Κώστας Νικολακόπουλος

Η μεγαλύτερη κίνηση θα είναι άλλη για τον Ολυμπιακό

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το τι χρειάζεται ο Ολυμπιακός στα τελευταία φετινά παιχνίδια του στο Καραϊσκάκη.

• Η κίνηση του Ολυμπιακού με τον Μιραλάς είναι στη θεωρία η μεταγραφή του χειμώνα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ακόμη δεν έχει αποτυπωθεί στην πράξη, αλλά λογικά θα το δούμε κι αυτό.

• Όμως, κατά την γνώμη μου η μεγαλύτερη κίνηση για τον Ολυμπιακό από εδώ και πέρα είναι άλλη: η πιο μαζική παρουσία του κόσμου του στο Καραϊσκάκη. Αρχής γενομένης από τα δύο παιχνίδια με Ξάνθη κι ΑΕΚ, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα ως το τέλος.

• Όχι, δεν λέω ότι είναι λίγα τα 19.000 εισιτήρια που διαθέτει κατά μέσο όρο ο Ολυμπιακός φέτος στα παιχνίδια του για το πρωτάθλημα. Λέω όμως ότι δεν είναι και πολλά για μία μάχη πρωταθλήματος σαν τη φετινή και για μία ομάδα με τα διαρκείας του Ολυμπιακού.

• Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν κι αντικειμενικές δυσκολίες. Για παράδειγμα ότι η ομάδα δίνει τώρα τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια στο Καραϊσκάκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο!!! Ούτε ο καιρός είναι ο καλύτερος. Και πολύς κόσμος «τα έσκασε» για να πάει να δει τα πέντε παιχνίδια στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αλλά το θέμα δεν είναι να πηγαίνουν οι ίδιοι και οι ίδιοι, αλλά όσο το δυνατόν περισσότεροι.

• Άλλη δυναμική βγάζει ένα γεμάτο Καραϊσκακη σε ντέρμπι η, ένα Καραϊσκάκη με 25.000 κόσμο με την Ξάνθη κι άλλη δυναμική έχει το Καραϊσκάκη με 15 η, 20.000. Τόσο για τον ίδιο τον Ολυμπιακό, την ενθάρρυνση των «ερυθρόλευκων», αλλά και την αποθάρρυνση των αντιπάλων τους. Αλλιώς το μετράει ακόμη κι ο διαιτητής. Πιο δύσκολο είναι να σου την φέρει ο διαιτητής σε ένα γεμάτο γήπεδο, όταν τον σφυρίζει η εξέδρα επειδή σε αδικεί.

• Ένα Καραϊσκάκη με κόσμο, αλλά και παλμό, με την εξέδρα να παίζει κι αυτή μπάλα, είναι άλλο πράγμα και για τον Ολυμπιακό και για τον αντίπαλο και για το διαιτητή. Αλλά με τον κόσμο να βοηθάει πραγματικά την ομάδα και όχι να την αγχώνει παραπάνω και να της κάνει ζημιά.

• Γιατί βοήθεια δεν είναι να πετάς αντικείμενα η, να μουρμουράς με την πρώτη ευκαιρία (που δυστυχώς θα δοθεί, με τα προβλήματα που έβγαλε φέτος η ομάδα), αλλά η φωνή σου να δίνει φτερά στα πόδια των παικτών σου και να κάνει τους κάθε λογής αντιπάλους λιγότερο δυνατούς.

• Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ακόμη οκτώ παιχνίδια όλα κι όλα ως το τέλος της σεζόν-τα έξι για το πρωτάθλημα και μάξιμουμ δύο στο Κύπελλο. Σε αυτά τα οκτώ παιχνίδια το Καραϊσκάκη πρέπει πραγματικά να είναι δίπλα του. Κι η ομάδα να το αξιοποιήσει ει δυνατόν 100%.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x