Κώστας Νικολακόπουλος

Η ετοιμότητα του γκολκίπερ, που παίζει μία φορά στα τόσα στον Ολυμπιακό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στον sport-fm.gr δύο πράγματα για τον Χουτεσιώτη…

• Δηλαδή, έπρεπε να αλλάξει γκολκίπερ για να μην φάει γκολ σε ένα ματς ο Ολυμπιακός, θα μπορούσε κάποιος να αναρωτηθεί μετά το 4-0 με τον Παναιτωλικό, με τον Χουτεσιώτη να παίζει αντί του Προτό.

• Μία θετική απάντηση θα αδικούσε τον Προτό, που ήταν από τους «ερυθρόλευκους» που διασώθηκαν στη φετινή ομάδα. Όμως, είναι αλήθεια ότι στα 10 τελευταία παιχνίδια του ο Προτό κράτησε το μηδέν μόνο στα δύο, το ένα με τον ουραγό Πλατανιά και το άλλο με τον Πανιώνιο, που είχε έρθει στο Καραϊσκάκη χωρίς έξι βασικούς παίκτες του.

• Το σίγουρο είναι ότι το Χουτεσιώτης ειχε τα πάντα την Κυριακή!

• Κατ’ αρχάς είχε την ρέντα που πρέπει να έχει ο καλός γκολκίπερ-εννοώ τη φάση του δοκαριού του Μοράρ στα πρώτα λεπτά, αφού ο νεαρός τερματοφύλακας δεν είχε πάρει καλή θέση, άσχετα αν δεν μπορείς να ρίξεις ευθύνη σε γκολκίπερ στο τετ α τετ. Όπως είχε ρέντα και σε εκείνο το τελευταίο δυνατό σουτ του Ρόσα, όταν έδιωξε την μπάλα χωρίς να υπολογίσει σωστά, αλλά έφυγε κόρνερ, ενώ θα μπορούσε να καταλήξει στα δίκτυα του.

• Όμως, πάνω απ΄ όλα ο Χουτεσιώτης είχε μία απίστευτη ετοιμότητα τόσο κάτω από τα δοκάρια του, με τέσσερις επεμβάσεις στα σουτ του Ρόσα, όσο και στις εξόδους του στα πόδια αντιπάλων του, αφού έσωσε δύο φορές την εστία του βγαίνοντας σαν καμικάζι μπροστά στον Ντίαζ. Συνολικά οι θετικές επεμβάσεις του στο 90λεπτο ήταν έξι, αλλά πραγματικά τις τρεις από αυτές αν τις έκανε ο Ρομπέρτο ακόμη θα τις συζητάγαμε!

• Ασφαλώς πρέπει να τον δούμε πολύ περισσότερο ώστε να τον κρίνουμε με ασφάλεια. Π.χ. δεν τον τσεκάραμε να βγαίνει σε σέντρες και σε στημένα, που είναι σημαντική παράμετρος του παιχνιδιού για κάθε τερματοφύλακα. Και είδαμε ότι στο παιχνίδι με την μπάλα στα πόδια χρειάζεται δουλειά.

• Κι είναι εξίσου σημαντικό να παρακολουθήσουμε την αντίδραση του και την ψυχολογία του ότaν φάει ένα γκολ! Γιατί μέχρι στιγμής έχει το εξής φοβερό ο Χουτεσιώτης: έχει παίξει σε έξι παιχνίδια και έχει κρατήσει σε όλα το μηδέν!!! Δεν είναι δύσκολα παιχνίδια (με Πανθρακικό ένα διάστημα και με Παναιτωλικό όλο το ματς για το πρωτάθλημα και με Σπάρτη, Χανιά και δύο φορές με Πλατανιά όλα τα 90λεπτα για το Κύπελλο), αλλά δεν είναι και μικρό πράγμα αυτό το μηδέν παθητικό.

• Παρεμπιπτόντως, έχει ίσως ένα νόημα να θυμηθούμε ένα κομμάτι πριν τα Χριστούγεννα. Τελικά ο Χουτεσιώτης έμεινε δεύτερος γκολκίπερ στο β΄εξάμηνο της σεζόν, με την αποχώρηση του Καπίνο, αλλά ευκαιρία πήρε μόλις την Κυριακή.

• Βασικός και στα Γιάννινα θα είναι, πάντως, αυτή την Κυριακή ο Χουτεσιώτης στο πιο δύσκολο ίσως παιχνίδι του μέχρι στιγμής. Αλλά πραγματικά αυτό που δείχνει έως τώρα το παιδί είναι πολύ σημαντικό: παίζοντας μία φορά στα…τόσα βγάζει μία πολύ καλή ετοιμότητα. Κι αυτό είναι ένα πρώτο καλό δείγμα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x