δηλαδή ήξερε ότι υπάρχει αποχή των διαιτητών…Για ποιο λόγο το έκανε αυτό; Υποτίθεται ότι επειδή η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟ έχουν κοινή έδρα κι έτσι δεν ήταν εύκολο να παίξουν κι οι δύο στο ΟΑΚΑ στο τριήμερο 14-16 Γενάρη (ΑΕΚ-Αστέρας, ΠΑΟ-ΠΑΣ). Δεν θα έπρεπε, όμως, να υπάρχει μία πρόνοια από πλευράς ΕΠΟ, ώστε με ένα κλειδάριθμο να έπαιζε η μία ομάδα εντός έδρας κι η άλλη εκτός; Ακόμη κι έτσι, δεν θα μπορούσε η μία από τις δύο ομάδες να παίξει αντί για το ΟΑΚΑ στη Ριζούπολη, που ακόμη και φέτος το έχουν χρησιμοποιήσει κι οι δύο ως έδρα τους;

• Πώς τα καταφέρνουμε σαν ελληνικό ποδόσφαιρο και είμαστε μονίμως μπερδεμένοι ακόμη και στις ημερομηνίες; Με μία απλά νορμάλ διαχείριση της κατάστασης από πλευράς της ΕΠΟ, τώρα θα υπήρχε ημερομηνία εμβόλιμης αγωνιστικής, στις 29 του Γενάρη. Είναι δε απορίας άξιον, πώς ενώ ήξεραν στην ΕΠΟ την αποχή των διαιτητών από τις 23 Δεκέμβρη, όρισαν στις 25 Δεκέμβρη το ματς Κυπέλλου ΠΑΟ-ΠΑΣ για τις 29.1…

• Κατά διαβολεμένη σύμπτωση, τέσσερις ημέρες αργότερα παίζουν Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα. Με τον ΠΑΟΚ να μην έχει υποχρέωση εκείνη την εβδομάδα, άρα να είναι ξεκούραστος ενόψει της επίσκεψης του στο ΟΑΚΑ, ενώ τον Παναθηναϊκό να έχει τη ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα…

• Παρεμπιπτόντως, πριν το άλλο ντέρμπι, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την Κυριακή 12 Γενάρη, το μεν παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Κύπελλο (με ΟΦΗ εκτός έδρας) ορίστηκε Τρίτη, το δε παιχνίδι της ΑΕΚ για το Κύπελλο (με Αστέρα εκτός έδρας) ορίστηκε Τετάρτη. Κοινώς, ο ΠΑΟΚ, παίζοντας κι εντός έδρας με την ΑΕΚ, θα έχει και μία ημέρα παραπάνω ξεκούρασης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x