Κώστας Νικολακόπουλος

Η «γερμανική Κατοχή» του Ολυμπιακού κι ο πανικός που φέρνει!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα δύο πρώτα φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη.

· Να είναι άραγε τυχαίο ότι και στα δύο φετινά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη, στο 3-0 με τη Νότιγχαμ και στο 4-0 με την Βικτόρια Πλζεν, είχαμε τρικυμίες στις αντίπαλες άμυνες, τόσο των Άγγλων όσο και των Τσέχων, και γκολκίπερ με λάθη, τόσο του Μούριτς, όσο και του Χρούσκα; Η, να έχει να κάνει και με την απίστευτη πίεση που δέχθηκαν οι φιλοξενούμενες ομάδες από τους «ερυθρόλευκους»;

· Να θυμίσω ότι με τη Φόρεστ το σκορ στο 7ο λεπτό ήταν κιόλας 2-0, ότι στο 32’ ήταν 3-0, ότι στο 40’ ακυρώθηκε κανονικό γκολ (4-0) κι ότι γενικά στο α΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε 10 τελικές. Και να υπενθυμίσω ότι με την Πλζεν ο Ολυμπιακός στο α΄ ημίχρονο είχε ακόμη περισσότερες τελικές (πάνω από 10!) κι εκ τύχης έμεινε το 0-0, ειδικά δε στο πρώτο δεκάλεπτο έγινε «γερμανική Κατοχή»!

· Δυστυχώς, η Νόβα δεν είχε την ιδέα να μας παραθέσει την κατοχή μπάλας του Ολυμπιακού σε αυτά τα 10 πρώτα λεπτά, γιατί νομίζω ότι θα βλέπαμε ποσοστό πάνω από 90% (!!!), κάτι που δεν υπάρχει παγκοσμίως στο ποδόσφαιρο!!! Από περιέργεια είδα χθες, στην μαγνητοσκοπημένη μετάδοση, μόνο αυτό το δεκάλεπτο, απλά για να επιβεβαιώσω κάτι για το οποίο ήμουν βέβαιος βλέποντας το παιχνίδι.

· Λοιπόν, επί 10 λεπτά η μπάλα ήταν μόνο στα πόδια των παικτών του Ολυμπιακού και οι Τσέχοι είτε έδιωχναν σε κόρνερ, είτε σε αράουτ, είτε έκανε αποκρούσεις ο γκολκίπερ τους! Δεν άλλαξαν δεύτερη πάσα-και κυριολεκτώ-παρά μόνο μία φορά σε αυτά τα δέκα λεπτά!!! Την έχαναν την μπάλα στην πρώτη κιόλας πάσα.

· Κάτω από τέτοιες συνθήκες, εξηγείται σε ένα σημαντικό βαθμό και ο πανικός και των αμυντικών και των γκολκίπερ! Όπως και τα εφτά γκολ που συνολικά σημείωσε ο Ολυμπιακός σε αυτά τα δύο πρώτα παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη. Με τη διαφορά ότι με τη Νότιγχαμ και τα τρία τα έβαλε στο α΄ ημίχρονο και με την Πλζεν και τα τέσσερα τα έβαλε στο β΄ ημίχρονο! Πολύ απλά γιατί στο ένα ματς του έκατσαν οι φάσεις στο α΄ ημίχρονο και στο άλλο του έκατσαν στο β΄…

· Εξήγηση υπάρχει, πάντα σε ένα σημαντικό βαθμό, ακόμη και για τα πολλά γκολ που πέτυχε ο Ολυμπιακός από κόρνερ: κέρδισε σχεδόν 20 στα δύο παιχνίδια!!! Όταν κερδίζεις 20 κόρνερ, που τα κερδίζεις από την πίεση την οποία ασκείς, λογικό είναι να βρεις ευκαιρίες να σκοράρεις από κόρνερ…

· Να προσέξουμε σε αυτό το σημείο, ότι ο Ολυμπιακός φέτος στο Καραϊσκάκη συνεχίζει ουσιαστικά αυτό που έκανε πέρσι, ειδικά από το 3-1 επί της Μίλαν και μετά! Δηλαδή, τριάρες και τεσσάρες σε κάθε ομάδα που τον επισκέπτεται! Κατά σειρά: Μίλαν 3-1, Λαμία 3-0, Ξάνθη 3-1, Λάρισα 4-0, Πανιώνιος 4-0, ΑΕΚ 4-1, ΟΦΗ 5-1, Άρης 4-1, Ξάνθη 4-0! Εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα, το 2-1 επί του Ατρόμητου, το 2-2 με την Ντινάμο Κιέβου να ισοφαρίζει στο 89’ και, βέβαια, το 0-1 από τη Λαμία, σε ένα ματς που λες ότι δεν γίνεται κι όμως έγινε.

· Αν δε το καλοσκεφθούμε, αυτό που έκανε ο Ολυμπιακός με την Πλζεν, το 4-0 με τις 24 τελικές, όπως κι οι άλλες, προηγούμενες, τεσσάρες και τριάρες και πεντάρες (όπως με Λουκέρνη 4-0, Μπέρνλι 3-1, ΠΑΣ 5-0, Ντουντελάνζ 5-1) θα έπρεπε να είχαν επαναληφθεί και σε τρία ακόμη παιχνίδια, καθοριστικά: το 0-1 από τον ΠΑΟΚ, το 1-1 με τον ΠΑΟ και το 0-1 από τη Λαμία, όπου συνολικά ο Ολυμπιακός είχε 75 τελικές!!! Με ένα τρόπο, όμως, στις 75 τελικές έκανε ένα γκολ!!!

· Το δε ζητούμενο για φέτος, τουλάχιστον στα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη, είναι να μην υπάρξουν πάλι τέτοια παιχνίδια για τον Ολυμπιακό! Κι εν ανάγκη ας υπάρξει και άλλη ισορροπία! Γιατί καλό είναι να τους φορτώνεις σχεδόν όλους με τεσσάρες, αλλά καλύτερο είναι να μην έχεις «κενά» παιχνίδια, όπως εκείνα τα τρία, και ας μην βάζεις τόσα γκολ.

· Άσχετο: ο ο 26χρονος Εντουάρντο, Βραζιλιάνος εξτρέμ της Μπράγκα, σε ποια ελληνική ομάδα θα υπογράψει;..

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x