Κώστας Νικολακόπουλος

Η μπάλα του χρωστάει δύο βαθμούς του Ολυμπιακού στο φετινό Europa…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr με το δικό του τρόπο την πολύ δύσκολη αποψινή αποστολή του Ολυμπιακού κόντρα στη Μίλαν.

• Καταλαβαίνουμε όλοι ότι ο Ολυμπιακός απόψε πρέπει να κάνει υπέρβαση της υπέρβασης για να περάσει. Αλλά επειδή καμιά φορά το ποδόσφαιρο σου δίνει πίσω όσα σου έχει πάρει, εγώ λέω ότι πρέπει να δώσει το 101% κι από εκεί και πέρα θα δει όταν θα σφυρίξει ο διαιτητής, τι θα έχει καταφέρει. Όμως, να έχει δώσει το 101%...

• Και λέω ότι του Ολυμπιακού του χρωστάει κάτι η μπάλα στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, διότι βάσει των εμφανίσεων που έχει κάνει, θα έπρεπε να είχε παραπάνω βαθμούς. Στον Ολυμπιακό άξιζε να είχε φέρει ισοπαλία μέσα στο Μιλάνο, εκεί όπου προηγούνταν 1-0 έως το 70’ κι άξιζε να φέρει ισοπαλία και στην Ισπανία με την Μπέτις, εκεί όπου ξεκάθαρα ήταν καλύτερος και πιο επικίνδυνος στο α΄ ημίχρονο.

• Εάν είχε αποδοθεί ποδοσφαιρική δικαιοσύνη, τώρα ο Ολυμπιακός θα ήταν 2ος με εννιά βαθμούς κι η Μίλαν 3η με οκτώ βαθμούς. Κι ο Ολυμπιακός θα περνούσε ακόμη και με ισοπαλία απόψε. Καμιά φορά λοιπόν η μπάλα έστω λίγο καθυστερημένα, μπορεί να σε δικαιώσει. Αλλά και να σε θέλει, όπως λέμε, η μπάλα, αν εσύ δεν το πας στο 101% σε ένα αγώνα όπως ο αποψινός, δεν θα έχεις καμία τύχη να πάρεις το αποτέλεσμα.

• Ο Ολυμπιακός μέχρι στιγμής και στα τρία μεγάλα ευρωπαϊκά παιχνίδια του είχε την ευκαιρία να πάρει κάτι καλύτερο από αυτό που εν τέλει πήρε. Δεν την εκμεταλλεύθηκε, όμως, την ευκαιρία σε καμία περίπτωση.

• Με την Μπέτις, και στα δύο παιχνίδια, έχασε ξεκάθαρες φάσεις για γκολ, δύο στο πρώτο με τους Ποντένσε-Χασάν και τον Φετφατζίδη και δύο στο δεύτερο με τον Μπουχαλάκη και τον Φορτούνη. Ένα γκολ να έβαζε από αυτά τα τέσσερα, τώρα μπορεί εύκολα να είχε ένα η, δύο πόντους παραπάνω.

• Και με τη Μίλαν η ευκαιρία ίσως ήταν ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία, γιατί ο Ολυμπιακός ήταν μπροστά στο σκορ ως το 70ο λεπτό και η Μίλαν από το 14’ (γκολ Γκερέρο) έως το 70’ είχε κάνει μία φάση…Ελπίζω να μην αποδειχθεί ότι χάθηκε εκεί η πιο μεγάλη ευκαιρία. Αλλά σίγουρα σήμερα η Μίλαν θα είναι πιο υποψιασμένη από τότε, που ήταν 2η αγωνιστική. Εξάλλου, σήμερα παίζεται όλη η πρόκριση, αγωνίζεται εκτός έδρας και ο Γκατούζο θα βάλει την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα του.

• Γενικά ο Ολυμπιακός στα φετινά παιχνίδια του στη φάση των ομίλων κατά βάση είναι καλός στα α΄ ημίχρονα του, αλλά πέφτει αρκετά στα β΄. Και σε παιχνίδια σαν το αποψινό, ένα καλό ημίχρονο δεν αρκεί. Δεν φτάνει όχι για να κερδίσεις με δύο γκολ διαφορά και να περάσεις, αλλά αμφιβάλλω αν φτάνει έστω και για μία ισοπαλία.

• Το καλό είναι ότι ο Ολυμπιακός φέτος παλεύει όλα τα παιχνίδια του. Σε όλα ήταν εκεί, κι έδινε μάχες ως το τελευταίο λεπτό. Είτε τα κέρδισε, είτε έφερε ισοπαλίες, είτε τα έχασε. Γι΄ αυτό, άλλωστε, και βλέπεις ότι κι οι ήττες του είναι στο γκολ. Δεν παράτησε ποτέ τίποτα.

• Ακόμη κι όταν έμεινε με δέκα παίκτες (αποβολή Τσιμίκα) επί 24 λεπτά στο 0-0 με την Μπέτις στο Καραϊσκάκη, πάλεψε να το κρατήσει και το κράτησε. Ακόμη κι όταν έμεινε με δέκα παίκτες (αποβολή Ποντένσε) στα τελευταία 22 λεπτά στο 1-1 με την Ξάνθη στα Πηγάδια, πάλεψε ως το τέλος να γυρίσει το ματς…

• Κι έτσι πρέπει να κάνει κι απόψε. Να μπει στο γήπεδο μία ομάδα με 11 πολεμιστές, έτοιμους να θυσιαστούν για την ομάδα και να ψάξουν το καλύτερο αποτέλεσμα ως το τελευταίο λεπτό. Θα έχουν στο πλευρό τους πάνω από 30.000 Ολυμπιακούς στο Καραϊσκάκη και ελπίζουμε να έχουν και μία τίμια διαιτησία από τον Γάλλο Μπαστιέν, που όρισε η UEFA.

• Παρεμπιπτόντως, να εξηγήσω γιατί ο Ολυμπιακός θα παίξει απόψε με την λευκή εμφάνιση του παρότι γηπεδούχος: το ζήτησαν οι διοργανωτές κι οι διαιτητές, για να μην «μπερδεύονται» τα χρώματα, καθώς κι οι δύο έχουν κύριο το κόκκινο. Η κάθε ομάδα δηλώνει τρεις εμφανίσεις και κρίθηκε από τους αρμόδιους ότι ο μοναδικός συνδυασμός που τηρεί τις προδιαγραφές είναι τα λευκά ο Ολυμπιακός και τη φανέλα της η Μίλαν.

• Για τους προληπτικούς, με τη λευκή φανέλα του ο Ολυμπιακός φέτος έφερε 1-1 στην Αγγλία με την Μπέρνλι, έχασε 1-3 στο Μιλάνο, νίκησε 1-0 στη Νέα Σμύρνη και έφερε 1-1 στην Ξάνθη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x