Κώστας Νικολακόπουλος

Η «καλύτερη μεταγραφή» του Ολυμπιακού!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει δύο πράγματα στο sport-fm.gr για τον άνθρωπο, που μπορεί να αποδειχθεί ως η «κίνηση ματ» του Ολυμπιακού…

• Μιλώντας, λόγω της… εποχής (βλέπε μεταγραφές), με πολλούς ποδοσφαιρανθρώπους και μάνατζερ, ξένους κι Έλληνες, μπόρεσα εύκολα και γρήγορα να βγάλω ένα συμπέρασμα.

• Κατά την ποδοσφαιρική πιάτσα λοιπόν, ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Ουσίγιος έκανε μία σημαντική μεταγραφή, ίσως την καλύτερη του μεταγραφή… Όλοι τον περιγράφουν ως ένα ποδοσφαιράνθρωπο με μεγάλη ατζέντα και τεράστιο… χαρτοφυλάκιο.

• Βέβαια, εδώ περιμένουμε… θαύματα από τον κάθε προπονητή η, τεχνικό διευθυντή. Να έρθει σήμερα και αύριο να κάνει το καλύτερο αποτέλεσμα, την καλύτερη μεταγραφή κλπ, κλπ. Μόνο που δεν είναι έτσι. Ο κάθε άνθρωπος δουλεύει και με σύμμαχο τον χρόνο φέρνει αποτελέσματα. Και κρίνεται.

• Ο Ολυμπιακός κάνει φέτος κάτι διαφορετικό. Εμπιστεύεται, σε ένα μεγάλο βαθμό, τις τύχες του σε ένα ποδοσφαιράνθρωπο, όπως ο Αργεντινός, ακολουθώντας ένα μοντέλο ισπανικό, με ισχυρό αθλητικό διευθυντή που θα «τρέχει» τα θέματα του συλλόγου και θα κάνει τις επιλογές.

• Ο Ουσίγιος δεν πρόλαβε να βάλει την σφραγίδα του στο θέμα προπονητής, αλλά οι άνθρωποι της πιάτσας ξέρουν ούτως η, άλλως πολύ καλά την πραγματικότητα: ελάχιστοι προπονητές, στην ηλικία που ψάχνει πάντα ο Ολυμπιακός, κι από σημαντικά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ενδιαφέρθηκαν να έρθουν στην Ελλάδα.

• Θαυματοποιοί και μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν. Ο καθένας σε ένα σύλλογο πρέπει να κρίνεται σε βάθος χρόνου. Η δουλειά του προπονητή φαίνεται το δεύτερο χρόνο, λένε οι ειδήμονες. Η δουλειά του τεχνικού διευθυντή το ίδιο.

• Ε, εμείς ας περιμένουμε τουλάχιστον να δούμε τις μεταγραφές και τι ψάρια θα πιάσει η ομάδα στα προκριματικά της Ευρώπης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x