Κώστας Νικολακόπουλος

Η καλύτερη «ομάδα» γκολκίπερ για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τους τερματοφύλακες του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν.

· Επειδή γίνεται πολύς λόγος για τους γκολκίπερ στον Ολυμπιακό, να γράψω κι εγώ την άποψη μου.

· Κατά πρώτον, επιστροφή του Γιαννιώτη. Το παιδί επί δύο χρόνια είναι ο καλύτερος γκολκίπερ του ελληνικού πρωταθλήματος. Είναι Ελληνόπουλο, είναι 25 ετών, ανήκει εδώ και έξι χρόνια στον Ολυμπιακό και με τα σωματικά προσόντα που έχει και την ποιότητα που βγάζει μπορεί να πάει και για μεγάλη μεταγραφή στο εξωτερικό. Η ΑΕΚ κι ο ΠΑΟΚ παίζουν με Τσιντώτα-Μπάρκα κι ο ΠΑΟΚ με Πασχαλάκη. Γιατί να μην πάει ο Ολυμπιακός με βασικό τον Γιαννιώτη. Ατέλειες έχει, λάθη θα κάνει, αλλά δικαιούται την ευκαιρία.

· Κατά δεύτερον, παραμονή Προτό. Ο Βέλγος ήρθε το περασμένο καλοκαίρι ως δεύτερος και στη συνέχεια καθιερώθηκε ως βασικός, από την αστάθεια του Καπίνο, παρεμπιπτόντως επίσης προικισμένου γκολκίπερ. Έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο ο Προτό, είναι παίκτης που δεν δημιουργεί προβλήματα και ανά πάσα στιγμή φαίνεται έτοιμος να βοηθήσει, άμα χρειαστεί η ομάδα, όπως απέδειξε και φέτος. Να έχει δηλαδή ο Ολυμπιακός πλάνο να προωθήσει τον Γιαννιώτη, αλλά να έχει κι έναν έμπειρο τερματοφύλακα πίσω του.

· Κατά τρίτον, να πάει να παίξει κάπου, κατά προτίμηση ως δανεικός και σε ομάδα που θα τον υπολογίζει, ο Χουτεσιώτης. Δεν έχει νόημα να μείνει τρίτος γκολκίπερ. Τόσα χρόνια είναι τρίτος. Να πάει να πάρει παιχνίδια, όπως έγινε με τον Γιαννιώτη και να αποδείξει αν μετράει.

· Κατά τέταρτον, να μπει στην τριάδα ο Στεργιάκης, που αποκτήθηκε από την Σλάβια. Για να παίζει 30 παιχνίδια βασικός σε μία αξιοπρεπή ομάδα της Βουλγαρίας σημαίνει ότι είναι αρκετά έτοιμος παρότι 19 ετών. Γιατί να μην είναι τρίτος γκολκίπερ στον Ολυμπιακό ο μικρός, με την προοπτική να πάρει μελλοντικά τις ευκαιρίες του.

· Εναλλακτική: επειδή ακριβώς ο Στεργιάκης έχει 30 ματς επίσημα στα πόδια του, ίσως έχει ένα νόημα να πάει να παίξει κάπου δανεικός και να μείνει τρίτος ο Ίβουσιτς, του οποίου έληξε το συμβόλαιο. Ο Κροάτης δεν είναι της πλάκας, για να έχει παίξει 50 παιχνίδια σε ομάδα της Α΄ κατηγορίας της πατρίδας του, στα 23 χρόνια του. Όπως έχει νόημα να μείνει τρίτος ο Στεργιάκης και να δοθεί δανεικός ο Ίβουσιτς.

· Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι με καθαρά ποδοσφαιρικά κριτήρια, γιατί εγώ δεν μπαίνω σε θέματα οικονομικά (π.χ. αν ο Προτό ζητάει "τρελά" πράγματα για να μείνει στα 35 του και μετά από τέτοια σεζόν για το κλαμπ, μπαίνουν άλλα δεδομένα), ένα δίδυμο Γιαννιώτη-Προτό μοιάζει πολύ καλή επιλογή για τον Ολυμπιακό. Κι από πίσω τους οι ένα-δύο ταλαντούχοι μικροί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x