Κώστας Νικολακόπουλος

Η ιδιαίτερη παράδοση στην Ξάνθη κι ο κόφτης με τις 6 κίτρινες στα 10 παιχνίδια!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr κάποια από τα δεδομένα του πολύ κρίσιμου βαθμολογικά αγώνα Ξάνθης-Ολυμπιακού.

• Το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην Ξάνθη είναι πολύ πονηρό. Από κάθε πλευρά… Κι όποιος δεν το καταλαβαίνει, ζει προφανώς μακριά από το ελληνικό ποδόσφαιρο…

• Ο Ολυμπιακός αυτό που πρέπει να κάνει είναι να μπει στο παιχνίδι απολύτως αποφασιστικά και να το τελειώσει απολύτως συγκεντρωμένα. Σίγουρα, πάντως, θα βοηθήσει αν αρχίσει και αλλάζει τον μέσο όρο των γκολ που έχει στους εκτός έδρας αγώνες του και που είναι με το ζόρι ένα γκολ ανά ματς.

• Ένας μέσος όρος που θα ήταν ακόμη χαμηλότερος αν δεν υπήρχαν το 3-1 στη Λουκέρνη, μέσα Αυγούστου, το 2-0 στο Λουξεμβούργο και το 2-0 στην Πάτρα για το Κύπελλο, με αντίπαλο την Β΄Εθνικής Παναχαϊκή. Στο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός έχει τσίμα τσίμα αυτό το ένα γκολ ανά ματς: ένα στον Πανιώνιο, ένα στον Άρη, ένα στην ΑΕΚ, κανένα στον ΟΦΗ, δύο στον Ατρόμητο.

• Με αυτή την στατιστική, δεν θα είναι κι εύκολο ο Ολυμπιακός να κτυπήσει το πρωτάθλημα…

• Η δε δυσκολία για διπλό σήμερα το μεσημέρι στην Ξάνθη φαίνεται κι από τις αντίστοιχες αμυντικές επιδόσεις της ομάδας της Θράκης στους εντός έδρας αγώνες της, που έχει παθητικό αρκετά μικρότερο από ένα γκολ ανά ματς: έχει δεχθεί μόλις τέσσερα γκολ σε έξι αγώνες…

• Στο μεταξύ, μία ματιά στην παράδοση των δύο ομάδων στα Πηγάδια, μας δίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα: ο Ολυμπιακός εδώ και μία δεκαετία είτε κερδίζει με δύο και τρία γκολ διαφορά (τρεις φορές 2-0, δύο φορές 3-1 και μία φορά 3-0!), είτε κάνει γκέλα (1-1, 0-1)! Πάντως, τελευταία φορά που οι δύο τους έπαιξαν στην Θράκη μήνα Δεκέμβρη το σκορ ήταν 0-1 στις 5.12.2009. Και Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-3 στις 11.12.2000.

• Τέλος πάντων, εκτός από τον σκόρερ Γέντρισεκ, που έχει βάλει 18 γκολ στον ενάμιση χρόνο που παίζει στην Ξάνθη, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να προσέξει και τον Μπρίτο με τον Καντά. Τον (ακραίο κυνηγό) Μπρίτο τον θυμόμαστε από το περσινό παιχνίδι Ξάνθης-Ολυμπιακού, στο οποίο ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, ενώ ο Καντά είναι ένας Γάλλος μεσοεπιθετικός που στην καλή του ημέρα μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα τόσο σαν ακραίος, όσο και πίσω από τον σέντερ φορ.

• Στη μεσαία γραμμή ο Καμαρά βγάζει πολλά τρεξίματα κι ο Κοβάσεβιτς έχει καλή πάσα, ενώ αμυντικά ο Χατζητερζόγλου δίνει ύψος στην άμυνα, μαζί με τον έμπειρο Λισγάρα κι οι Κασάδο και Μπαξεβανίδης ταχύτητα.

• Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η Ξάνθη θα το πάει το παιχνίδι στη δύναμη. Φαίνεται, άλλωστε, κι από τις πολλές κάρτες που παίρνουν οι παίκτες της, κόκκινες και κίτρινες. Ο κόφτης Καμαρά έχει ήδη έξι κίτρινες σε 10 ματς (!), ο αρχηγός Μπαξεβανίδης τέσσερις, οι Λισγάρας, Σιλά, Κοβάσεβιτς, Ντζουρίσκοβιτς από τρεις κλπ, κλπ!

• Θέλω να πιστεύω ότι ο διαιτητής Τζήλος θα είναι σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο. Ο ίδιος στο σκληρό παιχνίδι Ολυμπιακός-Αστέρας, πάντως, με το γκολ στο 92’, είχε βγάλει μόλις μία κίτρινη κάρτα για φάουλ σε παίκτη του Αστέρα.

• Στο περσινό παιχνίδι Ατρόμητος-Ολυμπιακός (2-2) αυτό που με είχε χαλάσει από τη διαιτησία του Τζήλου ήταν τα φάουλ που δεν είχε δώσει στον Μιραλάς στα πρώτα λεπτά του αγώνα και κυρίως στον Οτζίτζα στα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου-το δεύτερο μάλιστα ήταν ελάχιστα έξω από την περιοχή σε ιδανική θέση για απευθείας σουτ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x