• Σκάνδαλο, λένε και γράφουν, ήταν η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ να τιμωρήσει τον Ολυμπιακό «μόνο» με 60.000 Ευρώ για την «ένταση» (αυτήν ακριβώς τη λέξη χρησιμοποιεί ο παρατηρητής στην έκθεση του) στην εξέδρα μεταξύ οπαδών του και ΜΑΤ στο παιχνίδι Κυπέλλου με την Παναχαϊκή στο Παμπελοποννησιακό.

• Ας πάμε, όμως, λίγο, όχι πολύ πίσω. Έξι μήνες. Στον τελικό του Κυπέλλου στο ΟΑΚΑ, ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Κι ας δούμε την έκθεση της Αστυνομίας.

• -Ώρα 17:50, 50-60 οπαδοί του ΠΑΟΚ απώθησαν τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από την θύρα 19 και μπήκαν χωρίς έλεγχο.

-Ώρα 18:10, οπαδοί του ΠΑΟΚ από την θύρα 15 εκτόξευσαν στις διμοιρίες που ήταν εντός του στίβου φωτοβολίδες, μπουκάλια και κροτίδες, έκοψαν με κόφτη το κιγκλίδωμα, δημιούργησαν γέφυρα και εισήλθαν στο στίβο. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.

-Ώρα 18:20, 15 οπαδοί της ΑΕΚ χωρίς εισιτήριο επιχείρησαν να διασπάσουν το φραγμό μεταξύ Σταδίου και Κλειστού. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων. Από την θύρα 35, 300 οπαδοί της ΑΕΚ κινήθηκαν προς τα εκεί και εκτόξευσαν αντικείμενα. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.

-Την ίδια ώρα 100 οπαδοί της ΑΕΚ εκτόξευσαν αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις της θύρας 4.

-Ώρα 20:00, στο ύψος του Κλειστού, 200 οπαδοί της ΑΕΚ χωρίς εισιτήριο κινήθηκαν εναντίον διμοιριών. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.

-Ώρα 20:30, 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ εκτόξευσαν πέτρες σε δυνάμεις εκτός περίφραξης με κατεύθυνση την θύρα 12. Αντιμετωπίστηκαν με χειροβομβίδα κρότου λάμψης.

-Ώρα 20:40, 60 οπαδοί της ΑΕΚ χωρίς εισιτήριο μπροστά στο φραγμό μεταξύ Σταδίου και Κλειστού πέταξαν πέτρες στις αστυνομικές δυνάμεις. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.

-Ώρα 21:20, 200 οπαδοί του ΠΑΟΚ εκτόξευσαν μπουκάλια εξωτερικά της θύρας 19.

-Ώρα 22:15, 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ εισήλθαν στο στίβο για πανηγυρισμό στο δεύτερο γκολ. Με παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων επέστρεψαν άμεσα στις θέσεις τους.

-Ώρα 22:25, 200 οπαδοί της ΑΕΚ που στη συνέχεια έγιναν 500, μετά την αποχώρησή τους από τις θύρες 4 και 35, εκτόξευσαν πέτρες, καπνογόνα εξωτερικά του Σταδίου. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων και απωθήθηκαν προς τον σταθμό Ειρήνη.

-Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα οπαδοί του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ εκτόξευσαν αντικείμενα σε διμοιρίες που ήταν στις θύρες 13 και 7. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων.

-Πριν και κατά τη διάρκεια του αγώνα από διάφορες θύρες, οπαδοί της ΑΕΚ έκαναν χρήση 50 πυρσών και 30 κροτίδων και οπαδοί του ΠΑΟΚ έκαναν χρήση 15 φωτοβολίδων με πιστόλι, 130 πυρσών και 30 κροτίδων.

• Επιπλέον στην έκθεση της αστυνομίας γίνεται αναφορά στην πυρπόληση ενός βαν και τον τραυματισμό 5 φιλάθλων του ΠΑΟΚ που επέβαιναν σε αυτό, από 60 οπαδούς της ΑΕΚ (16:45 στην Νερατζιωτίσσης 71). Επίσης, στις 17:50 στην Λεωφόρο Κηφισίας συνεπλάκησαν 400 οπαδοί της ΑΕΚ με 600 οπαδούς του ΠΑΟΚ. Αντιμετωπίστηκαν με χρήση δακρυγόνων. Συνολικά αναφέρονται 14 συλλήψεις και 25 προσαγωγές, ενώ σε έλεγχο που έγινε στα πούλμαν που μετέφεραν φιλάθλους του ΠΑΟΚ, βρέθηκε κουζινομάχαιρο(!) με λάμα 30 εκατοστών, 3 πυρσοί και 7 σιδερόβεργες.

• Ας δούμε και την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής τη ΕΠΟ: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε τις εξής αποφάσεις.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή ύψους τριάντα επτά χιλιάδων (37.000) ευρώ και στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ συνολική χρηματική ποινή ύψους ογδόντα οκτώ χιλιάδων (88.000) ευρώ (τελικός Κυπέλλου Ελλάδας)
».

• Εξακολουθεί να θεωρεί κανείς σκάνδαλο το πρόστιμο των 60.000 Ευρώ στον Ολυμπιακό;…

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ