Κώστας Νικολακόπουλος

Η ευχάριστη έκπληξη και τα σωστά άλογα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr δύο-τρία πράγματα μετά και το τελευταίο φιλικό του Ολυμπιακού πριν την Παρτίζαν.

*** Ο…Κουτρισέου, όπως τον έγραφα χθες το πρωί, ήταν η πιο ευχάριστη νότα του Ολυμπιακού στο χθεσινό φιλικό του με τον Αστέρα Τρίπολης. Από τον Οτζίτζα Οφόε περιμέναμε ούτως η, άλλως να κάνει τη διαφορά, αλλά ο μικρός είναι μέχρι στιγμής μία αποκάλυψη.

*** Χωρίς καμία αμφιβολία ο Λεονάρντο Κούτρης έχει ακόμη πολλά να μάθει για τη θέση του αριστερού μπακ-π.χ. στη φάση του γκολ του Μανιά, κάνοντας βήματα προς τα πίσω, άφησε πολύ χώρο στον Καλτσά να σεντράρει με όλη του την άνεση. Όμως, το παιδί αν μη τι άλλο «δείχνει». Κάνει πράγματα μέσα στο παιχνίδι, τόσο αμυντικά, όσο κι επιθετικά. Το δε χειροκρότημα του κόσμου στο Καραϊσκάκη τον βοήθησε προφανώς να πάρει τα πάνω του και ψυχολογικά κι έτσι να βοηθήσει με αρκετές κούρσες και σέντρες-σε μία από αυτές άλλωστε ήρθε το γκολ της ισοφάρισης, του Καρσελά. Για να είμαστε ακριβείς, θα ήταν πολύ χρήσιμο για την ομάδα να έκανε την ίδια δουλειά κι από δεξιά ο Ομάρ (και στο τελευταίο 20λεπτο ο Φιγκέϊρας)

*** Για τον Ολυμπιακό γενικά σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη πρόβα τζενεράλε ενόψει Παρτίζαν ένα 1-1 στο Καραϊσκάκη με τον Αστέρα, που έδινε το πρώτο του φιλικό και χρησιμοποίησε 25 παίκτες.

*** Ένα α΄ ημίχρονο του Ολυμπιακού τουλάχιστον με αρκετές καλές φάσεις μπροστά, αλλά πάλι όχι γκολ, όπως ακριβώς με τη Λόκερεν, συν μία ψυχρολουσία από το 0-1, στη μοναδική τελική της Τρίπολης (με το λάθος του άτυχου Σισέ να θυμίζει κακές στιγμές των στόπερ της ομάδας του πολύ πρόσφατου παρελθόντος). Κι ένα β΄ ημίχρονο χωρίς καλή παρουσία, με την ισοφάριση να έρχεται από διώξιμο αντίπαλου και τον άσημο αντίπαλο σέντερ φορ (Γκοντόϊ) να ταλαιπωρεί αρκετά, αν και μόνος του, την ερυθρόλευκη άμυνα.

*** Οι ημέρες είναι λίγες ενόψει του πρώτου αγώνα με την Παρτίζαν κι εγώ δεν αλλάζω ούτε…κόμμα απ΄ όσα έχω πει στον ΣΠΟΡ FM 94.6: ο Ολυμπιακός για να περάσει την Παρτίζαν πρέπει να φτύσει αίμα. Η πρωταθλήτρια Σερβίας είναι τέτοιος σκληρός αντίπαλος, που για να προκριθεί ο Ολυμπιακός πρέπει να περάσει πάνω από το πτώμα της.

*** Και μπορεί οι…άσχημες κλοτσιές των παικτών του Αστέρα πάνω σε Οφόε κι Ομάρ να μην άρεσαν σε κανένα, αλλά έδωσαν ένα τόνο πραγματικής μάχης, που θα περιμένει τους ερυθρόλευκους και τους άναψαν κι αυτούς λίγους (με τον Ρομάο και τον Φορτούνη να «ανταποδίδουν» στη συνέχεια).

*** Εγώ ειλικρινά εύχομαι ένα πράγμα: ο Χάσι να ποντάρει ενόψει των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ στα σωστά άλογα σε σχέση με τις επιλογές του για την ενδεκάδα.

*** Πολλοί παίκτες της περσινής ενδεκάδας είναι άλλοι περισσότερο κι άλλοι λιγότερο εκτός των βασικών πλάνων του: κύρια αναφέρομαι σε Σεμπά, Φιγκέϊρας και δευτερευόντως σε Μαρτίνς, Ελιουνούσι, Ντε Λα Μπέγια, παίκτες που προφανώς το έχουν αντιληφθεί και μοιάζουν να έχουν χάσει την ψυχολογία τους.

*** Μακάρι οι 13-14 άλλοι παίκτες, πάνω στους οποίους αυτή την στιγμή κατά πρώτο λόγο στηρίζεται (και λογικά είναι τόσοι, αφού έπρεπε να καταλήξει σε ένα κορμό) να του κάνουν τη δουλειά και να περάσει ο Ολυμπιακός.

*** Έχοντας δυστυχώς και την ατυχία της απώλειας κάποιων καλών λύσεων (σίγουρα Ταχτσίδη, Μποτία και με ερωτηματικό ακόμη για την ετοιμότητα των Ρέτσου, Μπεν, Ανδρούτσου).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x