Κώστας Νικολακόπουλος

Η κυβέρνηση έφτιαξε νόμο κι οι εφέτες θα πουν «ούτε αφαίρεση βαθμών» για ΠΑΟΚ;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος διατυπώνει μέσα από το sport-fm.gr ένα ερώτημα σε σχέση με την υπό έκδοση απόφαση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

• Μέσα στον μήνα λογικά πρέπει να περιμένουμε και την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ επί των προσφυγών που έχουν γίνει από ΠΑΟΚ-Ξάνθη, αλλά κι από Ολυμπιακό κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της Λίγκας, σύμφωνα με την οποία ο ΠΑΟΚ έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση εφτά βαθμών κι η Ξάνθη με αφαίρεση 12 βαθμών.

• Οι δύο ομάδες ζητάνε να εξαφανιστεί η ποινή τους, ο δε Ολυμπιακός ζητάει να τιμωρηθεί ο ΠΑΟΚ με -10 κι η Ξάνθη με -30 βαθμούς. Τα υπομνήματα όλων των ενδιαφερομένων πλευρών έχουν κατατεθεί εδώ και πολλές ημέρες και κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει κι απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής της ΕΠΟ. Οι εφέτες πρέπει να αποφασίσουν και να ανακοινώσουν την απόφαση τους. Οι εκτιμήσεις λένε ότι αυτό θα γίνει μέσα στον μήνα, κάτι λογικό, αλλά, πάλι, ποτέ δεν ξέρεις.

• Αυτό που μπορείς να ξέρεις είναι ένα πράγμα γι΄ αυτή την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας που έλεγξε η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου: η κυβέρνηση έφτιαξε ολόκληρο νόμο, προκειμένου να γλιτώσουν από τον υποβιβασμό, για «κοινωνικούς κι εθνικούς» λόγους όπως «διευκρινίστηκε», τόσο ο ΠΑΟΚ, όσο κι η Ξάνθη. Σύμφωνα λοιπόν με τον καινούργιο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή, οι ομάδες που παραβιάζουν τον σχετικό κανονισμό, τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών. Εξ ου και οι πρωτοδίκες της Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας επέβαλλαν στους δύο συλλόγους ποινή αφαίρεσης βαθμών-και δη όχι τη μεγαλύτερη ποινή.

• Κι επειδή ακούγονται και γράφονται διάφορα, ότι μπορεί δηλαδή η Επιτροπή Εφέσεων ακόμη και να δικαιώσει τον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη, και να τους δώσει πίσω τους βαθμούς, το ερώτημα που εύκολα μπορεί να διατυπωθεί είναι το εξής: η κυβέρνηση έκανε ολόκληρο νόμο για να σωθούν από τη Β΄ Εθνική ο ΠΑΟΚ κι η Ξάνθη και να τιμωρηθούν μόνο με βαθμούς και θα έρθουν οι εφέτες τώρα να πουν ότι ούτε καν χρειάζεται η αφαίρεση βαθμών για την πολύ σοβαρή αυτή υπόθεση; Μεταξύ άλλων, ακυρώνοντας ουσιαστικά την κυβερνητική απόφαση;...

• Ήδη, ο ΠΑΟΚ κι η Ξάνθη κατά βάση δεν έχουν τιμωρηθεί! Διότι π.χ. ο ΠΑΟΚ με εφτά πόντους πίσω από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα αν μη τι άλλο δεν ήταν και…φαβορί για να το πάρει. Θα έρθει τώρα μία Επιτροπή από εφέτες να ξετιμωρήσει εντελώς τον ΠΑΟΚ (και την Ξάνθη); Η, θα τους ελαττώσει κι άλλο την ποινή, μειώνοντας τους βαθμούς που θα αφαιρεθούν (!); Γίνονται αυτά, ακόμη και στην Ελλάδα;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x